Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölen kişi ile ilgili maluliyet derecesi raporu isteniyor?

Umut123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Efendim merhaba, babam 1996 yılında terör Saldırısı sonucu ağır yaralandı. Ameliyat olan babam iyileşmedi 1997 yılında tekrar ameliyat oldu yine iyileşmeyen babama 1998 yılında verilen kurul raporunda Tanı posttravmatik epilepsi olarak yazılmıştır. Babam 2002 yılında vefat etti. 5233 sayılı yasa kapsamında sgk ya yaptığımız başvuru sonucunda SGK bizden babamın iş gücü kaybı maluliyet sağlık kurulu raoru istenmiştir. 1998 yılında verilen raporda maluliyet ORANI girilmemiştir. Ilgili hastane vefat eden birine maluliyet oranının verilemeyeceğini söyledi. 1998 yılında verilen kurul raporunu ( maluliyet ORANI yok) SGK ya gönderdik. Sgk dan ret kararı gelmesi durumunda dava açmamız mantıklı olur mu? ( terör olayı ile ilgili elimizde tıtanaklar,krokiler,raporlar mevcuttur.)

umut123

arkadaşım öncelikle allah rahmet eylesin .

arkadaşım yukarıda yazdığınız yazıdan anladığım kadarıyla 2002 yılında babanız vefat etmiş biz ise 2015 yılındayız dolayısıyla 13 yıllık bir süre söz konusu . bu 13 yılda sgk nazarında hiç işlem yapmadınız mı ? yaptıysanız hangi tarihlerde ? babanızın mesleği nedir ? kaç yıllık sigortası var ? bu sorulara cevap verirseniz hukuki süreç hakkında yardım etmemiz söz konusu olabilir .

Efendim 5233 sayılı yasa kapsamında sivil terör mağdurlarına sağlanan haktan yararlanmak için Eylül 2014 tarihinde SGK ya başvurduk. Sgk ölen babamın 1998 yılındaki sağlık kurulu raporuna maluliyet oranının işlenmesini istedi. Babam PTT de koruma ve güvenlik memuru idi. 13 yıllık memuriyeti vardı. Kardeşlerim ve ben yetim Aylığı annem ise dul Aylığı alıyor. 5233 sayılı yasadan yararlanmak istiyoruZ

Meslekdaşım olan öncelikle babanıza Allah rahmet diliyorum ''5233 sayılı terör ve terörle mücadele kanununun son hali'' yaz gogole'den ara umarım çok şey bulacaksın

Üst Alt