Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olursam emeklilik şartlarım değişir mi?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
115
arkadaşlar ssklı çalışmaktayım prim tamam ama 4 yıl beklemem gerek bide memurluk kurasına katıldım memur olursam emeklilik şartlarım değişicek mi 2001 yılında almış olduğum vergi indirimim var vergi indirim raporum memurlukta devam edecek mi bide memur olursam 4yıl sonra ayrılıp ssk'dan emekli olabilirmiyim çok soru sordum kusura bakmayın

Önceki sorunuz da 2022 maaşı alabilirmiyim demiştiniz bizde cevap vermiştik.Şimdi farklı bir konu bu Mehmet kardeş kurayı kazanır isen hesaplama yapsak nasıl olur.Kısaca cevap vereyim memur olur iseniz emeklilik şartlarınız değişir 4 yıl sonunda e.sandığına tabii olursunuz ve ssk şartları ile emekli olmazsınız.Memurlukta vergi indirim hakkı emeklilikte bir işe yaramaz emekli olmayı hak ettiğiniz vakit kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder 40% ve üzeri rapor alır iseniz emekli olursunuz alamaz iseniz çalışmaya devam..

Özürlü olarak girmiş olduğum şirketimde emekli sandığına bağlı olarak 16 yılı çalışıyorum.Çalışmış olduğum kurum özelleşti.ÖMSS sınavı sonucunda devlette bir kadroya yerleşir isem istifa ederek ayrılmak istorum.Mevcut senem itibarı ile emekliliğimi haketmiş durumdayım.Yeni başlayacağım kurumda da emekli sandığına tabi olacağım için geçmiş hizmetlerimin durumu ne olur. İstifa edip tekrar başladığımda mevcut haketmiş olduğum emekliliğim uzaması durumu olabilir mi? ilk girerken %40 özürlü olarak başladım ve 16 sene aralıksız emekli sandığına tabi çalıştım.

son 7 yılda en fazla nerede çalışmış iseniz ordan emekli olursunuz.3,5 yılın altında memurlukta çalışırsanız ssk dan,daha fazla çalışırsanız memurluktan emekli olursunuz.

hizmet süreniz 16 seneden itibaren devam eder.

özelleşti dediğiniz kurum telekom mu.

vergi indirim raporunuz memurlukta da devam eder.ama raporun aslı olması lazım.

memurluk ile ssk lının emeklilik şartları farklı.memur isenin 15 tam yıl çalışmanız yeterli.(ssk lı ve emekli sandığına bağlı toplam).dediğim gibi 3,5 yıl altı ve üstü nerden emekli olacağınızı belirler.

1 ekim 2008'den sonra ilk defa 4c statüsünde memur olanlar 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olurlar.

Emeklilikte geçmişten gelen tüm primler vs. birleştirilir ve turkuaz06'nın yazdığı gibi, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleştirilir

16 yıldır emekli sandığına tabi ve Maliyeden vergi indirimi alarak Telekom da çalışıyorum.Tüm geçmişteki haklarım ile beraber tekrar başlama durumunu sormak istiyorum.Geçen tüm hizmetlerim memurlukta geçmiş gbi sayılır mı? derece kademe, ek gösterde, fiili hizmet yılı gibi.

Şu anda özel sektörde çalıştığınız için, geçmişteki emekli sandığı hizmet süreleriniz bundan sonraki 4c çalışmanızda kademe, ek gösterge ve fiili hizmet süresine nasıl etki yapar, bilemiyorum.

Konuyla ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar?

telekomda çalıştığınız,emekli sandığına kesilen primler memurlukta sayılır.fakat ssk ya kesilen varsa sayılmaz.bildiğim kadarıyla telekomda çalışanların kesintileri emekli sandığına kesiliyordu özelleştime olmasına rağmen.

zannedrsem ,isminiz yusuftu.

Üst Alt