ÖSYM'ye raporunuz dilekçeniz ve kimlik fotokopinizi posta yoluyla yada fax yoluyla iletebilirsiniz.
Yada ÖSYM bürolarına gidebilirsiniz.
asadas05 engelli avantajlarından yararlanabilmeniz için gerekli.
Harç kitap ücreti vs.
Bir de dönem sınavlarına girerken eğer ortopedik engelliyseniz sınav yeriniz giriş kat olur gibi imkanlarından yararlanırsınız.
Öğrenimimiz için kolaylıklar sunuyorlar
aueob@anadolu.edu.tr Mail adresi de Engelli Öğrenci Biriminin maili buradan da bilgi alabilirsiniz.
Ben ÖSYM sonuç belgesinde Engelli Öğrenci birimi ile iletişime geçiniz yazdığı için mail gönderdim
Gelen cevap aşağıdaki gibidir;
Merhaba,
Öncelikle bulunduğu şehirle bütünleşmiş, çağdaş dünyanın kabul ettiği evrensel nitelikleri bünyesinde barındıran, her türlü alt yapısını büyük ölçüde tamamlamış, çağdaş ve teknolojik olanaklara sahip, öğrenci merkezli eğitim sistemini benimseyen, öğrencileriyle birlikte öğrenmek, değişmek, değiştirmek ve öncü olmak adına geleceğini yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi üzerine kuran Anadolu Üniversitesi’ne hoş geldiniz.
Engelli Öğrenciler Birimi, Anadolu Üniversitesi’ndeki öğrenim hayatınızı kolaylaştırmak için gereksinimlerinizi tespit etmek, bu gereksinimlerin karşılanabilmesine yönelik gereken önlemleri almak ve ortadan kaldırmak üzere öğretim uyarlamasından ders ve sınav düzenlemelerine, araç gereç temininden sosyal ve psikolojik desteğe kadar eğitim öğretim ortamına tam katılımınızı sağlayacak tedbirleri almak ve gerekli düzenlemeleri yapmaktadır.
Bu nedenle, öncelikle ÖSYM Sonuç sayfanızı mümkünse jpeg olarak bilgisayar ortamında birimimize e mail yoluyla ulaştırınız. Sonrasında eğitim öğretim sürecinde karşılaşabileceğinizi düşündüğünüz ve eğitiminizi (kayıtlar, ders materyalleri, sınavlar vb.) etkileyecek durumlar ile özellikle yapılabilirse daha sorunsuz bir eğitim süreci geçireceğinizi düşündüğünüz konuları lütfen bize iletiniz.
Bilgilerinize saygılarımızla,
Anadolu Üniversitesi
Engelli Öğrenciler Birimi