Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb hastalığı olan oğlumun EKPSS sıkıntısı..?

SALİH32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Anadolu Lisesi mezunu OKB tanısı konan 7 defa 21 gün ve 1 aylık hastane yatışları ile %20 ilaç faydası gören 22 yaşında oğlum var. Oğlum , yaptığı hiç bir şeyin içine sinmediğini, bu yüzden içinin sürekli huzursuz olduğunu(yaptığı her şeyi düzgün yapmadığını düşünmektedir.)söylemektedir.Oğluma engelli sınavına(EKPSS) girmesini söylediğimde bana şunu söyledi.Baba ben sınav sorularını okurken düzgün okuyamadığımı düşünmekteyim , bu yüzden tekrar başa dönmekteyim demektedir.Diyelim okudum cevap kutucuklarını çok titiz doldurmam gerek acele doldurursam düzgün dolduramadım diye içim sürekli huzursuz olmaktadır diye söylemektedir. Sizlere oğlumla 3 ay önce yaşadığım bir olayı anlatayım çok nadirde olsa dışarı çıktığımızda bir yerde tatlı yedi ve daha sonra bana şunu söyledi baba o zaman tatlığı düzgün yiyememiştim diye yine aynı tatlıcıya giderek tekrar tatlı yedi. Sıkıntımı sizlere bir nebze anlatabilmişimdir.Sizlere sorum şu bu tür yoğun OKB liler için ne önerirsiniz.

Okb rahatsızlığı bende de görülmüştü bir dönem Salih bey size yada toplumun diğer kesimine göre farklı olan ve tuhaf gelen şeyleri Okb hastaları yapabilirler örneğin bıçak ve çatalın aşırı nizami neredeyse milimlik konması ki buna simetri rahatsızlığı denir Okblerde rastlanılabilir bu sizde bile az çok gözükebilir örnek vermek gerekirse evden çıkarken eşiniz size tüpleri kontrol ettin mi pencereler açık mı gibi şeyler soruyorsa bu da bir emin olamama takıntısı olabilir.Misal ben Okbe rahatsızlığı geçirdiğim dönemlerde evin kapısını kilitler 2-3 defa kontrol eder sokağa çıkar 100 metre yürür ardından emin olamayıp tekrardan evin kapısını kontrol etmeye gelirdim.Bu ve bunun gibi nice tuhaf şeyler.Bazen bazı kelimelere takardım saatlerce o kelimeleri mırıldanırdım,bugün bile bazı hallerde tüpü kapattığımı birkaç kez kontrol ediyorum.Bu süreci minumuma indirgemek için onun gölgesi olun misal masasını mı düzeltti içine sinmiyorsa eğer bir defa daha düzeltmesine izin verin kademe kademe takıntılarını azaltmaya çalışın bugün 5 defa tekrar tekrar yaptığı işi yarın belki de bu yöntemlerle tek seferde yapacaktır.Kaldıki Anadolu Lisesini bitirmiş bir bireyden bahsediyoruz Anadolu Lisesini herkes bitiremez kolay kolay bunu atlatabilecek donanıma sahip olduğuna inanıyorum sorularınız olursa özelden de yazabilirsiniz Salih bey burada belki soramayacağınız sorular olabilir onları da yanıtlamaktan çekinmem.Saygılar.

Üst Alt