Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyetli olupta sol alt ekstremite sakatlığı olanların durumu..?

Mehmet80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim sağ gözüm hiç görmediği ve sol göz tam gördüğü için 2007 yılında monoküler "B" sınıfı ehliyet aldım.2010 yılında sol bacağımdan sakatlandım. 2011 yılında Vergi İndiriminden yararlanmak için sağlık raporu almak istedim ve Devlet hastanesine müracat ettim. Sağlık kurulu 2 gözden + sol diz sakatlığından(Özürlülük ölçütleri Tablo1,7 ve Tablo:3,4 göre) toplam G rapor verdi. Raporun Sonuç Kısmında Rapor oranıB yazılmış. Benim sorum şu:

Monoküler ehliyeti olupta benim durumumda sol alt ekstremite sakatlığı olanlar Ehliyetlerini "H" sınıfına çevirebilirmi? Yada "Otomatik araç kullanabilir" ibareli tekrar rapor alırsam ÖTV' den muaf araç alabilirmiyim?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ben ve benim gibi insanlara klavuz olacak açıklama yaparlarsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER....

Eğer sol bacağınızı kullanmak konusunda gözle görülür bir kısıtlama varsa, uygun ibareli rapor alabilirsiniz... Otomatik vitesli araç ibaresi ve H sınıfı ehliyetle ÖTV'siz araç alabilirsiniz. H sınıfı sürücü belgenize monoküler ibaresini de eklerler...

Üst Alt