Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Online görüntülü psikiyatri muayenelerinde ilaç yazabiliyorlar mı?

dermansiz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
17
Merhabalar,
Online Görüntülü Psikiyatri Muayenelerinde ilaç yazabiliyorlar mı?

normalde özel bir hastaneye gidiyordum fakat istediğim doktor daha uzak bir bölgeye geçmiş tam zamanlı o yüzden farklı bir yer veya online arayışındayım online sedat irgil var youtube de videoları var merak ettim fiyatı zorlamazsa online görüntülü anlatayım derdimi raporumu ilacımı yazsın gidip alayım eczaneden diye düşünüyorum ama öyle bir yetkileri var mı uzaktan reçete yazmak gibi merak ettim.

@basari,
oluyor diyor yazıyor ama google de çıkanlara göre fiyatları öğrenebilirsem yazıcam sedat irgil var en tanıdık şu an

Tam teşekküllü hastane olmazsa özel muayenehanelerde doktorlar ilaç yazamaz yazarsada yine devlet hastanesi veya tam teşekküllü özel hastanelerden doktorun yazdığı reçeteyi gösterip yazdırabilirsiniz .

@barcan88,
en kötü devlete gidicem de devlette de ilgilenmezler veya ilaç tedavi şeklimi değiştirmeye çalışırlar diye korkuyorum özelde ne istersen ona saygı duyuyorlar yani şu anki ilaç tedavim gayet iyi desem bile sırf kendi egoları için ilacı değiştirebilir diye düşünüyorum yapanlar varmış çünkü.

Evet online görüşmeyle muayene oluyorsun. Reçetede yazabiliyorlar. Genelde özel hastanelerde oluyor bu sistem

Ben online doktora muayene olup reçete koduyla eczaneye gidiyordum ama ilaca para ödüyordum

@selimbey1,

psikotik atak geçirdim 2023 yılında ve 5mg abizol en düşük dozun bile yarısını içiyorum 2.5mg antipsikotik bir ilaç yani. abilify eşdeğeri, onun dışında ek ilaç istiyorum sosyal olmakla alakalı muhabbet sohbet açamıyorum insanlarla donuk bi yapıdayım sosyal fobim var girişken olmak için doktora söylediğimde daha önceden secita 15mg kullandım etki etmedi 6 ay içtim bıraktık şimdi paxil paxera tarzı bir ilaç isticem ya da doktor ne önerirse onu kullanmak istiyorum. yeşil reçete falan işim yok yani muhtemelen bunları yazar diye düşünüyorum da bir doktorun fiyatını öğrendim 7 bin tl dedi benim en son gittiğim yer 4 bin oldu yani ne oluyor bu fiyatlara anlamıyorum yüzlerce hasta gelip gidiyor sürümden kazanın yapın 2 bin geçin işte.

Ben bir kere görüntülü muayene olmuştum.
(BAKIRKÖY R S H H ne bağlanmıştımdı)

Son düzenleme:
@dermansiz,

Sana birkaç sözüm var online ve yüzyüze muayeneyi boşver. İnsan kendisi istemedikten sonra dünya ayla çarpışsa yine yaramaz. Psikolojik ilaçların çoğu seni duygusuz yapıyor. Bu sorunlarının çözümünü kendinde hiç aradın mı ?

@selimbey1,

yapamıyorum ki psikotik atak geçirdiğinde tek çözüm ilaç ilaçsız olursak atak geçiririz zaten ama sosyal fobi için bir miktar haklı olsanız da inanın mesela 4-5 kişilik tanımadığım bir gruba dahil olayım konu açamam muhabbete dahil olamam garip bir yapım var yani annem babam hariç bir ortamda olduğumda kendim olamıyorum susuyorum devamlı işimi de etkiliyor.

25 yaşında bir birey olduğunu hesaba katarak artık bazı şeyleri aşabileceğini ve üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Eğer ortalama bir tip bir dış görünüşe sahip görmüyorsan kendini söylediğin sorunlar geçebilecek sorunlar. Kendini tanıman gerekiyor bence. Kendine zaman ayırman gerekiyor.

Psikotak geçirmenin sebebide kendinsin. Kendini gerçekliğe alıştırman lazım. Bu hastalığın asıl sebebi insanların sosyal medyaya bilgisayar oyun mecralarına bağımlı hale gelmesidir. Bundan sonra bu tarz hastalıklar başlar. Yani kısacası kendini irdivaya çek telefonu veya bilgisayarı komple teknolojiden kendini ayıkla ve 10 gün dediğimi dene. Farkı göreceksin.

25 yaşında bir birey olduğunu hesaba katarak artık bazı şeyleri aşabileceğini ve üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Eğer ortalama bir tip bir dış görünüşe sahip görmüyorsan kendini söylediğin sorunlar geçebilecek sorunlar. Kendini tanıman gerekiyor bence. Kendine zaman ayırman gerekiyor.
küçüklükten beri hep bana sessiz sakin diye övgü yağdırdılar sözlü notları olsun öğretmenler ailem ve diğer kişiler bilmem ne ben de susmanın bana yarar sağladığına hep kanaat getirdim sakin çocuk oldum ama yani bir ortamda hakkımı aramam gereken durumlarda sessizleşirsem olmaz bu durum biraz atılgan olmam sesimi çıkarmam gerekiyor o yüzden bir şeyler değişmeli diye düşünüyorum tamam psikoz geçirdim diye fazla melankoli oldum yok işte evlenemicem yok işte arkadaşım olmucak falan hep böyle şeyleri kafaya taktım ama tamamen iyileşince düzeldim psikoz falan da kalmadı 2 sene oldu ama sosyal fobi kendim olamıyorum bir ortamda özellikle bana anlatsana şu gün nasıl oldu o olay diye söylediklerinde kitleniyorum anlık hemen bir sesim titriyor kalbim çarpıntı yapıyor bu fiziksel semptomları bastıramıyorum yani garip bir yapım var tek başıma ve sadece aile bireyleri anne baba gibi olduğunda çocuksu hareketler bile yapabiliyorum annem der kaç yaşındasın yaptığın hareketlere bak güler geçeriz ama iş yabancı kişilere geldi mi bambaşka ben ortaya çıkıyor.

Psikotak geçirmenin sebebide kendinsin. Kendini gerçekliğe alıştırman lazım. Bu hastalığın asıl sebebi insanların sosyal medyaya bilgisayar oyun mecralarına bağımlı hale gelmesidir. Bundan sonra bu tarz hastalıklar başlar. Yani kısacası kendini irdivaya çek telefonu veya bilgisayarı komple teknolojiden kendini ayıkla ve 10 gün dediğimi dene. Farkı göreceksin.
atak geçirdiğimde ben bedeli askerlik yaptım teknolojiden uzak olduım ama pek bir değşiiklik olmadı daha çok özledik sadece :) ama dediğinze kısmen katılmıyorum çünkü ben çok araştırdım bu şeyler hep evde oyun oynamakla mı ilgili falan diye kesinlikle değil diyorlar genetik veya tamamen doğduğunda altta yatan bir hastalık bir gün gün yüzüne çıkıyor bir stres anında diye anladım ben hep yoksa ailemde beni darlıyordu hep bilgisayar oynadın işte dışarı az çıktın böyle oldu ama niye onlarcası varken bende oldu milyonlarca genç var pc de oynayan benden fazla ben hani oyuna veya sürekli teknolojiye kaptırmaya bağlı bulmuyorum bu olayı çok ama dediğiniz de bir yönden mantıklı bilemiyorum yani.

küçüklükten beri hep bana sessiz sakin diye övgü yağdırdılar sözlü notları olsun öğretmenler ailem ve diğer kişiler bilmem ne ben de susmanın bana yarar sağladığına hep kanaat getirdim sakin çocuk oldum ama yani bir ortamda hakkımı aramam gereken durumlarda sessizleşirsem olmaz bu durum biraz atılgan olmam sesimi çıkarmam gerekiyor o yüzden bir şeyler değişmeli diye düşünüyorum tamam psikoz geçirdim diye fazla melankoli oldum yok işte evlenemicem yok işte arkadaşım olmucak falan hep böyle şeyleri kafaya taktım ama tamamen iyileşince düzeldim psikoz falan da kalmadı 2 sene oldu ama sosyal fobi kendim olamıyorum bir ortamda özellikle bana anlatsana şu gün nasıl oldu o olay diye söylediklerinde kitleniyorum anlık hemen bir sesim titriyor kalbim çarpıntı yapıyor bu fiziksel semptomları bastıramıyorum yani garip bir yapım var tek başıma ve sadece aile bireyleri anne baba gibi olduğunda çocuksu hareketler bile yapabiliyorum annem der kaç yaşındasın yaptığın hareketlere bak güler geçeriz ama iş yabancı kişilere geldi mi bambaşka ben ortaya çıkıyor.
Bak ismini bilmiyorum. Dostum diye hitap edeceğim. Dostum o ilişkiler her çocukta oluyor banada küçükken hep sus dinle öğren şu bu derken sessizleşmeyi ve konuşmamayı öğrettiler. Ama senin bunları aşıp biraz kendini yırtıp ses çıkarmadığın yerlerde artık bağırman gerekiyor. Belli bir yaşa geldin ve artık önünde hayatın var. Annen baban nereye kadar seni yaşatacak. Şundan 5-10 sene sonra onlarda olmadığında ne yapacaksın sokakta karnın acıktığında bile birinden yemek isteyemecekmisin ? Kendini zorunda bırak bazı şeyler için zorla beynini kabullendirttir. O zaman harekete geçersin.

@selimbey1,

doğru söylüyorsunuz aşmak lazım şu anda bile ben ailemle birlikte çalışıyorum mesela ve sosyal fobimden dolayı şu an bu işi yapamayacağımı annem de kanaat getiriyor diyo ilerde düşünürüz onu diyor yapabileceğin işe geçersin ama şu anda asgeri ücret alıyorum el işinde çalışacağıma kendi işimde alıyorum o ayrım var sadece yani baktığınız zaman bu yaşta biri olarak çok aileye bağlı bir yapıdayım aslında 7/24 birlikteyiz zaten kendimi hala olgun hissedemiyorum sorumluluktan kaçasım geliyor vs e bir de hep yalnız çocuktum tek çocuktum yıllar sonra kardeşim oldu ne bileiym yani dediğinizde haklısınız da fiziksel semptomları bastırıcak en azından sağlam bir antidepresan veya bir ilaçta çözümü arıyorum belki saçma ama bilemiyorum yani kafaya taktıkça sonuçta hastalığı somutlaştırmış oluyoruz belki de gerekli değildir sadece yaşantımı değiştirmem gerekir.

Benim başıma bir kaza gelmişti. Lise 2 yıllarında iken ondan dolayı sessizleştim vede içe kapandım.
Sağ kulağımın iç kısmına yabancı cisim hızlıca temas etti kazayla. Ondan sonra ne olduysa oldu. Psikiyatrik kontrolümü kaybettim ondan sonra.

@dermansiz,

Çok sağladı daha çok ben kendimin doktoru oldum başkada çaresi yoktu.
2012 TEMMUZ dan beridir 1 gün dahi olsun ilaçları bırakmadım vede bırakma girişimimde hiç olmadı.

Üst Alt