Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Bozukluğu ve malulen emeklilik hakkında..?

ali_24

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi günler benim size sorum malen emeklilik için sgk kurumuna giriş tarihinden sonra raahatsız olak şarrtmış bu doğrumu ayrıca ben sgk kendi girişimden önce babamın sağlıık güvencesinde faydanalıyordum 18 den son ra kendi sgk oldum babamınkinden faydalandığım maülen emeklileğe engel olur m? tşkler

Sigorta başlangıcından önce şu seviyede olmamak:

8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi

ve sigorta başlangıcından sonra bu seviyeye ilerlemek gerekiyor...

tşk ederim birde benim ablam parkinson hastası 16 yıldır.. şuan yaşı 31 sigorta girişi 2000 yılında hiç çalışamadı ama babam sigortasını yatırdı önceleri bu hastalık tam bilinmiyordu psikilojik dendi psikilojik ilaçlar kullandı dönem dönem iyileşme oldu 2002 yılına kadar önce babamdan sonra eski eşinin sağlık karnesinden faydalandı ...şu son 5 yıldır çok ilerledi beyin pili takıldı 1 sene önce ...malülen emeklilik için günü yetiyor 10 yıl beklemişliği de var yanlızca kafamıza takılan önceden babamından eski eşinden faydalanddığı engel olur mu malullen emekliliğine

ablamın ilk rahatsızlında ileri dedildi hastalığı şu son 5 yıldır ileri bu durumda malülen olabilirimi yorumlarınızı bekliyorum tşkler

Hiç bir sorun olmayacaktır ablanız açısından da.

emekllik

merhaba ben malüllen emeklilik içn başvuracağım ben de hem norolojik hastalık hemde psikolojik hastalık var ama norolojik hastalağım ileri oldundan norolojiden rapor alacağım bu durumda psiktrra girdiğimde oradanda rapor alsam nasıl olacak bilgi verir misin ayrıca malülen emekli olamazsam eger engelli maaşı için başvurabilir miyim yoksa o hakkım ölür mü çok teşekkürler

2 farklı hastalık malülen için

merhaba ben malüllen emeklilik içn başvuracağım ben de hem norolojik hastalık hemde psikolojik hastalık var ama norolojik hastalağım ileri oldundan norolojiden rapor alacağım bu durumda psiktrra girdiğimde oradanda rapor alsam nasıl olacak bilgi verir misin ayrıca malülen emekli olamazsam eger engelli maaşı için başvurabilir miyim yoksa o hakkım ölür mü çok teşekkürler

Ali bey, sgk birden fazla hastalığınız olması durumunda, hastalıklarınızın toplamından maluliyet cetveli 'ne göre malul olup olmadığının kararını kendisi veriyor... Başvurup sonucu beklemelisiniz... Malulen emekli olamazsanız engelli maaşı için başvurabilirsiniz, hakkınız ölmez.

teşekkürler peki ablam için parkinson hastası beyin pili takıldı ilelediği için malülen emeklilik için gunu şartları yetiyor ama şuan babamın sigortasından faydalanıyor beyin pili de babamın sağlık karnesinden takıldı malüllük için kendi sigortasına mı bakılıyor bunun içinde bilgi verirseniz çok sevinirim ve çok teşekkür ederim

Ablanız için malulen emeklilik başvurusu yapın, sorun olmaz.

emeklllik

merhaba ablamda bende malülen emeklilik için başvuru yapacağız nereye başvrumuzu yapacağız istedimiz hastaneye seçim yapabiliyor muyuz birde eğer hayetden geçerli rapor alamazsak 3 milyar ceza ödenecek diye birşey duyduk bu doğrumu acaba bilgilendirir misiniz teşekür ederiz

En son sigorta priminizin yatırıldığı sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalısınız. kurum sizi hastaneye sevkeder. Sevkedildiğiniz hastaneye gitmelisiniz. Herhangi bir ceza söz konusu olamaz.

teşekkürler mersinde yaşıyoruz ama ablam parkinson hastası pil takıldı izmir ege üniversinde ...tedavisini dr kontrollerini ege üniversinde görüyor sigorta kurulu ege üniversitesine sevk durumunu yapar mı tercih olanagı var mı ?yoksa devlet hastanesinden mi rapor istiyorlar çok soru sordum farkındayım ama yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum size

Hangi ilin sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksanız o ildeki bir hastaneye sevk edilirsiniz, il dışı sevk isteyemezsiniz.

annem mersindeki bagkura gitmiş ablam için sevk yapılır izmire demiş ama izmirde adres gerekli demiş kelebek hanım şimdi şüpeye düşdük iyice burdan sevk yapılmaz mı yani ?

kelebek hanım bu nasıl oluyor ki

İkameti İzmir'deyse yada alacaksanız yaparlar.
Son sigortasının yatırıldığı il nere ise, oradan başvuru yapmalı, ancak yaşadığı ilden bir hastaneye sevkedilebilirde...
Ya da bir başka yolda, hangi ilde hastaneye sevkedilmek istiyorsa orada 10 gün kadar çalışıyor gösterilmektir başvuru yapana kadar. Bu da bulunsun aklınızda...

kelebek hanım merhaba ben dilek alinin ablası yardımınız için bende teşekkür ederim sizlere ben bir şeyi çok merak ediyorum bu malulen emeklilik için kurula girdiğimizde hastalığın kendine göre bir oranı mı oluyor yoksa sizi muayene ederek mi rapor veriliyor bunu sormak istedim kardeşim parkinson yazdı evet benimki parkinsonun bir çeşidi distoni rahatsızlığı gözlerimde boynumda omuzumda sağ kol ve bacakta kasılma istem dışı hareket bozukluğum var ilk boynumda başladı ama malesef ilerledi distoni hastalına rapor veriliyor mu bilmiyorum eğer ki hastalığın kendine ait bir raporu varsa hiç izmire gitmeden alabilir miyim izmirdeki drum rapor veririm emeklilik için dedi ama ben sigortamı hep mersinde yatırdım gitdim konuştum kurumla sevk ederim izmire dendi verdiniz bilgileri okudum en kötü ihtimalde izmirde 10 gün çalışıyor gösteririm kendimi ama eğerki distoniden raporla emekli olunuyorsa mersinden emekli olmak tabiki daha uygun.
ne yapayım günlerdir kafama takıldı kelebek hanım

Malulen emekli olabilmek için kurum sevki ile hastaneye gidip rapor almak şarttır. Kişisel başvurularlaalınan raporla malulen emekli olunamaz.

Malulen emeklilikte oran önemsizdir. SGK maluliyet cetveli'ne göre değerlendirip maluliyete karar verir.

selam dilekçe nereye gönderiliyor acaba?

merhaba malülen emeklilik için başvurumuzu yaptımızda çalışıyor olmamız mı gerekiyor benim prim günüm yetiyor ama 3 yıldır çalışamıyorum rahatsızlığımdan başvuru yaptım akiberi ne olur

Malulen emeklilik başvurusu için çalışıp çalışmamanıın hiç bir önemi yok. Aksine, çalışmıyor olmak daha iyidir (böylece başvuru itibarı ile emekli maaşı da birikmeye başlar)

Malulen emeklilik başvurusu için özel bir dilekçeye gerek yok. Sigorta müdürlüğüne gittiğinizde size bir dilekçe örneği vereceklerdir...

tşk ederim ben bu son 3 sene içinde babamın sigortasından faydalandım bu 3 sene içide de beyin pili takıldı ama babamın sigortasından takıldı hastalığımın ilerlediğini beyin pili takıldını adana görür mü babamın ki oluğu için ?dr um raporu veririz diyor iş adanada bitiyor dedi

Bunun ne önemi var anlamadım? SGK tüm sağlık geçmişini görür herhalde...

ben anlatamadım kusura bakmayın adanada neyi inceliyor çogu kişiye rapor verildiği halde adanadan red geliyor.

Teorik olarak maluliyet cetveli herkesi bağlar. Merken sağlık kurulu hastanenin koyduğu tanının kağıt üzerinde doğru olup olmadığını kontrol eder. Son karar mercii de orası olunca, hikmetlerinden sual olunamıyor!

emeklilik hakkında

engelli kartı çıkartmak malülen emekliliği etkiler mi malülen için başvurdum heyet günümü bekliyorum eğerki olamazsam vergi indirimyle emekliliğe başvuru yapabilir miyim?

Engelli kartı ile emekliliğin hiç birilgisi yok.

Malulen emklilk olmazsa ve erken Yaşlılık emekliliği şartları olursa, tabii ki başvurabilirsiniz.

Üst Alt