Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesleğe başladıktan sonra rahatsızlandığım için erken emekli olamaz mıyım?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
427
Psikotik depresyon rahatsızlığımdan dolayı polislikten gih sınıfına geçirildim .memuriyete 2006 yılında başladım ve 6 yıllık memurum malülen emekli değil de erken emekli olma şansım var mı zamanı geldiğinde çünkü erken emeklilikle ilgili birşey duydum beni kuşkulandırdı sadece doğuştan ya da mesleğe başlamadan önceki rahatsızlıkları kapsıyormuş diye duydum ancak ben mesleğe başladıktan sonra rahatsızlandım bu durumda erken emeklilik hakkından yararlanamıyor muyum ??? Ayrıca eğer yararlanabiliyorsam %50 raporla ne zaman emekli olurum lütfen yardımcı olursanız sevinirim :(

Serkan bey merhaba benzer sıkıntılar bende de mevcut umarım sorununuza çözüm bulursunuz

Memuriyetten sonra sakatlandığınız için, 5510/Geçici 4. maddeye tabisiniz: 6480 gün hizmet süresi. Ve, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edileceksiniz, %40-49 arası rapor alırsanız emekli olacaksınız.

Teşekkür ederim sayın kelebek peki rapor oranım %50 nin üstünde olursa daha az gün yeterli olmaz mı ??

Sonradan sakatlanan memurlar 5510/Geçici madde4'e göre
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün

%45 Özür Oranı Erken Emeklilik

[FONT=sans-serif]45 oran ile 6480 gün de emekli olunacaksa benim memuriyetten önce ssk lı çalışmışlığım ve askerlik hizmetim de var sanırım 2020 -2021 gibi yaptığım hesaba göre yine de yanılıyor olabilirim .[/FONT]

Son düzenleme:
Üst Alt