Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS, tansiyon ve şeker hastalığı için hangi oranda engelli raporu alırım?

asiye keskin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar!

Ben 23 yıldır tansiyon hastasıyım.8 yıldır emes ve 3 yıldır da şeker hastayım.

Arkadaşlar tansiyon için 4lü hiper antitansif ilaç grubu ve onların haricinde de 5 kalem daha ilaç alıyorum .

Emes tedavisinde 3 kez ilaç denediler fakat ilerlemenin önüne geçemedik.Şu an kemoterapiye hazırlanıyorum. Şeker için de sabah akşam ilaç alıyorum.

Benim sorum şu arkadaşlar ben engelli raporu almak istiyorum. Mümkün olursada engelli durumundan emekli olmak istiyorum.

Ben % kaç rapor alabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu dediğiniz hastalıkların türüne ve ilerleme düzeyine göre oran belirliyorlar. MS olan bir arkadaşım başvurmuştu ona 30 gibi düşük bir oran verdiler. Ama başka çeşit bir MS hastasının da 60 aldığını duydum. Hastalığın şiddeti önemli. Ama şekerden 20 tansiyondan da 10-20 gibi değerler alırsınız. toplamda hayli hayli yüzde 40'ı geçer.

Çok teşekkür ederim.Şu an emes hastalığım bir hayli ilerlemiş durumda sol tarafımda hissizlik var ve sol gözümün görme oranıda %20 düşmüş durumda

Evet baya bi ilerlemiş sizde demek bu aralar. ama bu genç hastalığı biraz. orta yaştan sonra etkileri giderek azalır diye biliyorum. Serdar Ortaç örneğinde olduğu gibi. sanırım 45'ten sonra siz de eskiye göre daha iyi olursunuz. tabi tedavinizi aksatmayın. güneşe fazla çıkmayın fazla yormayın kendinizi bedenen. tabi bi yandan tansiyon bi yandan şeker. onlar da kendi başına zor hastalıklar. Allah yardımcınız olsun.

Rica ederim. samimi bir arkadaşım da MS olduğu için. bu konu hakkında biraz bilgim var. o yüzden bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim size. kendinize iyi bakın.

öncelikle geçmiş olsun. tansiyondan % 10 şekerden % 20 ms tablo 4.3 e göre değerlendirilirse % 50. bu ortalamayla en az % 50 ve üstü alırsınız.

Mrb asiye keskin öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de yaklaşık 15 yıldır MS hastasıyım. Hastalığımın ilk yıllarında (2003 yılı) engelli raporu alamadım, o zaman için vermiyorlardı. Ta ki 2012 yılında engelli seçme sınavına girebilmek için doktoruma sorduğumda devlet hastanelerinden rapor alabilirsin demişti. Ben de o yıl %40 engelli raporu alabildim.
Sizde MS+ Şeker hastalığı ve tansiyon olduğu için bu oran daha yüksek çıkabilir. Kolay gelsin, çok geçmiş olsun..

Üst Alt