Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik ve işitme engellilik hali ile ÖTV'siz araç alabilmek!?

İso555

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Ortopedik ve işitme engelliyim. Ötv muafiyetli Araç almak için ehliyetimi ilçe sağlık kurulunda işitme cihazlı Araç kullanabilir 2 tekerlekli Araç kullanmaz ve soldan gaz pedalı ve otomatik araç kullanır ibaresi verdi engelli ehliyete çevirdim. Daha sonrasında raporumda ötv indirimi yani tertibatlı araç kullanır ibaresi için sağlık heyetine girdiğimde işitme problemimin olmadığını işitmeden sağlamdır kararı verdi.(ötv muafiyeti araç için işitme engeli geçerli değil kişisinin ortopedik olması gerekiyor biliyorum.)

Ama aklıma takılan konu ; ehliyette engelli ehliyet yazıyor. işitme engelli ehliyet kodları da verildi ortopedik kodda verildi ama heyette işitmeden sağlam yazacak bir sorun olur mu bu farktan dolayı.

Araştırdım sorun olmaz diyorlar ama siz değerli arkadaşlara da sormak istedim yardımcı olabilir misiniz

engelli raporunuzda SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yazmalı

O ibaresi yazacak Ahmet abi ama engelli ehliyetimde işitme kodları da var yani hem işitme hem de ortopedik kod var. Heyet raporumda işitme ile ilgili bir sorun yazmayacak beya işitmeden oran vermeyecekler muhtemelen.

Bu engelli ehliyet ve heyet raporumda farklı durum olmuş olacak ötv muafiyetli araç alabiliyorum ama vergi dairesi engelli ehliyetinde işitme engel kodları da var ama heyet raporunda yok der mi Veya vergi dairesi sadece hareket ettirici araç kullanması gerekir ibaresine mi bakar

Merhaba, evet hareket ettirici aksam ibaresi şart ama benim bildiğim tertibatlı araç raporuna bakıyorlar ona göre işlem yapıyor vergi dairesi, ben sorduğumda sizde hangi rapor var diye benim araba raporunu söylemişti yüzde 62 olan dedi ordan anlamıştım yinede bilen cevaplasın hocam

Üst Alt