Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nefrektomi, Renal transplantasyon, nörojen mesane ve mesane eki için hangi oranda..?

srhnks

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, Allah hepimize sağlık sıhhat versin.
Hastalığıma gelince;

İdrar yolundaki tıkanıklık ve mesanedeki darlık (30cc civarı kapasite) nedeniyle ilk ameliyatımı 2 günlük bebekken geçirdim. Bundan ötürü sol böbrek nefrektomisi (aynı anda sağ böbrek de hasarlıydı) 1 yaşında yapıldı ve mesaneye dokunulmadan ürostomi torbası bağlandı. 10 yaşıma kadar bu düzende devam ettim. 1997 senesinde aynı ameliyatta ürostomi torbası iptal edilerek düşük mesane kapasitesi bağırsakdan mesane eki yapılarak genişletildi ama kasılma olmayacağı için nörojen mesaneye dönüştü. Yine aynı ameliyatta tak yapabilmem için karın sağ bölgeme mitrofonof hazırlandı. O günden bugüne tak yapıyorum. 2002 senesinde korktuğumuz başımıza geldi ve KBY tanısı konuldu. 2003 senesinde vericim uygun durumda olmadığı için nakil yapılamadığından dialize başladım. 2005 senesinde babamdan böbrek alarak nakilim yapıldı. İdrar yollarım ve mesanem sıkıntılı olduğu için sık enfeksiyon tekrarı oldu ama çok şükür böbrekte bi zarar ziyanımız yok. Nakilden sonra hem önlem amaçlı hem de arada yükseldiği için hipertansiyon tanısıyla 2x5 norvasc - vasocard (amlodipin) başlandı. 2015 senesi başında enfeksiyonlar daha sık hale gelmeye başladı ve antibiyotiksiz haftam olmadı diyebilirim. Hocamla araştırmalarımız sonucu sağ nativ böbrek kaynaklı olduğuna kanaat getirdik. Piyonefroz olduğu ve boşaltılıp alınması gerektiği kararlaştırıldı. Mayıs ayında onu da gönderdik :) Genel hastalık geçmişim bu. Ayakta kaldığım, nefes aldığım sürece kaliteli yaşamak için herşeye evet dedim bundan sonra da fikrim değişmez sanırım. Allah kimseye yaşadığı günü aratmasın.

Soruma gelirsek;
Böyle bir geçmişi olan hasta için %Kaç rapor çıkar. Araba almayı ve emekli olmayı düşünüyorum.
Emeklilik için girişim 05.05.2016 - Primim 3400 civarı

Tanılarımda ise;
Sağ ve sol nefrektomi (ayrı zamanlarda)
Renal transplantasyon
Nörojen mesane (günde 4-5 sefer tak-mitrofonoftan)
Mesane eki
Hipertansiyon

Şimdiden ilgilenen ve yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam diliyorum.

Üst Alt