Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluk atamaları mülakatla yapılacaksa bunun avantaj ve dezavantajları nelerdir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
722
Reaksiyonlar
541
Mülakat bir sözlü sınav ise
Memurluk alımları Mülakat sonucuna göre yapılacaksa.
Mülakatta kimileri daha başarılı olabilir.
Bunu gözardı etmemek gerekir.

Bazı kamu kadroları için zaten mülakat yapılıyordu. Öğretmenliğe de getirildi. Şimdi de tüm memur kadroları için yapılacak deniliyor.

Öğretmenlere sorulan soruları internette bulabilirsiniz. Meb bakanı da bir örnek ile konuyu savundu geçenlerde. Tabii tatmin edici bir cevap değildi.

Az önce bir gazete küpürü gördüm. İşte o sorular yazıyordu. Mesela; yılbaşında kutlama yapar mısınız?, başkomutan kimdir?, son asıra yön veren lider kimdir?, sünni misin, alevi misin?, maç izler misin? vb. şeyler vardı.

Burada önemli olan şu, objektif değerlendirme yapılabiliyor mu?, komisyonun istediği cevapları mı veriyorsunuz yoksa kendi cevaplarınızı mı?

Çok güzel bir türkçe ile, kelimelerde seçici davranarak ve tekrara düşmeden neden yeni yılı kutladığımı anlatabilirim ama komisyon yeni yılı kutlayanları ''sevmiyor'' ise ne yapabilirim? Sanırım kutlamıyorum demek daha garantili cevap. Yalan makinesine bağlı olmadığımıza göre istediğimizi söyleyebiliriz. Bence sözlü mülakat bir karakter sınavı. Dik durup doğruları söylemek ve düşük puan almak da var tabiri caiz ise suyuna giderek yüksek puan almak da.

apaçık torpili olan basarılı olacak. istersen llk 100'e gir onemı yok adam gerıden gelır torpılle memur olur. turkıye gercegı bu

Zaten bir çok şey torpille gidiyor artık tamamen ortada olmuş olacak sınava çalış iyi puan al atan sonra mülakat... Vereceğiniz cevaplar hoşlarına gitmezse ne olacak hadii tekrar başa reis deyince aklınıza ne geliyor diye bir soru vardı hatırlarsanız ayrıca alevi sunni nedir bunlar ya resmen adam kayırmak başka bir şey değil ben böyle görüyorum!!

konu bu zaten emelın dedıgı gıbı ıste torpıl.

eMeL_eMeL ah be seni be :) bazen kadro açıyolar bakıyosun öyle özellikler arıyolar ki bi tek alacakları adamın adını yazmamışlar :) trakya bölgesinde bi yerdi itfaiyeye şöför alıyolardı kadrolu yani gıda teknikerliğiyle ilgili bi diploma istiyolardı bi çıktı valinin mi kaymakamın mı akrabası :)

avantajı felan yok torpilin varsa memur olursun yoksa istersen yazılı sınavda 100 al bişey değişmeyecek yani...

sözleşmeli öğretmen alımlarında direk evli misin diye sormuşlar hayır diyenleri almışlar çünkü belli ki doğuya gönderecekler arkasında veya aklında birisi olmasın diye bence mantıklı bir uygulama şimdi adam evli ise alamazlar ailesi taşınacak kendi taşınacak bir de oraya bir çocuğun gitmesi yani öğretmenin çocuğu psikolojik olarak yıkılmalar yapabilir .. Evli olanları başka görevlerde değerlendirecekler büyük ihtimalle

Üst Alt