Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Merdiven ve Kaldırım Tırmanabilen Akülü bir Sandalye için Fikir ve Yorumlarınız

Life_4_u

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar;
Tasarlanan akülü bir merdiven ve kaldırım tırmanabilen sandalye için arkadaşların fikir, yorum ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Bana bu konuda yardımcı olacak en azından cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Sorularım ise şu şekilde;

1. Mevcut akülü araçlarda yaşadığınız rahatsızlıklar, sıkıntılar veya beklentileriniz var mıdır? varsa nelerdir?
2. Akülü aracınızın merdiven ve kaldırımdan çıkabilmesi ne kadar ihtiyaçtır ?
3. Merdiven ve kaldırım tırmanabilen bir araç almayı ne kadar isterdiniz ?

Cevapların aynı olması önemli değil ne kadar kişinin aynı konularda mutabık olduğu önemli lütfen sizin vereceğiniz cevaplar verilmiş bile olsa aynı cevabı vermekten kaçınmayınız. Bu konudaki sorular dışındaki sorunları da açarsanız sevinirim. Herkese güzel zamanlar geçirmesini temenni ederim. Esen kalın.

1-Akülü arabanın ön tekerleri amtösörlü olması lazım,çünkü yolda ve kaldırım çıkarken esneme payı olması gerek yolda ön tekrler vuruyor kaldırım çıkarken de zıplatma yapıyor.
2-Kaldırımdan ve merdivenden çıkan bir akülü olursa çok çok çok çok büyük bir ihtiyaç ,çünkü bize en çok engel zaten kaldırım ve merdivenler ?
3-kaldırım ve merdiven çıkan bir araç alayı ben ve diğer arkadaşlar yani herkes ister ama ?
Sonuç,her şey fiyata ve alım gücüne bakar o dediğin akülü sandalyelerde baya pahalı devlet karşılasa olur ama işte durum bu ,=her şey paraya çıkıyor bizim bu akülüde ?

Yaşar bey, her şeyden önce fikrinizi ve yorumlarınızı belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. Kaldırımların düzenleniyor olması pek yetmiyor sanırım. Para konusunda evet şu anki işlevli olanlar ciddi pahalı (2. el) 4x4 jeep satıyorlar o paralara, fakat işlevli bir ürün içinde sağlam bir ar-ge sağlam bir tasarım gerekiyor. Bazen çok basit şekildeki işlevli tasarımlar ile çok iyi sonuçlar alınabiliniyor. Tabi bu da maliyetleri olumlu etkiliyor. Ama genede bir kaç akülü sandalye fiyatlarına denk geliyor toplamda.

Iste tam da bu yüzden ,okumalı insan , geliştirmeli ve kendimiz üretmeliyiz boyle olursa hem ülke kazanır hem biz kazanırız .

Kaldırım aşabilen, hele de merdiven çıkabilen bir akülü yapın, güvenlik kriterlerini geçsin, 10 bin liraya satın, zengin olursunuz... Şaka değil! :)

Bunu ne tür bir teknoloji ve finans gücüyle yapmayı umuyorsunuz? Proje ne kadar ayakları yere basar durumda, anlamak için soruyorum...

Elimden gelen her türlü desteği seve seve veririm.

Sayın oturanboğa çok özel sorular soruyorsunuz. :) gene de cevaplamaya çalışacağım.

Niyetim zenginlik değil. Benim gönlüm zengin :) .

Çizime döktüğüm bir tasarım var ve teknik olarak şimdiye kadar uygulananlardan farklı.

Satış fiyatı umarım çok düşük olur ama malzeme fiyatları malum. bunun üzerine işçilik vs. masrafları binecek.

Tasarımın ne kadar ihtiyaç olacağından emin olmak istiyorum, özellikle ar-ge desteği veren kurumların jurileri daha çok böyle bir beklenti içerisinde oluyorlar, aslında destek verecek kim olursa olsun "bu gerekli mi? , ihtiyaç mı?, tutar mı? " nın merakı içerisinde oluyorlar. Aslında hakları da var fakat herkes kendi bakış açısıyla olaya bakıyor. Başkalarının bakış açılarından bakamadığınız zaman kendi düşündüklerinizi kesinlikle doğru zannediyorsunuz, bu da yanlışa sürüklüyor insanı. Bin bilsende bir bilene danış dedikleri bu. Kullanacak insanın beğenmediği tasarımı, tasarım olarak görmüyorum.

Devletimizin çok güzel ar-ge için destekleri var. Bunların dışında kötü olanları da var ya neyse :) .

Sonuç olarak HERKESİN cevabı çok önemli lütfen KATILIM sağlayalım. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.

Bir gün atla gel bana, konuşalım: TEKSAN

Kaldırım aşan, merdiven çıkan sandalye çok çok iyi olur. Ama: 1- Güvenlik çok çok önemli 2- Boyutlar çok önemli 3- Tasarım olabildiğince zarif olmalı 4- Erimi 20 km'nin altına düşmemeli (aslında 50km altında olmamalı)

Sayın Bülent Bey, fuar için İstanbul'a gelmeyi istiyorum mümkün olursa o zaman görüşmek isterim. Elektrikli bisikletlerde hız sınırlamaları var. Akülü sandalyeler içinde çeşitli sınırlamalar var ve belirli hızların üzerine çıkılacak olunursa farklı sorunlarla karşılaşılıyor hem teorik, teknik olarak hemde yasal olarak. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Görüşmek dileğiyle.

Başlığa Fikir ve Yorumlarıyla Katılım sağlayan Herkese Çok Teşekkür ederim.

Hızı değil, 1 dolu akü ile 20 km yol gitmeli en az demek istedim.

Bence dik konuma gelmesi yüzde üzerinden yüzde 20 olursa tabi iyi olur ama merdiven daha önemli ve artı fiyatı artırırsa gerek yok gibi veya iki modeli olabilir full paket de yani ?

Merdiven ya da kaldırım çıkabilmesi bir artı özelliktir fiyatı artırmayacaksa olmalı
Aracın yerden yüksekliği 50-55 cm aralığında olmalı ve 50 cm kadar asansörlü yükselme özelliği eklenebilirse iyi olur
Aküleri kaliteli olmalı tek şarjda 20 -30 km yapabilmeli
Ve aracın hızı mutlaka 10 - 12 km ve üzerinde hız yapabiliyor olmalı

Merdiven çıkmak değilde kaldırım çıkabilmek çok daha makul bence...
Merdiven tırmanan akülülerin vidyolarına bakınız,hep aralığı bol eğimi düşük.Trde nerde öyle merdivenler ben hiç görmedim :)
Akülü sandalyeyle karşılaştığım tek sıkıntı kaldırımdan gidememe sebeb olan rampaya park etmiş araç yada rampanın hiç varolmaması .bu durumda trafıkten tırsarak gıtmektense o 20-30cmlık kaldırımı çıksak ner guzel olur...Çoğu ayaküstü dükkandada bu tek basamak sıkıntısı var...
şuda var yangın merdivenide çıksa sandalye gemi gibi kocamansa o sandalyeye ben binmem:)

Bir aktif sandalye gibi bi giriş fiyatı sonra opsyonel özellikler istenince fiyata dahil olmalı...Tilt yatış,asansör,renk opsyonu,akü opsyonu,koltuk kalitesi ayakta sürüş vs...

Cloud.;

Gemiden kasıt ne kadar bir iriliktir onu tasavvur edemedim fakat, normal sandalyeden biraz daha büyük olacağı kesin :)

şehirriçi max bu boyyut beni kurtarır :)
C350TS_pos02.jpg

o değilde birde yardımsız apartman merdiveni çıkabilen bir alet olsa harika olur

Sayın Ka_rakartal tasarımın hedefi bu yöndedir. Nasipse bir prototipini yaparak denemelerini yapmayı hedefliyorum. Saygılar.

iBot Robotic Wheelchair Commercial - YouTube .bu linke bakıp inceleyebilirsiniz yaşadığım bölge itibarı ile havalı tekerlek kullanmak zorundayım .aracım üç yıllık katlanabilir modellerden. üç yıl içinde bir defa şişme arka lastik dört defa şişme ön lastik değiştirdim. pilaj topları bile aldığım lastiklerden kaliteli aracın beş defa tamire gidip randıman allmaması ayrıca bir konu. özürlü maaşı ile avrupa malı araç almak hayal ötesi gibi birşey. herzaman söylediğim gibi çin devletinin çöplüğü gibiyiz. size başarılar dilerim

ya bu videoda ki ne güzel bi araçtır valla hayatı daha kolaylaştırır
bunun fiyatı ne kadardır acaba? oturanbaoğa bu sizin mağazada vardır?

Sayın KAYAKÖY; ibot olarak şu an satışta bir ürün bulamadım internette yüzeysel olarak bakmıştım. Gene bakacağım. Bulursam haberdar ederim. İşin kötü tarafı adamların kendi siteleri çalışmıyor. şirketi kapatmış olabilirler. bazı bloglarda 23.900-26.000 dolar arasında fiyatlar gördüm ki bunlar yüksek fiyatlar. 2. el olarak satanlar var ama düzgünce çalışan bir ürün olsa o kadar para da verdikten sonra bataryası bitti, ayak koyma yeri kırıldı vs. diye satmazdım. ya daha iyi bir ürünü piyasaya sunuldu, yada bu ürün işe yaramıyor. Şimdilik düşüncelerim bunlar. Boş bir vakit bulur bulmaz daha detaylı bir şekilde arar bakarım. Saygılarımla.

Son düzenleme:
video linkini ben size bilgi almanız adına eklemiştim youtubede izledim araç hakkında bilgiye sahip değilim. gülmeniz ne amaçlıdır anlayamadım isterseniz deforme lastikleri faturaları ile ispat etmeye hazırım

Plaj topu benzetmeniz hoşuma gitmişti espri olarak ondan gülmüştüm. Galiba espri amaçlı değilmiş. Saygılar.

bir an için bende yanlış anladım kusura bakmayın selamlar

bu çok güzel bir fikir.merdiven tırmanan bir sandalye çok iyi olur.ben birçök yere merdivenli olduğu için gidemiyorum.bırakın merdiveni kaldırımlar bile çok güç, geçilmiyor. bu bir hayal.olursa süper. dilerim gerçekleştirirsiniz.

Sayın Yasemin Hanım; Düşüncelerinizi paylaştığınız için ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ek olarak akülü bir sandalyeden beklentileriniz neler olur onları da öğrenebilirsem sevinirim. Saygılar.

Videoasunu bir türlü bulamadım. Ayağa kalkan ve merdiven çıkan(biraz yavaş çıkıyor haliyle) normal boyutta tekerlekli sandalyeyi yanlış bilmiyorsam Almanlar üretmişti. Kadını ayağa kaldırıp tüm işlerini yavaşta olsa yapabiliyordu. Robokop gibiydi biraz ama muhteşem bir şeydi. Keşke 10 TL de olsa peynir ekmek gibi satılsa insanlar yaşamından zevk alsa...Her şey para (İnsanın küfür edesi geliyor)

Üst Alt