Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ön lisans öğrencisiyken EKPSS'ye ön lisan seviyesinden müracaat edebilir miyim?
şu an hem lisans hem de önlisans öğrencisiyim nisan'daki ekpssye önlisans eğitim düzeyinden girmek istiyorum bu mümkün mü yoksa en üst eğitim düzeyi lisansı mı seçmek zorundayım?
Tercih yaparken o anki mezun olduğunuz en üst eğitim düzeyinizden tercih yapabilirsiniz.
Lisanstan mezun olunca atama da önlisans okumanızın bir anlamı kalmıyor: sınava lisanstan girmelisiniz.
Ama tercih zamanı önlisanstan mezunsunuz ama lisanstan mezun olamadınız: önlisanstan sınava girmelisiniz.
2027 ocak ekpss atamasına kadar önlisanstan mezun olmuş olurum ama bir lisans programına da kayıtlıyım ama ondan mezun olamam. 2026 ekpssde önlisans diye başvuracağım sınav düzeyi programını seçebilir miyim? yoksa lisans progamından kaydımı sildireceğim.
atamalar ocakta oluyor ya ondan bahsetmiştim. benim amacım önlisansdan girmek. henüz önlisans öğrencisiyim önlisanstan gireceğim. 2027 ocak atamasında da mezun olacağım. ösym ekranından önlisans sınavını seçebilir miyim diye sormak istemiştim. yoksa lisans programının kaydını sileceğim. @anonymous,
tercih senindir istediğinden giriş yapabilirsin. ikisinden de mezun değilsin ama hali hazırda ikisini okuyorsun. birini seç ve o düzeyden gir. lisansı sildirmene gerek yok.
yazdığınızın yanlış anlaşılmaması için açayım.
sadece ön lisans sınavına girebilmesi için okuyor gözükmesi yeterli veya lisanstan girmek isterse lisans okuyor olması yeterlidir.
ancak atama esnasında mezun olması şarttır.
sizi düzeltme sebebim müracaat tarihi itibariyle mezun demeniz acaba sınava başvururken de mi mezun olmam lazım diye anlaşılıyor
doğru.
aşağıda normal kpss ile ekpss şartları aynı olduğu için kpss nin başvuru şartlarını paylaştım.
KPSS Ön Lisans
Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.
KPSS Lisans
KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.
Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?
Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.