Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedi ve fizikçinin verdiği puanlar ayrı ayrı mı hesaplanır?

claer

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Sol kol dirsek eklemi hareket kısıtlılığından, hem ortopedi hemde fizik uzmanında yapılan muayene sonrası verecekleri özür oranlar nasıl hesaplanır yani iki ayrı özür oranı mı yazılır yoksa ikisinin ortak kararına göre tek bir puan mı verilir. Yada sadece Ortopedi uzmanına muayene olunsa da yeterli midir.

Tek rahatsızlık için iki branşın da muayenesi gerekebilir ama oran tek verilir.

mesela kifozdan ameliyat olmamış birisine ortopedi oran vermemişti fizik tedavi 27 göğüs cerrahisi 20 vermişti raporu 42 fakat ortopedik rahatsızlık olmasına rağmen oran verilmemiş konuyu açarsan deneyimli birisi cevaplandırır mutlaka

Arkadaşlar kesinlikle ortapedi heyete girmez oranı sadece yazar heyette oranı veren nöroloji ve fiziktir.

Bu gün Rapor için muayeneleri mi oldum, Nörolojinin puan verdiğini bilmiyordum, çünkü ben bu bölümün beyin ve sinirlerle ilgili olduğunu sanıyordum hatta Dr. Bana bir rahatsızlığın var mı diye sordu bende yok dedim, sadece sol kol dirsek ekleminde parçalı kırıktan dolayı ameliyat oldum ve sonrasında hareket kısıtlılığı oluştu dedim oda parmaklarını oynatabiliyor musun dedi evet dedim Dr.Sadece sol dirsek Hareket kısıtlılığı yazdı yani nörolojinin ortopedi için puan verdiğini bilmiyordum çünkü ben üç kere rapor aldım üçünde de ortopedi verdi diye biliyorum. ha bu arada yukarıda sormuştum ortopedi ile fizikçinin puanlarının hesaplanması nasıl oluyor diye bu gün elimdeki muayene formlarında Fizik tedavi diye bir bölüm olmadığı için fizik polikliniğine girmedim. olan bölümler sırasıyla PSİKİYATRİ-NÖROLOJİ-ORTOPEDİ-DAHİLİYE-GÖZ-KBB-

Zaten bu gün yetiştiremedim Ortopedi doktoru beni Röntgen filmine gönderdi, Röntgenin sonucuna göre rapor yazılacakmış onuda perşembe günü alıp Ortopedi doktoruna getireceğim 2000 yılında %30 almıştım 2010 yılında tekrar rapor için gittiğimde %26 vermişlerdi bakalım bu yıl yani 2016 Şubat da yine aynı kol aynı dirsek ve aynı hareket kısıtlılığı için % kaç verecekler çok merak ediyorum.

Arkadaşlar balthazar hesaplamasından anlamıyorum sizce %25 + %25 sonuç ne olur.

Ufuk kardeşim konuyla ilgili bişey sorabilir miyim?

Ortopedi 36 verdi,nöroloji artı olarak düşük ayak için 19 yazdı ama rapor kısmına değil arka sayfaya ve ortopediye iki oranı birleştirmesi için sevk etti.Şimdi iki bölümde bu puanı işlemiyorlar,birbirlerine atıyorlar.Bu şekilde heyete giricem.Sonuç ne olur?

Üst Alt