Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önereceğiniz cpap cihazı var mı?

Konular
15
Reaksiyonlar
45
İyi günler cbab cihazı kullananlar hangi markayı önerirler. Fiyatları ortalama ne kadar ssk raporla ne kadar ücret ödüyor.Ben rapor cıkartalı 1 yıl oldu.raporda 7 bar öneriliyor.Ssk dan alacak olursak raporla süreç nasıl oluyor.

Ben Resmed kullanıyorum. Çok iyi ve sessiz diyebilirim. Fiyat diğerlerine göre biraz yüksek.
Ssk hiç girmedim cok az karşılıyor diye.

@kaiser_soze,

Peki engelli oranına bir etkisi oldu mu? SGK'dan almadığınız için sağlık kurulu olumsuz bir şey dedi mi?

Bende devilbiss auto CPAP cihazı var. İkinci el olarak aldım Letgodan. Sağlam bir şey buldum, eskiden de kullandığım bir marka diye İki gün önce aldım. Dün gece uyudum bunla. Sessiz çalışıyor ama ben gece maskeyi çıkarmışım. 4 saat takılı kalmış, 9 ahi değeri göstermiş.

BEn de cihaz almalıyım. Reçete sürem bu hafta dolacak. SGK'dan almasam engel oranı vermezlerse diye korkuyorum. Haftaya ilk defa engelli sağlık kuruluna gireceğim. Ahi değerim 44 olarak ölçüldü 26 Kasımda.

Bende RESMED AIRSENSE AUTOSET 10 var. Nemlendiricili, otomatik, basınç ayarlı, sessiz bir cihaz. Gayet memnunum. Sgk reçeteli almadım ben. Cihaz bana ait. Cihaz kullanıp kullanmamanızla rapor oranının alakası yok. Sağlık kurulu işin cihaz kısmıyla ilgilenmez. Gece maske çıkarmanızda hava kaçağından rahatsız olmuş olabilirsiniz veya burnunuz tıkalı olabilir. Benimde 2-3 güne bir çıkardığım oluyor maskeyi. Çok takılma alışırsın. Geçen yıl 32 bin liraya almıştım. Şuan 40 bin lira civarında. Normal otomatik olmayanları 20-22 bin bandında.

@fenerliyizz,
sgk 6 bin liraya kadarını karşılıyor cihazın. ama cihazın mülkiyeti sgk nın oluyor, kullanım hakkı senin oluyor. skg ödediği 6 bine karşılık cihazın sahibi oluyor :LOL: iyi bir makine düşünüyorsan 1:RESMED 2:LÖWENSTEİN 3: DEVILBISS Bunlar üst segment. Ama YUWELL ve BMC markalar biraz daha uygun.

@nurullah gülgün,

Teşekkür ederim cevabınız için. Cihazla işi olmaması sevindirdi beni.

Tamamen sizin gibi düşünüyorum. Hem çok bir kısmını ödüyor SGK hem de cihazın sahibi oluyor. Hiç mantıklı gelmedi bana da. Cihazı kaybetsek ilerde cezasını ödememiz gerekiyor bir de.

Cihazı SGK'dan almadığımız için senede bir maske ve hortum ödemesi de yapmıyor sanırım. Onunla ilgili bir bilginiz var mı?

Üst Alt