Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans mezunu lise kadrosuna başvurabilir mi?

MuTanG

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
35
Merhabalar kadroları karşılaştırdığımda alanıma lise kadrolarındaki bazı bölümler daha çok uyum sağlıyor.Önlisans olarak başvuran lise kadrosunda mezun olduğu lise alanına başvurabilirmi yoksa geçersizmidir ?

Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince
Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara
(Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde,
EKPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır.
Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır.
Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır.

Ve kılavuz yayınlandığında detaylıca okumalısınız

sayın ilgili ve bilgili arkadaşlar size bir soru o zaman sağlık sınıfından sınava girip ÖN LİSANS mezunu olarak 75 puan aldık diyelim; ORTAÖĞRETİM kadrolarına tercih ettiğimizi farz etsek ve desek ki en düşük sağlık sınıfı lise mezunu puanı 76 dan başlıyor açıkta kalmaz mı? yada p1-p2-p3-p4 çarpım katsayılarımı var?

Anladığım kadarıyla aldığınız puanla başvuru yapılabiliyor. 70-75 aldınız diyelim, 75 ve üstü puan alan ortaöğretimliler önünüzde oluyor. Yani lisans-önlisans olduğunuz için alt branş tercihlerinde bir avantaj/ayrıcalığınız olmuyor. Zaten ortaöğretimde sınava girende, başarı oranı da yüksek.
Ama çok iyi puanınız var ve kadronuz yoksa bilemem.

Üst Alt