Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli bekliyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

Ertugrul68

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben karaciğer yetmezliğinden dolayı organ nakil sırasındayım damarların 2 si tıkalı olduğu için sadece kadavradan nakil olabiliyorum. Ayrıca esansiyonal tremor var hastalığımdan dolayı güçsüz düştüğüm için titremem de arttı. % kaç oranında rapor verirler 2006 işe giriş 1900 primim var malulen emekli olabilirmiyim.

En iyi ve net cevap için bağlı bulunduğun sgk ya gidip malulen Emeklilik için hastaneye sevk almanız gerek, hastaneden alacağınız raporu sgk sağlık kurulu değerlendirecek malulen Emeklilik kararı için

Olursunuz. Yalnız 10 yıl doldu mu? 2006 -2016 yani başlama tarihiniz ay olarak hangi ay?

sgk ya gittim emeklilik hak ediyormuşum heyete girecem perşembe günü inş. olumlu sonuçlanır kafamda işimi ne yapacam nasıl çalışacam aileme nasıl bakacam sorunlarından kurtulmak istiyorum.

Ertuğrul kardeşim İNŞALLAH malulen emekli olursun ama, malulen emekli olanlar çalışamazlar bunu da bil diye yazdım

Primlerim Hep Asgari Ücretten Yattı,Ne Kadar Maaş Alırım?

1100 ğün ssk 760 bagkur emekliliği hakediyorum hep asgari ücretle çalıştım ortalama aylık ne alırım.

bence düşük bağlanır.dönemlerin nedir yazmamışsın. e devlet şifresi alıp emekli maaş sitelerinden yada e devletden hesaplıyabilrsin

.

E devlette nasıl hesaplanıyor?

Heyete girdim sonuç için yardım

Merhaba arkadaşlar bugün heyete girdim heyete girmeden önce bakan doktor karaciğer yetmezligime %50 yazmış buld chari sendromu var bende organ nakli sırasındayım ayriyetten esansiyonal tremor hastalığım var karacigerden dolayı titremem arttı değerlendirdiler sonucu sordum malulukta oran vermeyiz hastalıkları değerlendirir ssk ya gönderecez dedi sizce sonuç ne olur meraktan ölecem.

Ertugrul68 Maluliyet cetveline göre karaciğer transplantasyonu olanlar emeklilik hakkı kazanmakta.Ama sizin durumunuz Bölge sağlık kurulunun vereceği karara bağlı.Çünki Maluliyet cetveli nakil olanları yazmakta,karaciğer yetmezliği için maluliyet kriteri bulunmamakta.İnşaallah hakkınızda hayırlı karar çıkar ve emekli edilirsiniz.Şuan için beklemekten başka yapacak bir şey yok.Şayet Bölge sağlık kurulu red kararı verirse bu defa da Yüksek sağlık kuruluna itiraz için hakkınız oluşur.Bunuda değerlendirin mutlaka.

Maluliyet cetveline göre :

18. Karaciğer, safra kesesi, safra yolları
A. Anrezektabl karaciğerin malign tümörleri
B. Anrezektabl safra kesesinin malign tümörleri
C. Anrezektabl safra yollarının malign tümörleri

2. Karaciğer Sirozu
A. Aşağıdakilerden birinin varlığı
1. Son 1 yılda en az 2 defa hastaneye yatış ve terapötik parasentez gerektiren asit
2. Son 1 yılda en az 2 defa hastaneye yatış gerektiren spontan bakteriyel peritonit
3. Hepatopulmoner Sendrom
4. Hepatik Ensefalopati
5. Hepatik Hidrotoraks
6. Portopulmoner hipertansiyon
7. Hipersplenizm
B. End Stage Karaciğer Sirozu (SSA CLD skoru 22 veya üzeri olanlar)
3. Karaciğer transplantasyonu

Arkadaşlar pazartesi nakil olacam dualarınızı eksik etmeyin hadi kalın salıcakla.

Ertugrul68

Allah yardımcınız olsun inşaallah.
Bir an önce sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle geçmiş olsun.

Karaciger nakli sonrasi emeeklilik

Selam arkadaslar ben nakil oldum malatyada hastanede yatıyorum. Nakil olmadan once malulen emeklilige basvurduydum donus geldi universte hastanesine sevk emeklilik servisindeki adam nakil oldugun icin iyilesti sayarlar diyor doğrumu ayriyetten tremor da var be de.

Ertugrul68 Karaciğer nakli olduysan,malulen emeklili edilirsin.Sgk nın maluliyet kriterlerinde karaciğer transplantasyonu(nakli)Malulen emekliliği gerektiriyor.Yani sen ona buna bakma.Kanun emekli edilmeni emrediyor.

Sagolasın hastanede oldugum icin evrakı alamiyorum memura telefon actim anlatiyorum buraya gonder sevki yok. Diyor oradaki doktor senin doktorun olmaz diyor bole sacma seymi olur

Nakil olduğun hastane sana,gerekli evraklarını vermek zorunda.Hastaneye bizzat giderek,yada bir yakınını yollayarak ameliyat,nakil vs belgelerini alabilirsin.Yada nakil olduğun hastane,rapor vermeye yetkili bir hastane ise,Malulen emeklilik için gerekli olan,maluliyet tesbitini bu hastanede yaptırabilirsin ki,senin için daha uygunu bu olur.Çünki bu hastane nakli yaptığı ve durumunu bildiği için,sana gereken raporu daha kolay vereceklerdir.

Karaciğer nakli sonrası malullük

Merhaba arkadaşlar ben 30 yaşındayım karaciğer nakli oldum %70 ağır engelli raporum var şuan bakım aylığı alıyorum.
Malulen emeklilik için başvurdum hastahane rapora buud chari nedeni ile canlı vericiden karaciğer nakli yapılan hastamızın teknik ve tedavisi hastanemizde devam etmektedir yazdı SSK malullük tespit raporuna şimdi beni stres bastı malulen emeklilik başvuruma Red gelme olasılığı varmı?

Ertugrul68

Organ nakli olan kişi malul sayılır ve diğer şartları da tamamsa isteği üzerine malulen emekli edilir. Hiç merak etmeyin...

Sagolasin abi diğer şartlar tam 2006 başlangıç 2100 günüm var hayırlısı ile bi emekli olsaydım

Karaciğer nakli sonrası emekliliğim bugün onaylandı şimdi ben halen çalışıyorum işyerinden tazminatımı almam için ne yapmam lazım ve maaş ne zaman bağlanacak

Birde 4. Ayda başvurmuştum o zamandan bu zamana kadar raporlu yatıyorum rapor parası alıyordum acaba toplu para yatarmı bana

Ertugrul68

Emeklilik şartlarınızın tamamlandığına dair sgk'dan yazı alıp işyerinize vereceksiniz. böylece kıdem tazminatınızı alıp işten çıkışınızı yapabilirler. Bunun ardından emeklilik talebiyle sgk'ya başvurabilirsiniz.

Emeklilik başvurusu yaptığınız tarihi takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşınız birikmeye başlar.

Sağolasın abi aldım tazminatımı bu ayın 17 sinde ilk maaşımı çekeceğim ek ödemesi 95tl maaşım daha ne kadar belli değil

Üst Alt