Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelli eşler birbirlerinin aracını kullanabilir mi?

belarus prensi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim özel tertibatlı aracım ve h sınıfı ehliyetım var ancak ruhsatımda araç sahibi dışında kimse aracı kullanamaz yazıyor.Bu durumda benim dışımda bir başkası araç kullanırken kaza yaparsa kaskodan faydalanamıyorum.Ama trafik kanununda yapılan bir değişiklikle birinci derece hısımlar bu araçları kullanabilir denildiğini duymuştum.Ayrıca eşimde aynı benim gibi ortobetik engelli ve h sınıfı ehliyeti var acaba o nun kullanmasını nasıl meşru hale getirebiliriz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Aynı özel donanıma ihtiyaç duyuyorsa eşinizde trafik şubeye ibarenin değiştirilmesi için danışabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

2- H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

Üst Alt