Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaöğretim EKPSS'ye normal KPSS kitabından çalışsak olur mu?

seca

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar anladığım kadarıyla konular müfredat falan kpss'ye aynı. Ortaöğretim lise mezunları için yapılan ekpssye normal kpss kitaplarından çalışsam olur mu ? Birde Yılı falan farkediyor mu ? 2012 KPSS var bende kitap ondan çalışsam olur galiba ? Var mı aydınlatacak

Kardeşim aynen öyle çalış konular çok basit. Biraz tarih çalış. Yapabilirsen matemtik çok avantaj sağlar sana. Öyle gidip hazırlık kitapları almana hiç gerek Yok. Hatta YouTube'da dersanelerin konu anlatımı videoları var dinleyerek çok kolay çalışabilirsin.

o zaman normal kpss kitabından çalışayım. Bir tane modüler set alayım ota boka para harcıyorum bunuda alırım yani. Birde birkaç deneme ve bir soru bankasıyla 90 alırım inşallah. Matematiği hallederim son sınavda sıfır çalışmayla 6 tane mat yapmıştım :) Geometri ellemem ama sevmiyorum şimdi öğrenmeye kalksamda uzun iş :) Zaten sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum. Tarih coğ falan ful çekerim. Dil ve türkçede full çekerim. Anayasa güncellik falan onlardanda 2 3 yanllış çıkar herhalde. en azından bir 85 alayım ki hizmetli garanti olsun bari. Okuduğum şehirde yurtta kalıyorum rahatsızlığım enfeksiyon almamamı gerektiren özel bir tür rahatsızlık. Hem okuyup hemde hizmetli olarak çalışayım diyorum en azından alacağım parayla bir eve çıkarım okul bitene kadar yaşarım. Bu şekilde yurt hayatı çok yorucu. Hayırlısı olsun bakalım

Sosyalbilgiler ogretmenligini nerede okuyosun

Ben de senin dediyin gibi yaptim 84 aldim atandim meb hizmetli ancak o oyle okmuyo hem okup hemde hizmetli zor 4 ayda istifa etim okula dondum hic degilse 3 yil surunup ogretmen olurum hizmetli 15 yil cekilmez mudur ne derse yapmak zorundasin gerci senin engeldurumunu bilmiyorum ama bana 12 sinif 6 wc 3 buyuk koludor temizletillet 4 ay 650 ogrencli cift ogretimli bir ilk okluldu ve tek hizmetliydim bu meb hizmetli yazacak arkadaslar engeli ağirsa ysnu tekerlikli sandalyede falan veya temizlik yapamaz mikropik engrli olan falan yazsin öburturlu cok eziyet yuzde 56 iş gucu kaybi raporum var ve bana gecen yil 4 kisinin yaptigi isi yaptirdilar bimere kadar yazdim bu seferde mudur daha fazla fitil oldu anlicaniz bu meb hizmetli pek iç acici degil

poyraz.

Antalya da okuyorum şuan çok canım sıkıldı şerefsizlere bakın neler yapmışlar. Ülkede adalet yok hocam adalet olmayınca böyle oluyor. Yurtta sıkıntı çekiyorum para kıtlığı yaşıyorum 4 kişi kalıyoruz 20mt2 odada. Oda leş gibi kokuyor haftada 1 temizliyorlar odamızı 4 erkek siz düşünün. Ben ne kadar temiz olmaya çalışsamda etrafı bok götürüyor. Daha 3 yılım var eve çıkmazsam delirecek gibiyim. Yüzde 80 engelim var. Anemi hastasıyım fiziksel bir sorunum yok ama o dediğiniz işi bende yapamam. Meb hizmetlilere sıkıntı çıkarıyor hep ben adalet bakanlığı falan yazmayı düşünüyor meb olmayan her yeri yazarım herhalde. 84le nasıl memur olamadınız yahu. 3 atamalara kadar memur yazsaydınız puanınız çok iyiymiş. Ben bayağı zorlayıp 90 almaya çalışacağım o zaman memur olursa daha konforlu olacağını düşünüyorum. Şu engellilere ağır iş yaptırmasalarmış keşke çok büyük bir çirkeflik bu. Sizin engel durumunuz nedir ?

Sosyalciyim ben bende18 mart dayim hic mat. Yapmadan o kadar puan cikiyo daha fazla olmuyo o da hep full. Memur icin 84 yetmez anca meb hizmetli olur diyer kurumlar hizmetli slmiyor yurtlari bilirim biraz kaldim yani sen 2018 hizmetli olursun kesinde ancak mst. Yapanilirsen memur belki ysnliz kardesim kamuda simdi herkez unuvr. Mezunu lise olarak cok zorlanirsin eger okulu biyirsen engeli sosyalbilgiler ogretmeni olarak atanman daha kolay hiş değilse bi agirligin olur ama sen bilirsin

Geometri felan Yok. Sadece kümeler, doğal sayılar, rasyonel sayılar ve bir kaç basit havuz problemi. Ayrıca güncel bilgi de soruyorlar.

Ben onlarda bakmadim sen yapabilirsen ne iyi 2016 ekpss 52 bin kiside lise mezunu 1600 cu olabildim ve atandim sen niraz mat. Yaparsan daha iyi olur

Ama ne yaparsan 90 gecemesen memurluk yok sadece meb hizmetli

aram21

kardeşim zaten sosyal 58le falan atanmış en son tabi her sınav sonrası bu kadar düşük puanla atayacaklarını düşünmüyorum ben. Son atamada biraz fazla kadro açtılar istisna oldu yani. Memur olursam okuldaki hocalarla konuşurum idare ederler bazı derslere gitmem. Çalıştığım yerlede konuşurum gerekirse fazla mesai yaparım bir şekilde dengelerim. Benim hocaların sorun çıkaracağını düşünmem öyle ya da böyle mezun oluruz ama iş yeri ne kadar yumuşak olur bilemem. Hizmetli içinde aynı şeyi düşünmüştüm. Fakat siz adalet almıyor diyorsunuzda hocam nasıl olurda almaz ben bu 2.tercihte adalet bakanlığı antalya yazdım nasıl almıyor

Bak hizmetli birinci atamada 79 ile kapandi simdi lise mezunu yani 2. Atamada 444 kisi alacsklar yap hesabi

Yani şu 78 bile duşmez kadro az

Konu dağılımında kısmi farklılıklar olması sıkıntı oluştururve soru zorluk derecelerinde hayli bir fark olması sebebiyle sana test çözümünde yeterli prtatik kazandıramayabilir. Filozof yayınları ve Murat yayınlarını alıp çalışabilirsiniz. Facebook gruplarından da soru çözüp denemelere katılabilirsiniz imkanınız varsa.

KPSS kitapları zordur yıldırır sizi sonra ben zor sorulara alıştım kolay gelince şaşırdım diyebilirsiniz.

RssCip

KPSS Ekpss'den Zor Olduğu İçin EKPSS Almak daha mı mantıklı yani hocam ?

Çok çeşitli kaynaklardan çalışmak her zaman avantajlıdır. Çünkü her soru tarzını anlamak için bu önemli.
Aynı Zamanda EKPSS sınavı için bence yeterli kaynak yok. Bunun için KPSS kaynaklarıyla çok daha yüksek puan alabilirsin.
Çalışmakta kaynak kadar, sitemli çalışmakta önemlidir.
Çeşitli kaynaklarla sistemli çalışan bir kişinin istediği puanı alması hiç zor olmayacaktır.

HEART

Aslında müfredat aynı konular aynı sadece sorular daha kolay. Bu yüzden soruları ekpss denemelerinden konuyuda kpss'den çalışmaya karar verdim. En mantıklısı sanırım

Tercih sizindir elbetteki
Siz nasıl anlıyorsanız nasıl daha iyi öğreniyorsanız o şekilde çalımanızda fayda olacaktır.
Başarılar diliyorum.

Üst Alt