Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakil öncesi Sürekli raporla bugün araç alabilir miyiz?

forzaGilles

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Bülent bey merhaba., biz geçen sene babamın üzerine %95 engelli raporuyla araç aldık ve sonrasında babam böbrek nakli oldu.,
Nakil sonrasında da herhangi bir devlet kurumuna başvurup raporu yenileme ihtiyacı duymadık., Yani elimizde halaa eski raporumuz var.,

Bülent bey biz şimdi sizin söylediğinize göre 5.yılın sonunda ötv indiriminden yararlanıp tekrardan bir araç alabilecek miyiz..?

Not: Ayrıca raporda "sürekli" ibaresi bulunuyor!

forzaGilles

Sağlık bakanlığı sisteminde babanız artık nakilli görünecektir.Artık %90 rapor vermezler.Birde tam emin değilim ancak vergi dairesine gidip bunu düzelttirmeniz lazım.Çünkü Bundan sonra sanırım MTV ödemek zorundasınız diye biliyorum ama dediğim gibi tam emin değilim bunu bir araştırın yoksa yarın öbürgün cezalı ödemek durumunda kalabilirsiniz.Ama şundan eminim Babanız Nakilli olduğu için Bundan sonra artık %90 Rapor alamaz.

novandan

Ben şunu öğrenmek istiyordum daha önce benim sorduğum soruya benzer bir soru sorulmuş OturanBoğa Bülent bey eğer elinizde eski raporunuz duruyorsa o raporla 5. yılın sonunda tekrardan ötv indiriminden yararlanarak araç alınabilir diye yazmış.., Ve kendisi ekleme de yapmış yeni rapor için başvurmadığınız sürece eski engelli raporu araç alımı için geçerlidir diyerek

buna dayanak olarakta madde 3-e yi https://www.engelliler.biz/forum/oz...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html göstermiş.,

Bu arada konu neden kaldırıldı bu olayın benzerini yaşayan bir arkadaşımız konuyu açmış ve sormuş gerekli açıklamalar yapılmış., ben de o na istinaden devam niteliğinde bülent beye verdiği cevaba istinaden "alıntı yaparak" benzer bir soru sormuştum ama bülent beye yaptığım alıntı kaldırılmış sebebi nedir merak ediyorum..?

novandan OturanBoğa

Buyrun Bülent bey'in nakil olmuş arkadaşımıza verdiği cevap;

Link: https://s24.postimg.org/sq4nrx3bp/resim_001.jpg

resim_001.jpg

forzaGilles

Evet, belirttiğiniz gibi, yeni (ve dolayısıyla eski raporu kadük hale düşürecek) bir rapor almadığınız sürece eski raporunuz geçerlidir. Bunun aksini söyleyen hiç bir düzenleme bulunmamaktadır.

Çok eski içerikse, ondan sonra mevzuatta bir değişiklik olmuşsa (konu içerisinde yanlış anlaşılabilecek başka bir içerik varsa), mesajı ayırmayı tercih ediyoruz.

Özür dilerim arkadaşım ben oturan BOĞANIN bu mesajınuı görmemişim.Evet bu durumda babanız için yeni bir rapor çıkarmadığınız takdirde eski rapor geçerli görünüyor.Ancak benim mantığım hala bunu kabul etmiyor. Diyelim araç aldınız babanızın nakil olduğuda bir şekilde vergi dairesinin sisteminde göründü.?En başta vergi dairesi bir defa buna itiraz eder. Yani kafa arıştımak istemiyorum ama bana göre sakat işş karar sizin.

novandan

Aslında sen mantıken haklısın. Ama benim söylediğimi teoride çürütecek bir düzenleme yok...

Evet hocam sizde haklısınız burda bir boşluk var. Ancak sonunda bu boşluk farkedilir ve olan yine vatandaşa olur.Geçmişe dönük vergiler vs vs ler çıkartırlar yani devlet zararını bir şekilde çıkaırır kişi yada kişiler mağdur olur. Umarım kimse böyle bir problem yaşamaz.

ÖTV'siz 2. Araç Alımı

İyi günler.

Böbrek yetmezliği tanısı ile 03.07.2012 tarihinde %90 engellilik raporum ile bir araç satın aldım ve temmuz ayında 5 yıllık süresi bitmiş olacak... Bu süre zarfında ÖTV indiriminden yararlanacağım raporda SÜRESİZ ibaresi geçiyor.. Lakin bu 5 yıl içinde böbrek nakli oldum, raporum halen geçerli midir.? Ya da başka bir değişle bu raporumla tekrardan araç alabilir miyim.?

ekin0x

03.07.2012 tarihinden sonra başka bir rapor aldınız mı? Almadıysanız, o raporun hala geçerli sayılmasına mani bir düzenleme yok. Dolayısıyla evet, araç alımında o raporu kullanabilirsiniz.

Hayır almadım hocam, peki raporun aslını araba aldığımızda araba bayisi bizden almıştı. Ama fotokopisi halen bizde duruyor. Bununla alabilir miyiz, alamazsak da hastaneye gidip arşiv den alabilir miyiz.?

Hastaneye gidip arşiv numarasından aslını alamaz mıyız. Kaybettiğimizi söylersek veya.

Alabilirsiniz ama tekrardan rapor alamnız gerekirse keisnlikle %90 ı geçemezsiniz cerrahi müdahale sonrası o puanı vermezler yanına ek hastalıkları varsa onları ilave ederek o puana ulaşmaya deneyin derim eğer eski raporunuz iptal olursa tabi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt