Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS nedeniyle malulen emekli oldum. Maaşı durduruldu! Ne yapmalıyım?

ToR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba. maaşınız durduruldu. şimdi tekrar maaş alıyormusunuz. bende malulen emekliyim. 1 ay önce kontrole gittim. benim e devlet te maaş durduruldu yazıyor. sizce bu ay maaş alabilirmiyim

merhaba. ms hastasıyım 2014 yılında malulen emekli oldum.
2017 yılında kontrole gittim. maaşım devam
etti.
2019 şubat ayında tekrar kontrol muayenesi oldum.
e devlet te maaş durduruldu yazıyor. sizce bu ay maaş alabilirmiyim

ToR

Bu ay maaş alamazsin işlemlerin sonuçlanınca önümüzdeki ay bu ayın maaşı ile birlikte verirler.ben mart maaşını alamadım.Bu ayın maaşı ile beraber yatirdilar

Erkan bey
bana gelen evrak tarihinden yaklaşık 7 hafta önce kontrol muayenesine gittim. Ms hastasıyım. hayırlısı inşallah dediğiniz gibi olur.
teşekkür ederim

ToR

Yakındır inşallah sonuçlanır,ben Ankara'da olmama rağmen islemler 2 ay sürdü nerdeyse

ewet bende Ankaradayım. sanırım 1 hafta kontrole geç gitmem oldu

D yani durduruldu demesi maaş devam edecek mi

ToR

Kontrol muayenesi sonucun olumlu yönde çıkarsa tabiki devam edecek.

merhaba. bende malulen emekliyim kontrol muayenesi oldum. E-devlette maaşım durduruldu yazıyor. 26 şubatta kontrol muayenesi oldum. hastane evrağı 15 martta sgkya göndermiş. oradada işlemler yaklaşık 40 gün sürüyor. sonuçta maaş birikmiş olarak alınıyor

@ToR

Sizin durumunuz benimkinden farklı sanıyorum.Çünkü bende rapor süresiz ve kontrol tarihinden 3 ay önce gibi bir süre söz konusu değil. 24 nisanda SGK ya gidip yeniden rapor almam gerektiğiyle ilgili konuşmayı yapana kadar zaten bir kontrol süreci yoktu.

Ancak zaten bu süreç uzarsa bir şekilde maaşın kesileceğini tahmin edebiliyorum. O açıdan benimde başıma böyle bir şey gelmeden halletmeye çalışıyorum. Sağolsun @maruflu1834 'ün uyarısı ve akıl vermesi sayesinde bugünkü denememde 22 mayısa sağlık kurulu randevusu alabildim.

Konuyu okuyanlara bugün yaşadığım durumu aktararak bende yardımcı olmaya çalışayım. Saat 15.56 gibi 182'yi aradım. 2 dk üzerinde bant kaydı sonrasında 15.58 gibi görevli telefonu açtı ve bilgilerimi girerek kontrol etti. Tahmin edebileceğiniz gibi duruma baktı ve 15 günlük süre içinde boşta randevu yok dedi Ben de dedim hanımefendi her gün arıyorum her gün aynı şeyi duyuyorum, peki hangi gün varmış? 22 mayısa var dedi. O anda saat 16.00 oldu. Bakın saat 16 oldu şimdi hemen bir daha kontrol edebilir misiniz? Bakayım dedi. Ve o ilk saniyeler içinde baktırmayı başardığım için bir anda 22 mayısa randevu alabileceğimi söyledi. Direk kabul ettim ve aldım.

Ancak bu çok saçma ve randevu toto diyebileceğimiz bir sistem.Çünkü son bir kaç günde yukarıda aldığım fikri uygulayarak 15.55-15.56 da defalarca aradım. Bir seferinde telefonu 15.57'de açtı memur ve 15.58'de randevu yok dedi telefonda bekletemedim. Diğer seferlerde de 16.01-16.02 gibi hat görevliye düştü o bir iki dklık gecikme zaten randevu almamı imkansız hale getirdi.

inşallah. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

malulen emeklilik için kontrole gideli 3 ay oldu bugün kocatepedeki sgk yı aradım. 16 haziran da sgkya göndermiş oluruz dedi. önceki kontrol muayenesi sonrası 2 ay sürmüştü. sizce neden bu kadar uzun sürüyor

Merhaba Bülent bey nasılsınız
MS hastasıyım edss skorum 6 ile 2014 yılında malulen emekli oldum. 2017 yılında kontrol muayenesi oldum maaşım durdurulmadan devam etti.
2019 şubatta ayında yine kontrol muayenesi oldum maaşım durduruldu edevlette D kodu var. Haziran ayında sgk 2 tane ek rapor üroloji ve genel cerrah dan tetkik ve ultrason istemiş. 15 eylülde bu ek raporları tamamladım. Raporlarda MS hastalığından olduğu tespit edildi. Sizce daha ne kadar sürer. Maaşımı tekrar alabilirmiyim birde maaşımı ne zaman alabilirim.
MS hastalığında geriye gitmek yokki maalesef ileri gider.
Stres içindeyim

Üst Alt