Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluk tercih edecekler için bilgisayar işletmenliği sertifikası şart mı?

anrlka0101

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ekpss'de memurluk tercih edeceğiz diyelim. Bilgisayar sertifikamız olmasa bir sorun olur mu. yoksa bu çok gerekli bir şey midir? ayrıca şimdi kursa başvursak hemen alabiliyor muyuz? bilenler cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar Ekpss'de memurluk tercih edeceğiz diyelim. Bilgisayar sertifikamız olmasa bir sorun olur mu. yoksa bu çok gerekli bir şey midir? ayrıca şimdi kursa başvursak hemen alabiliyor muyuz? bilenler cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

Kurum, Memur talebinde aranan nitelikler bölümünde Sertifika istemiyorsa bir sorun yok.

[FONT=&quot][FONT=inherit]Bu ders saatlerinden en yoğun işlenen haftalık 40 saat(günlük 8 saat) ve toplam süreçte işlenmesi gereken en az ders saati olan 160 saat seçilirse 20 iş-kurs günü sonunda süreç tamamlanabilir.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=inherit]Bu ders saatlerinden en az işlenmesi gereken 15 saat(günlük 3 saat) ve toplam süreçte işlenmesi gereken en fazla ders saati olan 240 saat seçilirse 80 iş-kurs günü sonunda süreç tamamlanabilir.[/FONT][/FONT]

macasi İngiliz Dili mezunuyum. okulda bilgisayarla işimiz olmadı ki alalım. ya hayır yani bu sertifika olmadan herhangi bir memurluğa atanamıyor muyuz onu anlamadım ben. çok mu elzem bişey bu?
april14 olsa iyi olur diyosun yani. anladım kardeş sağolasın.

Halk eğitim kurslarina bir bak,zamanin varsa ve kurs açılmış ise kayit ol. Bulunsun bi köşede lazım olur

ozgurluk Cumartesi dahil çalışıyorum akşam 6'ya kadar. zor gibi görünüyor şimdilik. keşke önceden alsaydım.

anrlka0101

Akşam kurslarıda var
En yakın halkeğitime git öğren
Halkeğitim istemiyorsan özel kursa git

@macasi eyvallah kardeşim. güzel bilgiler vermişsin. formasyonum var. ingilizce öğretmeniyim aslında. ilk defa girdim ekpss'ye. 75 falan alırım diye düşünüyorum. hani öğretmenlik olmazsa memurluk olur mu diye çabalayacaktım ki sen öğretmenlikte daha düşük puanla atanırsın demişsin.bak bunu bilmiyordum mesela

@macasi ayrıca sanki 1. sınıfta dediğin gibi bilgisayar dersi vardı. sen deyince hatırladım. benim yaş 37 olduğu için öğrencilik yıllarım bayaa geride kaldı.anca hatırlayabiliyorum kardeşim ;)

arkadaşlar hem ön lisans hemde lisans bitirmiş durumdayım eğer bilgisayar işletmeni ve VHKİ kadrosuna atanmak istiyorsanız 3 yolu var
1.üniversitede bilgisayar dersi almanız gerekiyor
2.Halk eğitimden MEB Onaylı Bilgisayar İşletm. Sertifikası almanız gerekiyor
3.Lisans Öncesi Ön lisans olarak bilgisayar prog.,bilgisayar tek. bölümlerini bitirdiyseniz diğer ikisine gerek kalmıyor.

@macasi yani normalde özel sektörde yapıyordum geçen seneye kadar ama bu şeker hastalığımdan dolayı ders günleri hergün 8 saat ayakta kalmaktan bir iki kere baygınlık geçirince bıraktım mesleği.şuan masabaşı bir iş yapıyorum bölümümle alakasız. ama sanırım engelden dolayı atanırsak bize özel sektördeki kadar fazla ders saati vermezler. öyle olursa rahatlıkla yaparım sanıyorum mesleği.

yani verdiğin bilgiler için çok sağol.ben bilgisayar kursuna hiç gitmeyecem o zaman çünkü öğretmenliğin daha kolay ataması olduğunu bilmiyordum.bunu öğrendiğim iyi oldu

@nakkarezen54 çok sağolun bilgilendirme için

Genellikle 2001,3001,4001 Kadroları Bilgisayar İşletmeni ve Vhki Kadroları Mutlaka bilgisayar sertifikası ve 160 saat okulda bilgisayar eğitimi gördüğünüze dair belge ister .

bizde genel bilgisayar dersi için (bahsettiğiniz ders) okul genelinde sınav yaptılar(hazırlık atlama sınavı gibi düşünün) sınavı geçtim dersten muaf oldum benim durumum dersi almış diye geçerli di mi bu durum için

tkahveci86 tabi canım dersten muaf olmak demek o dersin içeriğine hakim olmak demektir. yani o dersi geçmişsin gibi algılanır.

macasi kardeşim dün sen söyledikten sonra gittim baktım. hakkaten 1. sınıfta COME101 diye bir bilgisayar dersi almışız. dersin adı 'Introduction to computing'. ama sadece ilk dönem verilmiş ders. ve C notuyla geçmişim ;) umarım sayılıyordur bu

macasi belki saçma bir soru olacak ama cahilliğime ver lütfen :) ben de kendi şehrimden memurluk yazacağım ve sertifika isteyenler dahil olarak tercih edip şansımı arttırmak istiyorum. Bilgisayar dersinin içeriği önemli mi? yani üniversitede bölümüm gereği sadece autocad, solid gibi çizim dersleri aldım. Geçerliliği olur mu acaba bilgin var mı? :)

Üst Alt