Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal ehliyet almak engelli emekliliği için soruna yol açar mı?

Konular
5
Reaksiyonlar
5
Engelli emekli normal ehliyeti alabilir mi. Aile hekimi bu konuda tek başına sürücü olabilir kararı verebilirmi.

Bi de normal ehliyet emeklilik için sıkıntı olur mu.

Eski ehliyetim var değişecem ama bu ehliyeti çok eskiden aldım. 2016 aile hekimi yeniledim yeni Emekli oldum değişim tarihi 2026 şimdi değişecem. hastalık ehliyet önce. Emekliliğe SGK ehliyet raporlar ilgileniyorum

Tşkler

Engelli emeklilik olduktan sonra 5 yıl sgdp ile çalışmak istiyorum bu konuda SGK sıkıntı çıkartıyormu.

Son düzenleme:
hiç bir şey olmaz engelli indirimi ile emekli oldum normal ehliyetimi bu sene engelli b ehliyetine çevirip araç aldım

Alamazsin sistemde yuzde 40 engelli raporun var ise engelli b ehliyeti almak zorundasın engellisin normal ehliyet vermezler bende engelli b ye cevirdim ve tertibatim yok sol ayaktan dolayi engelli b verdiler yani tertibatsiz otv den arac aldim ona ragmen engelli b ehliyeti verdiler

@turan1977,
Artik kullanamazsin ehliyet 5 veya 10 yilda bir yenileniyor eski sistem yok senin yenileme zamanin geldiği zaman artık elindeki ehliyet çöp engelli raporun varsa ehliyetin engelli olmak zorunda yani kodlu ehliyet sen istedigin kadar farkli düşün kanun boyle kaza yap sonra görürsün kafan ne kadar agriyor ne ceza yiyorsun suclu durumuna dusuyorsun

Ortopedik engeli varsa ehliyet engelli ehliyete çevrilebilir.. ama psikiyatrik bi rahatsızlığı varsa normal ehliyete devam eder.bi sıkıntı olmaz

@Hkn38,

neyi farklı düşüneyim anlamadım,devlet bana 30 yıldır b ehliyeti vermiş 1995 ten beri normal araç kullanıyordum kendim karar verdim ötv li araç almak için engelli b ehliyeti aldım sen neden bahsediyorsun şuan ki aracım otomatik vites zaten eski normal b ehliyetine dönemeyeciğimi biliyorum,orda kişinn sorduğuna cevap verdim emeklilik ile ehliyetin alakası yok dedim.sen ne anlıyorsun,bilmeden anlamadan cevap yazıyorsunuz

@turan1977,

Normal ehliyet almak engelli emekliligine sorun olustururmu basligindan ne anlıyorsunuz ben şunu anladim engelliyim normal ehliyet alabilirmiyim? Bende hayir alamazsın dedim bende 2007 de normal ehliyet aldım, 2020 de engleli raporu aldim, 2023 e kadar eski ehliyetimi kullandim otv icin basvurunca normal ehliyeti iptal edip kodlu ehliyet verdiler, siz normal ehliyet alabilirsiniz demissiniz bende hayir alamazsin engelliysen engelli ehliyeti alacasin dedim olay bu

Üst Alt