Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mezun olmak üzereyim. EKPSS 2015/1 tercihinde bulunabilir miyim?

ekin0x

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Bir sorum olacaktı forumdaki bilgili kişilerden..

2013 yılında önlisanstan inşaat teknolojisi bölümünü okumaya hak kazandım ve 2013 yılında okula başlayıp 2014 ylında yapılan ekpss sınavına girdim ve 84 puan aldım. O sene mezun olmadığım tercih vermedim lakin, önümüzdeki bir kaç hafta içinde tekrar tercihler verilmeye başlanılacak diye duydum ve bende kısmet ise haziran ayında mezun olacağım yani aramızda 2 aylık bir zaman dilimi farkı var. Yalnız tercih tarihlerinde mezun olamayacağım için tercih veremiyorum diye biliyor iken, bugün söz konusu açılan bir konuşmada,
Arkadaşlarım; "Zaten tercihler bir kaç haftaya açıklanır ve sende o zamana dek okuyacaksın. Trcihlerin geldiğinde diploman yerine üniversite de okuyor belgeni götürürsün. ki, zaten iki ay gibi bir sürede diplomanı aldığında gidip verirsin dediler. Böyle bir şekilde olabilir mi acaba.? Ve Acaba tercih tarihleri arasında, tercih verebilir miyim.?

Evraklarini atandigin takdirde veriyorsun zaten tercihlerini yaptiktan sonra atama sonucun da su kuruma atandiniz der sen de o kuruma gidip evraklarini verirsin. Bazi kurumlar 3-4 ay sonra istiyor evraklarini bazisi 15 gun sonra istiyor. Mesela adalet bakanliginda oldukca uzun bekliyorsun meb de 15 gunde alinirsin. Ona gore tercihlerini yap derim. Kisaca kurumun keyfine kalmis bisey 2 ay sonra isterse sanslisin 15 gun sonra isterse durumu bilemem. Benim bildigim bu diger arkadaslar daha detayli bilgiye sahip olabilir.

ekin0x kardeş 2014 de hangi statüde sınava girdiniz? Ön lisans mı yoksa Lise mi?

Mezun olmaya yakın bir zaman kalmış ise; Önlisans tercih yapabilirsiniz elbette. Mustafaözen akrdeşimizin dediği yol doğrudur. Ancak kurum insiyatifine kalmış bir durum: Kesin yerleştiğinizde iş başvurusunda dilekçe ile okuduğuna dair yazı verirsiniz. Dilekçe altına okul kimliği fotokopisi veya okuduğunuza dair Fakülte Dekanı yada yüksekokul müdürü yazısı koyarsınız. Mezun olacağınız tarih belirtirsiniz: O tarihten itibaren işbaşı yapmak istediğinizi ifade edersiniz. Kurum kabul ederse sorun yok.

Mr.No

peki, bahsettiğimiz evrakları geç isteyen kurumlar hangileridir acaba bilginiz var mı? var ise paylaşabilir misiniz.? Benim tahminim bu tercih kılavuzunda meb tercih sayısı yüksek olacaktır. Meb yazmalı mıyımdır? yada daha başka önerdiğiniz kurum.?

Kimi geç ister kimi erken: bilemezsiniz.
Kimi armut ister kimi elma; bilemezsiniz.
Yeterki zamanı geldiğinde gönlünden geçen yerlere başvur: Gerisini Allah'a tevekkül et.

Başvuru veya tercih çok olur yada az olur bilemeyiz. Bir bakarsın 5 kişi alırlar belkide 5 bin kişi alırlar. ama Gönlümüz 50 bin kişi alsın isteriz.
MEB yaz ya da Adalet Bakanlığı yaz; ama sizin istediğiniz gönlünüzden geçen ne ise onu yaz. Başvuru yapmadan önce git bir araştır; Gerekirse yerine git, çaylarını iç, sohbet et, görevliler sana yardımcı olur.
Bende zamanında yerlere gittim; arkadaşın tanıdıklarını da yada uzak çok uzak hiç görmediğim akrabalarıma gittim: Memurluğu da yerinde gördüm.
Hiç tanıdığım olmayan yerlere de gittim: çayocağı var girdim sordum çaycıya sağolsun yardımcı oldu. Oraya suraya götürdü görevlilerle görüştürdü. Ne kaybettim hiç; bir kaç arkadaş edindim..

Mr.No

Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım. Dilerim herşey gönlümüzce olur. iyigünler.

yapma kardeş, morali bozma, daha atanmasının tercihini bile yapmadı...

Büyük olasılıkla mezun olurum. Mezun olamazsam iptal etsinler sıkıntı değil. :) Şimdi asıl şu soruyu bana açıkça söyleyin yapayım mı yapmayayım mı. :) Dalga geçiliyormuş hissiyatına kapıldım.

paranoya kardeşime cevap dışında burada her konuda yazdıklarımda ciddiyim: Bence tercih gelirse; gönlünden geçen varsa tercihinizi yapmalısınız...

Gönlünüzden geçen yoksa ve zoraki tercih yapmayın..

Biraz araştırma yaptımda kılavuzda şöyle bir ibare mevcut. "Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih süresinin son günü itibariyle sınava girilen öğrenim

düzeyinden mezun olunması zorunludur. Tercih süresinin son günü tarihi itibariyle mezun durumda

bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların kadrolara

yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan

tercihlerin geçerli olması zorunludur." yani büyük ihtimalle 25 nisanda mezun olamayacağıma göre tercih yapamıyacağım sanırım :/

tercih yap bişey kaybetmezsin mantıklı olanda bu ama sistem tarafından engel olabilir

evet dogru tercih gününün son gününe kadar mezun olman gerekli

arkadaşım kesinlikle tercih yapma önceki atamada yeğenimde aynı durumdaydı.tercih yaptı.enerji bakanlığı geldi.tercih tarihinde mezun olmadığı için kabul edilmedi.mahkemeye verdi.olmadı.sonraki tercihdede atanıp işbaşı yapmadığı için tekrar tercih yapamadı.sınava geçen yıl yeniden girdi.bu puanla diğer atamada kesin atanırsın aynı hataya düşme sonra bana dua edersin.

Yav güzel kardeşim sana hak veriyorumda tercih yaptın diyelim atandın diyecekler hani diploman ee ne oldu 1 kişinin hakkını gasp etmiş oldun iyi araştır ona göre yap derim tercihini

3 cü atamayı bekle derim tercih yaparsan kazanırsan mezun olamazsan hakkın yanar 3 cü tercihide yapamazsın o zaman

Tercih yapmasan iyi edersin paranoya son derece hakli

Üst Alt