Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB ve fıtık için hangi oranda engelli raporu alabilirim?

Erdalfb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Selam 7yıldır psikiyatri dedavisi görüyorum 1yıldır 2defa tanı değişdi unipolar depresyon dan şimdi okb tanısı kondu 2 aydır.okb engel oranı alabilirmiyim.belimde4 adet fıtık(l5 s1)dahil.boynumda 3 adet fıtık.ıcd kodu m79.1(miyalji) ıcd kodu g46( bacak damarlarında daralma.sol ayagım 2cm kısa ve manuel araba kullanıyorum depriyaja basarken cok zorlanıyorum.toplamda yüzde kaç engel alabilirim.yaşım56

Son düzenleme:
Okb için erken . Bir seneye yakın düzenli tedaviden sonra oran verirler. Fıtık vs için bilemiyorum. Pek birşey vermezler diye de düşünüyorum. Rapor alıp ne yapacaksınız? Emekli desen emeklilik zor okb den . Memur dersen bu yaştan sonra memurlukta zor. 2022 sosyal yardım için ise bak bu işini görür. Başka türlü yükten(başına dert)ten başka işe yaramaz.

Ötv muafiyeti icin sormuştum.emekliyim.

@samedo99,

Kardeşim. Sen kendini gözünün önüne getir. Sende bir kaç hastalık olmasına rağmen neler çektirdiler. Senin emeklilik onaylandı mı

Teşekkür ederim ne gibi haklar bilgin varmı kardeşim

@Erdalfb,

Tedavi ile tam düzelen %0
Tadavi le kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %60

Peki tedavi ile düzelmeyen % 60 oranı verebilmeleri için nasıl bir tedavi uyguluyorlar. Mesela hastanede yatma gibi durumlar sonucunda mı % 60 veriliyor, yoksa belirli bir süre (mesela 1 yıl 2 yıl? süreyle) birden fazla ilaçlar kullanımı sonucunda mı veriliyor? Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar?

Hayırlı akşamlar arkadaşlar psikiyatri ilaçlarım prozac 60mg ve rispedal 1mg kullanıyorum.bunun teşhisini ne olur . engel oranı ne kadar olur

Sevgili Renktaşım
Engelli raporu almak istiyorsanız düzenli tedaviniz olması gerekiyor en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz

Merhaba ben 14 yıldır OKB hastasıyım ilk 7 yıl tedavi gördüm ilaçla ( raporlu ) iyilestim ilaçları bıraktım üstünden 1 yıl geçmeden çok şiddetli bir şekilde tekrarladı o günden bu yana 7 yıl daha geçti üstünden . Toplamda 14 yıldır ben bu hastalığı yaşıyorum . İlaçlarım hep raporluydu. Geçen yıl 4 ay özel psikologa gittim çok az bir iyileşme olsa dahi eskisine geri döndüm yine . İlaçlardan tedaviden ümidimi kestiğim için son 2 yıldır sadece ilaç kullanıyorum doğru düzgün birkaç defa tek gittim hastaneye . ama durumum çok kötü günümün büyük bir bölümü temizlikle geçiyor . Sürekli temizlik yapıyorum . Tiksindigim hiçbir şeye dokunamiyorum . Kpss calisamiyorum hiçbir şekilde . Kendimi çevreden çok fazla soyutladim . Okulu bile o kadar zorlukla geçtim ki yurtta kalamadim tek başıma çok büyük maddi sıkıntılar çekip eve çıktım ama yine fayda etmedi yine takıntılar diz boyu . Heyete girmeye karar verdim ekpss için sizce kurula girsem bana yüzde kaç rapor oranı verirler lütfen bana yardımcı olun bu konuda hiç bilgim yok . Girmeli miyim girsem bile yüzde kaç verirler bana raporu 40 ı geçer miyim bilgisi olan lütfen yorumlar yapsın yardımcı olsun bana

@olumlu,

Düzenli bir şekilde tedaviye gidin. Geçmiş epikrizleri vs de doktora verin. Bir süre sonra heyete girip en az 40 puan alırsınız. Ama mutlaka bir kaç kontrol sonrası heyet düşünün.

Çok teşekkür ederim inşallah alırım ben de yüzde 40

Okb den yüzde 40 oran alan kişiler var mıdır acaba

Çok teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı acaba raporu alınca çalışabilir ya da çalışamaz ibaresi yazar mi . Bu raporda çalışamaz derse nolacak hiçbir işe giremem

@samedo99 yaa öyle mi OKB için acaba çalışamaz mi denilir yoksa çalışamaz mi denilir . Bu durumdan da çok korkuyorum

Sizin hastalık hangisiydi bide oranı kaçtı bir mahsuru yoksa eğer

@olumlu Bende hem okb hem bipolar var açıklama kısmında çalışamaz yazıyor

Üst Alt