Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV istisnası için engelli ehliyeti olması şart mı?

ertugruls2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
Benzer konuları okudum ama hiç ehliyet sahibi olmayan biriyle ilgili bilgi göremediğim için yeni konu açtım.
Geçtiğimiz ay ikinci el otomatik vites bir araç aldım. Benim ehliyetim yok. Araç benim üzerime alındı ama şu an annem kullanmakta. Ben 2009 yılı raporuma göre %51 sağ hemiparezi engelliyim. Bu raporda herhangi bir otomatik vites veya tertibatlı araç kullanabilir diye bir ifade yok. Bu rapora istinaden ben bu araç için internet vergi dairesinden MTV indirimi için başvuru yaparsam kabul edilir mi benzer bir durumda olan var mı?

Bugüne kadar hiç ehliyet alayım araç kullanayım hevesim olmamıştı tehlikeli görüyorum fakat yaş ilerledikçe bir yerden bir yere ulaşmak zor ve yorucu gelmeye başladığı için araç alımı yaptım. Dediğim gibi de ehliyetim yok ve bu yük şimdilik annemde. Ehliyet almak istediğimde ve sağ ayakla ilgili bilek hareketleri olmaması sebebiyle tahminimce direksiyondan gaz, pedal benzeri bir tertibatla ehliyet verilirse tertibat sonrası ben bunu aracın ruhsatına işlettiğimde yine annem de aracı kullanabilir mi?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

MTV için
1. %90 Engel olacak veya Tertibatlı Engelli Ehliyeti şart.

Ben aynı şekilde 2 hafta önce araç aldım kardeşim ehliyetin olacak ve engelli raporunda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazacak yoksa alamazsın

Üst Alt