Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV muafiyeti için araç motor sınırlaması yok mu?

appuk

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Motorlu taşıtlar vergisi muafiyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından engellilerin adına tescil edilen motorlu taşıtlarda normal şartlarda senede 2 kere motorun hacmine göre alınan MTV’nin ödenmemesi şeklinde uygulanan engellilere özel bir vergi muafiyetidir. Engelli vatandaşlarımız MTV muafiyetinden yararlanmak için vergi dairesi müdürlüklerine başvurmalıdırlar. MTV muafiyetinde Motorlu taşıtın motor hacminin ve engelli bireyin özür oranı ve türünün bir önemi bulunmamaktadır.

bu durum ne kadar doğru sadece kartımızı kullanarakmı uygulayacağız bu konuda bilgisi olan yeni mi çıktı sadece vergi ötv değil plaka sabitliği değil

appuk77

Kart dediğiniz nedir ? Sıfır araç alımında hem ötv den hem mtv den muaf, 2. el araç alımında ise mtv den muafsınız.. Sıfır aracı aldığınızda bayii hepsini halleder vergi dairesine gidecek formu bayi orda size doltturur ve gönderir ama bazı bayi ötv işini halledip mtv muafiyetini yapmıyor ve üzerinize sorgulamada vergi borcu çıkıyor, bu durumda yapmanı gereken araç ruhsatınızla beraber bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmak..

jonjon kart dediğim sosyal bakanlıkdan bizlere verilen kart ayrıca ötv mtv muaf nsl olunuyor ben hiç bişe yaptırtmadım nerden yapılır bilmem arabamı bayiden almadım 2.el sahibinden aldım

Engeliniz nedir? Önce onu bilelim sonra cevaplarız...

MTV muafiyetinde motor silindir hacmi sınırlaması yoktur.
Bahsettiğiniz kartla mtv muafiyeti uygulatamazsınız.
Aracınız engelinize göre tertibatlandırılmış engelli aracı ise ruhsatınızla birlikte vergi dairesine başvuracaksınız.

Üst Alt