Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras kalan ÖTV muafiyetli aracın ruhsatlandırma işlemleri..?

11bilecik11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 yıl önce rahmetli dedemin adına ÖTV muafiyetli araç almıştık. Maalesef dedemi kaybettik. Araç biri babaannem diğeri 2 çocuk olmak üzere miras kaldı. Ruhsatta herkesin isminin yazmasında sakınca olmadığı için işlemleri bu yönde tamamladık. Ancak benim sorunum burada başlıyor. Araç ruhsatı garip bir şekilde halamın üstüne çıktı ve işlemler sırasında noter bunun değiştirelemiceğini sistemden çıktığını söyledi. Halam daha önce araç sahibi olmadığı için yüksek trafik sigortası ve kasko çıkıyor. Menfaati ve hak sahibi olanlar kısmında babaannem ve babam da var. Sonradan Ruhsattaki ismi değiştirme şansımız var mıdır ya da trafik sigortası için babamın üzerinden poliçeleştirmemiz bir sakınca yaratır mı? Daha sonra buraya işlemleri nasıl yaptığımı da anlatıcam ben ciddi bir bilgisizlik içinde kaldım. En azından daha sonra araştıran kişiye bir tecrübe olur.

OturanBoğa
Arkadaşın bu soruyu sorduğu tarih ve saat itibariyle son girişi olmuş.
Acaba cevap var mı diye bile merak etmemiş.
Şu forumda işi düşmeden, karşılıksız olarak bilgi ve özellikle tecrübelerini aktaran insan sayısı o kadar az ki...
İşini gören bir daha uğramıyor ne hikmetse ?

Asıl bizim insanımızın sorunu bu, maalesef bilgi sahibi olmadığı gibi fikir yürüterek kanaat bildirmek.

Mail bildirimim açık olduğu için konuya gelen mesajları görebiliyorum.

Konuya gelince hiçbir cevap alamadığım için noterle de uğraşmak istemediğim için babamın üzerinden trafik sigortası yaptırdık. Herhangi bir sorun yaşamadım şuana kadar.

Üst Alt