Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olup istifa eden kişi EKPSS ile tekrar memur olabilir mi?

[FONT=&quot]Usulüne uygun istifa edenler (yani yazılı olarak başvurduktan sonra başvurularının kabul edilmesini veya yerine bir memur atanmasını bekleyenler) [/FONT]6 ay boyunca, [FONT=&quot]hiçbir kamu kurumunda memur olarak görev alamaz. Söz konusu olan 6 aylık süreye [/FONT][FONT=&quot] uyduktan sonra KPSS ile yerleşmeye hak kazandığı bir kadroda yeniden memur olmasının önünde bir engel yoktur. 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olunduğu için bu durum EKPSS içinde geçerlidir.
[/FONT]

OHAL Döneminde istifanın geri dönüşü yok dye biliyorum. Ona göre istifa edecekseniz bence iyi düşünün.

Neye malum tekrar memur olacaginiz.
Hic bir şey eski akılla gitmiyor

Saglik bakanligi kurumlarinda calisip istifa edenler icin istifa sonrasi aciktan atamaya katilarak sinava girmeden alinirsiniz.diger kurumlarda aynimi bilmiyorum

mutineer901

istifayı usulune uygun olarak yapmazsan geri dönüş yok yani istifa başvurunu uygun görüp onaylar ise kurum geri dönmede sıkıntı yoktur. en az 6 ay beklenilecek yani ekpss 2018 e girmek isteyenler için uygun dönem diye düşünüyorum

neden istifa ettin aydın tsk da görevliydin rütben neydi kaç oluyor soruyorum cvp vermiyorsun tınlamıyorsun ayıp sana biz sana yardımcı olmak istiyoruz sen yanlış yapıyorsun

Kardeşim paranoya istifa etmedim, hastalıktan dolayı
sözleşmem fesih oldu. Malülen emekli olmak içinde
günüm yetmedi 2 yıl çalıştım. Uzman çavuştum tsk da.
2009 yılında ayrıldım.

normal şartlarda tüm memuriyet haklarım saklı olmak kaydıyla şu tarih itibariyle istifa ediyorum şeklinde bir dilekçe verirsin daha sonra tekrar memuriyete dönebiliyorsun fakat ohal döneminde durum farklı istifanın geri dönüşü yok.

usulune uygun başvurup, kurumunda onaylarsa her türlü geri dönersin, rahat ol. 657/94/97

Bende zamanında 657 den istifa etmiş biri olarak söyleyebilirim ki öyle dönüş kolay olmamaktadır...sadece sağlık bakanlığının kuralarında torpil işlememektedir kura ile yılda 1-2 defa alım olmaktadır o da branşın ve unvanında kadro açılırsa...yoksa torpil bulman gerekli veya tamamen kurumunun oradakilerin inisiyatif ine kalmış bir durumdur torpilin varsa her türlü geri dönüş yapabilirsin(burası Türkiye)..en temizi ekpss ye hazırlanıp kazanman sınavla dönmende hiç bir engel yoktur...iyi günler..

sağlık bakanlığı da biyolog, hemşire, gibi sağlık branşından alım yapıyor, 1-2 kişi veri hazırlama yapıyor, buna güvenipte istifa etmek çok büyük saçmalık olur, nasıl olsa belediye var tanıdık yardımcı olur diyipte çıkmakta daha büyük saçmalık, isteyen önüne geleni alamıyor açıktan bunun onaylanması lazım ve kolay değil, tek mantıklı olan ekpss den iyi puan alaırım diyorsanız ve en az 6 ay önceden çıkacak şekilde kendinizi ayarlarsanız istifa edin, ama mantıklı olan istifa etmemek muvafakat alıp kurum değiştirmek.

Üst Alt