Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopediden %25 rapor aldım. ÖTV indirimli araç için ne yapabilirim?

nihat8790

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Mrblar bir sorum olacaktı...
ÖTV indirimi için hastaneye başvdum...
Ortopedi olarak yüzde % 25 raporu aldım.
Maliyeye sordum yeterli ama özel tertibatlı araç kullabilir ibaresi de gerek dedi...
Sorum şu, tekrar gidip rica etsem o ibareyi yazarlar mı?

Son düzenleme:
[-]ötv den yararlanabilmek için %40 in üstünde bir raporun ve b engelli ehliyetin olması gerektigini biliyorum[/-]

nihat_8790
tekrar heyete çıkman gerekir ötv muafiyeti kısmını ve ehliyet ibaresini işaretleyip ona göre değerlendirme yapılması için

emreylcn
ortopedik engellerde oran önemli değil 20 de olabilir 35de, durumuna bağlı. onun dışında ötv muafiyeti alabilmek için %90 ve üzeri bir rapor gerekir

Bilmediğiniz Konularda Saçma Sapan yorumlar yaparak insanları ve konuyu bosuna yalnış yönlendiriyorsunuz :S

Kendi Üzerinize Alıcaksanız B(Engelli) ehliyetiniz olması gerek Bunun içinde %40 - %89 Ortapedik Engelli Olmanız gerekmektedir.

Bu şartları yeri ne getiriyorsanız ÖTV Muafiyeti ile Araç Alabilirsiz.

Sholin kardes ben sol ayakta 5 cm kisalik var yuzde 22 raporla aldim araci buna nedersin ?

Eline sağlık be selo_selo07 abi bilmişlik yapana iyi bir cevap oldu

arkadaşlar oran önemli değil, engellilik durumuna göre alacağın raporda özel tertibatlı araç yada otomotik vitesli araç kullanabilir ibaresi olması gerekiyor.

@shoalin salla kardeişim salla sende.... ortopedik engellerde rapor oranı önemsizdir diye 999milyon kere söyledik. Ortopedik raporlarda açıklama kısmında " H sınıfı ehliyet alır, sadece otomatik yada işte engel ne ise tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi yazması yeterlidir.

Arkadasım Engelli Ehliyeti olmayan biri nasıl oluyorda engelli indirimiyle araç ala biliyor bunu acıklayın ?

Sholin kardeş ötv indirimi raporu alan biri her türlü H ehliyeti alacaktır...

Myserty94

yeni kanunda artık B sınıfı. ARkadaşlar yasalar kanunlar hakkında güncel bilgilere sahip değilseniz lütfen yazıp milleti yalnış yönlendirmeyin.

ÖTV İndirimi İçinn;

H Sınıfı Ehliyet ve

1. Sağlık kurulu rapor oranının %90 ve üzeri olması yada
  2. Aracı kullanacak kişinin araca yapılacak ek bir donanım sayesinde aracı kullanabiliyor olması.

tsunami_

Bende ehliyetimi aldım bir kaç öyle önce aldım sürücü kursu H sınıfı ehliyet var hala diğeri güncel değil dedi.
Bildiğimi ve başıma geleni söyledim.

shoalin
Ne engelli ehliyeti ne de ortopekik engellilerin ötv muafiyetli araç alması için %40 oran gibi bir şart yok, yanlış yönlendirme yaparken doğruyu söyleyenleri zan altında bırakıcı şeyler yazmadan önce biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

Aynı şeylerden bahsetmiyoruz ama dediğiniz gibi olsun :D

Saygılar.

shoalin
Sizin demek istediğinizi anladım ben.
Engelli ehliyeti olmadan nasıl ötv muafiyetli araç alınacak ki engelli ehliyeti için de %40-89 oranında rapor şart diyorsunuz.
İşte onu da yanlış biliyorsunuz, çünkü ehliyet için de böyle bir şart yok.

Şuan Şoktayım! Nasıl yani Şuanki Yönetmeliğe göredemi yani B(engelli) ehliyeti almak içindemi %40 şartı yok? Bir yalnışlık olmasın çünkü Engelli Ehliyeti için %40 rapor şart gecen hafta arkadaşımın oğlu aldı %35 rapor verdiler itiraz etti %40 yaptılar! hatta trafiğe sordular onlarda aynı şeyi söyledi...

Once h ehliyeti icin rapor sonra arac alirken yuzde gosteren rapor al.sartlar uygunsa ( tertipatli tertipatsiz) al aracini bin gule gule kullam:)

shoalin
Öyle bir şart ne yeni ne eski yönetmeliğe göre hiç olmadı.
Arkadaşınızın oğlu ile trafik tescil arasında yanlış anlaşılma olduğu kesin.
Alt ya da üst ekstremite kısıtı olan bir ortopedik engellinin raporu %10 bile olsa doktorun, şimdilerde il sağlık komisyonunun otomatik ya da tertibatlı araç kullanır kararı yeterlidir.

sayın Ufukalp bana halen bir cevap yazmadınız,sağ koxsatroz mevzu

Uğuraz
Komisyon size
*Resmi araç, ambülans kullanamaz
*Otomatik vites
*Sadece otomatik vites
kodlarını koymuş, sağ alt ekstremite kısıtı için bu hatalıdır ve bu şekilde vergi dairesi ötv muafiyeti için onay vermeyecektir.
Şayet otomatik vitesin yanında 25.08 soldaki hız pedalı kodunu da yazsalardı gaz pedalını sola aktaran bir aparatla otomatik vites araç alabilirdiniz.

Ufukalp

Bu bilgi hem çok işime yaradı hem de çok mutlu etti beni.
Zira kullanmakta olduğum aracı 10 yıl önce eski mevzuata göre %40 rapor ile almıştım ve yeni mevzuatın ÖTV indirimi konusunda bana engel çıkaracağını sanıyordum.
Bende sağ ekstremite var ve anladığım kadarıyla yeni, sıfır bir araç almayı düşünürsem vergi indiriminden faydalanabileceğim.

Ufukalp,
Tesekkur ederim ,aydinlattiginiz için. Komisyona itiraz ettik.sonucu duzeltirlermi bekliyoruz.gerekli olan kodlarida bildirdik dilekcemizde
.

insanlar birbirini kırmadan konuşmayı öğrendiği zaman insanlık rahat bir nefes alacak

Arkadaslar gectigimiz gün emniyete gittim %15 engel raporum ortopedik yani sag elimde uzuv kaybim var dedim b ehliyetim oldugunu ve engelli ehliyetine cevirmek istedigimi soyledim.Yeni kanuna gore ehliyet icin kurs vs. Yokmus.hastaneden gerekli doktordan belgeyi alip emniyete veriyormusuz.masrafina gelince 20-30 tl gibi az bi masrafi oldugunu soyledi emniyet.yani arkadaslar onemli olan rapor orani degil ortopedik olmasi onemli bilginize sunarim.

Üst Alt