Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezliğe bağlı psikolojik sorunlar için heyete başvurmam doğru olur mu?

HALISGUNAYDIN

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
144 kilo 1,83 boy evet obezim...çok kötü bir durumdayım.kurula obezite (bunun yanında birkaç rahatsızlığım daha var) için baş vuracak iken iş yeri hekimim kilolarımdan olan utancımı bildiği için psikoloğa da başvur dedi.böyle yapsam doğru birşey yapmış olur muyum? psikolog bana puan verir mi?bilgisi olan varmı?

evet...denedim...yemem ve yememem gerekenler liste halinde önüme sunuldu.günde 12 saat çalışan biriyim.bu yemekleri sefer tası ile bile iş yerine taşıdım ama bir süre sonra olmuyor.her yaz bu sefer olacak diyerek yürüyüşe vb. aktivitelere başlıyorum.belli bir zaman sonra bırakıyorum.yani iradem de çok kuvvetli değil.

6 ay diyetle sadece 18 kilo vermiştim .... biraz uzun ve sıkıcı bir süreç pes etmemek gerekiyor. Endokrin doktoruyla görüşün isterseniz birde. Tsh T3 T4 hormonlarınızı kontrol ettirin. Belki metabolizma hızınız yavaştır.

HALISGUNAYDIN
Psikolojiyi de deneyebilirsiniz, utandığınızı, kiloların sizde toplumsal fobi oluşturduğunu, içe kapanık bir kişiliğe dönüştüğünü falan söylersiniz, olursa olur olmazsa kaybedecek bir şeyiniz yok denemiş olursunuz içinizde kalmaz.
Ama gerek obezite gerekse psikolojiden dolayı yeterli oranı sağlasanız da raporun süreli olacağını düşünüyorum.
Konu dışı olarak birşeyden bahsetmek istiyorum.
Artık obezite için tüp mide ameliyatları çok yaygınlaştı ve sgk nın listesine de girdi. Eğitim araştırma hastanelerinde sgk kapsamında ücretsiz yapılıyor, özel hastanelerin de anlaşması var sanırım tabi fark alırlar.
Yeğenim oldu geçen yıl. Daha genç yaşında evliliğini izleyen birkaç yılda 110 lu kilolara çıktı ve ne yapsa veremedi. Tabi o da sizin gibi fazla azimli davranamadı.
Geçen yıl tüp mide ameliyatı oldu ve 6-7 ayda neredeyse kilosunun yarısını verdi. Şu an 60-65 kilolarda bir genç kız görünümünde.
Tüm sıkıntılarınızdan kurtulmak için değer diye düşünüyorum.

Ben bu ameliyatı onermiyorum , cok riskli ki bir meslektasimiz hayatını kaybetti. Bizim hastane şoförü oldu kilosunun yarısını kaybetti ve vücudu kısa sürede çok hızlı kilo verdiği için sarkti. Bu yüzden bir dizi estetik ameliyatı oldu. Şuan baya zayıf görünüyor ama yaşlandı sanki. Bu ameliyat la ilgili bir riskte kilo vermeyi durduramamak. En güzeli yavaş yavaş ve egzersiz ile birlikte kilo vermek

Şimdi ben 50 kilo veren birisi olarak gördüm, sadece tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ya aslında benimde iradem çok güçlü değildir. Ama şunu söyliyebilirim bir hedefin olucak, birşeylere hırs yapıcaksın. Ben kiloyu diyetisyene gitmeden verdim . Daha sonra diyetisyene kontrol amaçlı gittim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bir hedefin olmazsa diyetisyenede gitsen ne yaparsan yap veremezsin. Ben 2 yıldır Pirinç, kola, fanta, yemiyorum. Alıştıktan sonrada zaten aramıyosun. Beyaz ekmek hiç yemiyorum canımda çekmiyor. Sadece 6 ay dayanman gerek sonrasında zaten canın istemiyor. Ama bunu şu şekilde şartlandırma 6 ay sonra istemicek zaten diye, ben günde 1.5 2 ekmek yerdim, şimdi 3 dilim yediğimde şişiyorum. Ben ilk başta 50 kilo vericeksin deseler inanmazdım. Sende hedeflerini başta yüksek tutma, 3 kilo de daha sonra bir 3 kilo daha böyle böyle bi bakıyosun 20 kilon gitmiş. Zaten hareket kapasitende nefes alıp vermende değişiyor. Bunun farkına vardıkça bir daha yemek istemiyosun ve devam etmek için gaza geliyorsun. Bide kilolu insan daha çabuk kilo verir bunu sakın unutma aklının bir kenarına yaz. O yüzden ilk başta ameliyat fln düşünme sakın. Kendinde verebilirsin. Sana kendi düşüncemi söyliyeyim, Şimdi senin vücudun günde atıyorum 1500 kalori alıyo hergün dimi 1300 kalori yakıyo diyelim ki bu kalan 200 kalori sana kilo şeklinde geri dönüyor. Sen yemeyi kestiğinde günde 700 kalori alıyosun diyelim ki bu sefer vücudun ilk etapda hayla 1300 kalori yakıyo, bu sefer ne oluyor senin vücudundan 600 kalori atılmış oluyo. İlk etapta hızlı kilo verilmenin nedeni budur diye düşünüyorum. Daha sonra vücut senin aldığın 700 kaloriye göre çalışmaya başlıyor ve kilo vermen yavaşlıyo. Bu duraklama döneminde de daha veremem diye düşünme farkına varmadan bir kaç ay sonra vücut tekrar vermeye başlıyor kiloları. Ben mesela 30 35 kiloyu 7-8 ay gibi kısa bir sürede verdim. Sonra 3 ay fln kilo vermem yavaşladı daha sonra tekrar vermeye başladım. 107 kilodan 55 e düştüm. Daha sonra 2 kilo aldım 57 kilo oldum . 6 aydır kilomu koruyorum. İnanırsan yapabilirsin . İradem zayıf kelimesi insanın kendisini kandırdığı bir kelime bana göre, bende öyle diyodum ama isteyince oluyor.Unutma kilo verdikçe hareket kabiliyetinde arttığından kilo vermen kolaylaşıcak. Ya kendine şunu sor ben atıyorum patates kızartması yiyicem ama bunun bana faydası ne ? bunu kendine sormayı unutma , atıyorum için mi yanıyor kola mı içmek istiyosun asitli onun yerine soğuk bir soda iç. Sade soda da 0 kalori var unutma. Aklıma gelen bişeyler olursa söylerim yine, umarım yardımcı olur.

Ben zaten ne kadar denese ve uğraşsa da doğal yönden kilo veremeyenler ve bu durumu kronikleşenler için söyledim.
Yoksa doğal yönden verebilme ihtimali %1 bile olsa o 1 e yapışacaksınız, ameliyat ancak tüm denemelere rağmen olmuyorsa ve bu durum hayatın çekilmez duruma getirdiyse bir seçenek olabilir.

Kesinlikle doğal yöntemlerle mümkün se kilo vermek tercih edilmelidir Ufuk bey. Yine de neden kilo verilmediği endokrin doktoruyla degerlendirilip iyi bir diyetisyenle birlikte koordinasyon saglandiktan sonra ameliyat düşünülmelidir ki beyfendi de uyku apnesi ve hipertansiyon da olduğu için zaruri bir ameliyat değilse risktir.

PURHAPS
Elbette haklısınız.
Zaten gelip de ben tüp mide ameliyatı olacağım diyeni doğrudan kabul etmiyorlar.
Önce vücut kitle indeksi uygun olacak, öyle hayatı çok zorlaştırmayan kilo sorunlarında sgk kabul etmiyor zaten.
Ve tamamen sağlıklı biri için bile bir yığın tetkik var, ancak ondan sonra onay verilebiliyor, kaldı ki risk grubunda bir hastayı hadi hadi kabul etmezler.

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.şu anda madem kilom var kullanayım.obezlikten de başvuracağım.psikiyatri ye de gitmek hala soru işareti kafamda...daha sonra 1ŞANS inda söylediği gibi başaracağıma inanıyorum. valla küçük hedefler koyup sizinlede burdan paylaşacağım ama kuruldan sonra :) 144 düm 4 - 5 gün önce şu anda 142...süzüldüm mü ne???? :)

:) zaten bir anda veremezsiniz . Küçük hedefler ile olucak inşallah. Tebrikler şimdiden devamını bekliyoruz. Bu başlık altında gelişmelerden haberdar edin bizide :) iyi akşamlar

sakın ola mide küçültme ameliatı denemeyin burada çok yapılıyor o ameliyatlardan hastaneye yakın oldugum için duyuyorum ve malesefki ölenleride ,:(tesadüf oglumda o hastatanede idi ve yanımzdakş tüp mide ameliyatı olan gencecik kız öldü mide kaçak yapmış güya muz yemiş su içmiş vs vs dediler öyleya nasılsa öldü hastaya at suçu gitsin,aklıl var mantık var kim bu kadar önemli bi ameliyat olmuşken kendini riske atar muz yer ,ve bu sadece bi örnek eger bu ameliyattan olduysanız ve yaşıyorsanız her nefesinizin kıymetini bilin :)bende kiloluyum ama şahsen böyle bişey düşünmüyorum kilolu oluyum önemli deyil güzel ve saglıklı oluyum önemli olan bu ....

şem_i verdiğin bilgi için teşekkür ederim.senden ve diğerlerinden duyduklarımdan sonra aklımdan tamamen sildim bu ameliyat işini...eğer zayıflayacaksam buda nasıl kilo aldıysam o şekilde olmalı yani doğal...bütün marifet ağzını tutmakta...kilolarım şu anda bana lazım...kurula gireceğim...daha sonra inşallah çalışmalara hızla ve hırsla başlayacağım.teşekkürler

Üst Alt