Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum adına araç alımı için Vekalet mi Vasi mi?

marmaratic

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Engelli oğlumun raporu aşağıdadır. Bu raporla vasi kararına gerek var mı ? Yoksa noterden vekalet çıkararak araç alabilir miyiz ? Oğlum doğuştan fiziksel engelli aslında zihinsel bir problemi yok. Tabi rapordaki terimleri anlayamıyorum.

Son düzenleme:
Zihinsel engelli kısmında sağlam yazıyor, neye göre söylediniz acaba vasi kararının gerektiğini ?

3T3N1TY

Ilginiz icin cok tesekkur ederim. 4 aydir vasi mahkemesini bekliyorum, sirf bu yuzden araliktaki tum firsatlari kacirdim. Simdi notere gidip soracagim vekaletle halledebiliyor muyum diye. Selamlar.

Merhaba tekrar. Noter dediki konusamadigi ve yazamadigi icin vekalet alamam dedi. Bende %100 fiziksel engelli zaten cene kaslarinida istemli hareket ettiremez ne olacakti dedim cevap vermedi. Oneriniz var mi ?

ahmettatar Başka noter deneyin oğlunuz konuşamıyor olabilir ama konuşulanları anlıyor sanırım noter sözlü olarak anlatıp bu şartlar altında velaket vermeyi kabul ediyor musun diye sorabilir oğlunuzda doğrular bu tarz velaketlerde zaten imza falanda olmuyor

Aynen öyle noteri getirdigimde noter sorduğunda notere omayladığını anlatabilir kafa hareketleriyle. Ben o zaman pazartesi baska bir notere gideyim. Tesekkurler.

ahmettatar Alacağınız galeri falan belli ise onlarada sorabilirsiniz tanıdık noterleri olabilir , veya oğlunuz velaket vermeden aracın trafik işlemlerini yürütebilir mi trafik bu konuda nasıl bir tavır alır fikir alabilirsiniz takipçilerin trafikte çok hatırlı abileri vardır ne kadar istemesekte bir şekilde işi kitabına uydurma yolunu bulurlar

Pazartesi baska bir notere gidip soracagim. Bakalim vekaleti kabul edecek mi, eger etmezse daha fazla zorlamayacagim baya bunaldim bu isten.

4 ay o dedilerki vasi karari alin. Neyse basvurdum. Mahkeme 5 gun sonra. Mahkemeden sonra 1 ayda gerekceli karar bekleyecekmisim. Daha sonra alacagim arabanin proformasini alip tekrar ek karar icin basvuracakmisim. Eger hakim arabayi luks bulmazsa izin verecekmis.

Ustelik oglum 18 inden kucukken ben bir araba almistim. Suan 5.5 yil falan oldu. Bunuda satmak icin mahkemeye basvuracakmisim. Mahkeme bilir kisi yollayacakmis. Eger satmama izin verirlerse satip parayi oglum adina yatiracakmisim falanda filan.

Zaten benim alacagim araba elde kalan son 2015lerdendi. Hatta vasi karari icin 4 ay sure vermeseler simdikinden 10 bin ucuza alacaktim ayni arabayi aralikta. Neyse simdi 2016 ya kalinca zaten araliga gore 15 baya fark olacak.

Hayir ben tabiki engelli haklarinin korunmasina bir sey demiyorum. Ama senin ulkende burokrasi bu kadar yavas ilerlerken isleri bu kadar zorlastirirsan olan bize oluyor.

Hepsini gectim yasalar kendisiyle celisiyor. Devlet diyorki %100 fiziksel engelliyse vekaletle araba alabilirsin. Noterde diyorki ben yazili sozlu onay alamam o yuzden vekalet veremem. Bende notere diyorumki zaten adi ustunde %100 fiziksel engelli nasil konusma icin gerekli kaslarini istemli hareket ettirmesini bekliyorsunuz. Ben anlamam o zaman vasi karari alin deyip basindan saviyor. Gozunu sevdigim ulkem.

Neyse sizede baya zahmet verdim. Yardimlarinizdan oturu tesekkur ederim. Selamlar.

Arkadaşlar sürecin devamını paylaşıyorum.

Başvurduktan 4 ay sonra dün itibariyle vasi kararı çıktı. Bugün 5 yıl önce aldığım arabayı satmak için tekrar başvurdum. 3. ayın 18 ine (55 gün sonra) yeni gün verdiler.

Yapacakları iş batsın, araç siparişimide iptal ettim. Araba maramada almayacağım seneye kadar.

Engelli aracı satışı için ek karar

Arkadaşlar merhaba,

5.5 yıl önce oğlum adına engelli indirimiyle aldığım aracın satışı için 10 gün sonra mahkeme günüm var. Ek karar çıkacak.

Sizlere sormak istediğim hemen o gün bu işler halledilir mi ? Yoksa bilir kişi incelemesi için falan bir daha gün verip süreç uzar mı ?

Mahkemeye gidip sordum ama onların dünyadan haberi yok. Eğer süreç uzamayacaksa almak istediğim yeni araç için kaparo vereceğim.

Bu işi sorabileceğim mahkeme dışında neresi var ?

ahmettatar Alacağınız ek karar elinizdeki aracı satmak için , tekrar araç alabilmek sizden bir ek karar daha isteyecekler .

Oğlunuz 18 yaşından küçükse vasi değil veli olarak bunlara gerek olmadan işlem yapabilmelisiniz.
18 yaşından büyük ise ve vasi iseniz aracı sattığınızda paranın kısıtlı adına açılmış bir hesapta bloke edilmesi gerekir ki siz de onu hemen alıp kullanamazsınız, onun için de hakimin izni gerekmektedir.
Araç 5 yılını doldurmuşsa yenisini almak için eskiyi satma zorunluluğu yok, satmadan da alınabilir.
Yeni alacağınız araç için de vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğinden araç alım izni içeren ek karar çıkartacaksınız.

Üst Alt