Benim sağ gözüm hiç görmediği ve sol göz tam gördüğü için 2007 yılında monoküler "B" sınıfı ehliyet aldım.2010 yılında sol bacağımdan sakatlandım. 2011 yılında Vergi İndiriminden yararlanmak için sağlık raporu almak istedim ve Devlet hastanesine müracat ettim. Sağlık kurulu 2 gözden + sol diz sakatlığından(Özürlülük ölçütleri Tablo1,7 ve Tablo:3,4 göre) toplam G rapor verdi. Raporun Sonuç Kısmında Rapor oranıB yazılmış. Benim sorum şu:
Monoküler ehliyeti olupta benim durumumda sol alt ekstremite sakatlığı olanlar Ehliyetlerini "H" sınıfına çevirebilirmi? Yada "Otomatik araç kullanabilir" ibareli tekrar rapor alırsam ÖTV' den muaf araç alabilirmiyim?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ben ve benim gibi insanlara klavuz olacak açıklama yaparlarsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER....
Monoküler ehliyeti olupta benim durumumda sol alt ekstremite sakatlığı olanlar Ehliyetlerini "H" sınıfına çevirebilirmi? Yada "Otomatik araç kullanabilir" ibareli tekrar rapor alırsam ÖTV' den muaf araç alabilirmiyim?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ben ve benim gibi insanlara klavuz olacak açıklama yaparlarsa sevinirim. Şimdiden TEŞEKKÜRLER....