Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nöro behçet hastalığına bağlı olarak sağ alt ekstremitedeki sorun için rapor..?

Ozz

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Bende Nöro behçet hastalığına bağlı olarak sağ alt ekstremitede DVT + staz ülseri (Derin ven trombozu), pulmoner arter anevrizması ve pulmoner emboli mevcut. Askerlikten muafım ve düzenli olarak tedavi görüyorum hastalığım koronik seyrediyor.
Bir arkadaşım sağlık kuruluna girerek engelli raporu alabileceğimi söyledi böyle bir durumdan haberim yeni oldu ardındam Eyüp Devlet Hastanesine gittim sağlık kuruluna girmek için danıştım orada çalışan kurul sekreteri

-Uzuv eksiliği olanlara dahi zor veriyoruz raporu onlar dahi %20 - 30 zor alıyorlar.Bence sen alamazsın hiç uğraşma dedi

Bende ardından bu konudan vazgeçtim araştırma yaparken sizlerin bana fikir verebileceğinizi ve yardımcı olarak yönlendirebileceğinizi düşünerek bu konuyu açtım.Belki aynı durumda olan arkadaşlar mevcuttur veya bilgisi olan eğer beni yönlendirir ve bilgilendirirseniz sevinirim.

-Nasıl bir başlangıç yapmalıyım?
-İstanbulda yaşıyorum hangi hastane bu konuda en iyi sonucu sağlar?
-Sizce % kaç rapor alabilirim veya rapor alabilir miyim?
-Askerlikten muaf raporum işe yarar mı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler
İyi bayramlar

Herkese iyi bayramlar

Yardımcı olacak kimse yok mu?

merhaba ozz galiba ayni durumdayim bende noro behcet hastasiyim askerlikten muafim var bu engelli raporu icin basvuru yaptin mi merak ettim

gokkurt3434

Merhaba;
Bugün Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim sağlık kurulu için bir liste verdiler.

Dahiliye
Cerrahi
KBB
Nöroloji
Psikiyatri
Ortopedi
Göz
Romatoloji
Kalp ve Damar Cerrahi
Kardiyoloji

Bu bölümlerin hepsine muayene oldum normalde behçet hastalığına çok düşük bir oran veriliyor.Tek behçet hastalığıyla rapor alman mümkün değil.Eğer tutulumların varsa mesela dvt ama staz ülseri olmak şartıyla yüksek oran alabiliyosun fakat yinede yetersiz kalabiliyor.Bana da net olabilsin diye romatoloji ve kardiyoloji yönlendirmesi yapıldı.Romatoloji için muayeneye yetişemedim bir günde hepsine muayene olmak biraz zor fakat çok ilgiler.Pazartesi günü muayene olabileceğimi söylediler.Aynı gün raporu kurula verip heyet onayından sonra sonuç verilecekmiş.Fakat yüzde kaç verecekler bilmiyorum.

gokkurt3434

Bence hiçkimsenin dediğine bakma kimse birbiriyle aynı derecede tutulum yaşamayabiliyor.Ben aynı zamanda sağlıkçıyım.Hastalık hakkında zaten çok detaylı bilgiye sahibim fakat sağlık kurulunda bulunmadım hiç, işler biraz farklı ilerliyor eğer askerlik muaf raporunda detaylıca hastalığın yazıyorsa ve sen kendini iyi ifade edebiliyorsan inanıyorum ki hakkın neyse o yüzdeyi zaten alırsın.

öncelikle inş güzel bi sonuc alırsın bu behçeti 4 senedir cekiyorum daha hastalıgı cözemedim :) dedigin cok dogru birbiriyle aynı tutulum yaşayamaya biliyor ama hepsinin birtek ortak noktası oldugu fark ettim halsizlik oda baya bir etki ediyor 4 senedir düzgün calısamıyorum girdigim işlerde ki benim tutulumum beyincikte oldugu için dengesizlik ayakda zor durma konusmada zorluk gibi bircok etken varken birde 3 ay önce gecirdigim atak yüzünden sag ayagım ve kolumu hareket ettiremiyordum bir nevi felç gibi bişey oldu fakat erkenden doktoruma başvurdugum için kortizon (Serum) ile biraz düzeldim fakat şimdi eskisi gibi adım atmada sıkıntı yasıyorum bir günüm bir günü tutmuyor 500 metreyi birgün yorulmadan desteksiz topallayarak yürüyebiliyorken bir kac saat sonra 10 kere dinlenerek gidebiliyorum bazen hiç adım atıcak gücüm yokmus gibi hissediyorum ve bunun gibi bir cok neden için başvurmak istedim rapor için ama dediginiz bir tek behçet hastalıgına verilmeyebiliyormus yinede başvurmakta fayda var diye düşünüyorum

Rapor sonucu

Bugün sağlık kuruluna girerek %52 sürekli rapor aldım.Aynı durumda olan arkadaşlara fikir verecektir.

Üst Alt