Şimdi ben 50 kilo veren birisi olarak gördüm, sadece tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ya aslında benimde iradem çok güçlü değildir. Ama şunu söyliyebilirim bir hedefin olucak, birşeylere hırs yapıcaksın. Ben kiloyu diyetisyene gitmeden verdim . Daha sonra diyetisyene kontrol amaçlı gittim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bir hedefin olmazsa diyetisyenede gitsen ne yaparsan yap veremezsin. Ben 2 yıldır Pirinç, kola, fanta, yemiyorum. Alıştıktan sonrada zaten aramıyosun. Beyaz ekmek hiç yemiyorum canımda çekmiyor. Sadece 6 ay dayanman gerek sonrasında zaten canın istemiyor. Ama bunu şu şekilde şartlandırma 6 ay sonra istemicek zaten diye, ben günde 1.5 2 ekmek yerdim, şimdi 3 dilim yediğimde şişiyorum. Ben ilk başta 50 kilo vericeksin deseler inanmazdım. Sende hedeflerini başta yüksek tutma, 3 kilo de daha sonra bir 3 kilo daha böyle böyle bi bakıyosun 20 kilon gitmiş. Zaten hareket kapasitende nefes alıp vermende değişiyor. Bunun farkına vardıkça bir daha yemek istemiyosun ve devam etmek için gaza geliyorsun. Bide kilolu insan daha çabuk kilo verir bunu sakın unutma aklının bir kenarına yaz. O yüzden ilk başta ameliyat fln düşünme sakın. Kendinde verebilirsin. Sana kendi düşüncemi söyliyeyim, Şimdi senin vücudun günde atıyorum 1500 kalori alıyo hergün dimi 1300 kalori yakıyo diyelim ki bu kalan 200 kalori sana kilo şeklinde geri dönüyor. Sen yemeyi kestiğinde günde 700 kalori alıyosun diyelim ki bu sefer vücudun ilk etapda hayla 1300 kalori yakıyo, bu sefer ne oluyor senin vücudundan 600 kalori atılmış oluyo. İlk etapta hızlı kilo verilmenin nedeni budur diye düşünüyorum. Daha sonra vücut senin aldığın 700 kaloriye göre çalışmaya başlıyor ve kilo vermen yavaşlıyo. Bu duraklama döneminde de daha veremem diye düşünme farkına varmadan bir kaç ay sonra vücut tekrar vermeye başlıyor kiloları. Ben mesela 30 35 kiloyu 7-8 ay gibi kısa bir sürede verdim. Sonra 3 ay fln kilo vermem yavaşladı daha sonra tekrar vermeye başladım. 107 kilodan 55 e düştüm. Daha sonra 2 kilo aldım 57 kilo oldum . 6 aydır kilomu koruyorum. İnanırsan yapabilirsin . İradem zayıf kelimesi insanın kendisini kandırdığı bir kelime bana göre, bende öyle diyodum ama isteyince oluyor.Unutma kilo verdikçe hareket kabiliyetinde arttığından kilo vermen kolaylaşıcak. Ya kendine şunu sor ben atıyorum patates kızartması yiyicem ama bunun bana faydası ne ? bunu kendine sormayı unutma , atıyorum için mi yanıyor kola mı içmek istiyosun asitli onun yerine soğuk bir soda iç. Sade soda da 0 kalori var unutma. Aklıma gelen bişeyler olursa söylerim yine, umarım yardımcı olur.