Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV muhafiyetinden faydalanarak ATV aldım. Şimdi MTV'den muaf araç da alabilir miyim?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ÖTV den muaf araç almayı düşünüyoruz fakat şöyle bişey var aracın MTV den de muaf olması için de benim rapor kullanılması lazım fakat benim 2 yıl önce almış olduğum ATV Motosikletin üzerine kayıtlı ATV lerin yıllık vergisi 800 liraydı şimdi yeni çıkan kanun ile artık ATV motosikletlerle aynı katagoride değerlendirelecek araçta MTV den muaf olmak için motosikletin üzerinden çekilmesi mi gerekli raporun ve çekilerse diğer yılların vergisini filan ödemek gerekir mi bu konuda bilgi sahibinin yardımına ihtiyacım var.

Yani kısaca şuanda ATV motosikletin MTV vergisinden muaf olmayı iptal edip otomobilin MTV'den muaf olmak istiyoruz.

atv nin bağlı bulunduğu vergi dairesine bir dilekçe ile bu tarihten itibaren MTV muhafiyetinden yararlanmak istemediğini bildir. Atv üzerindeki mtv muhafiyetini kaldır. Bundan önce ödemediğin vergileri almazlar. Bundan sonra alacağı araca mtv muhafiyeti uygulatabilirsin. Çünki bir kişinin sadece bir aracına mtv muhafiyeti uygulanıyor. Bence durum böyle ama yinede sen aracın bağlı bulunduğu vergi dairesinden kesin sonuç al.

Üst Alt