Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur internet üzerinden freelance iş yaparsa tespit edilebilir mi?

anonymous

Aktif Üye
Konular
240
Reaksiyonlar
218
Benim aklımda bazı projeler var. Bu projelerden ve internet üzerinden memurken freelance iş alarak para kazanırsam maliye durumu anlar mı?

Çok büyük paralar kazanmadığınız sürece şikayet olmalı, şikayet olmazsa bir şey olmaz diye tahmin ediyorum. Mesela babam senelerce daireden bir şeyler alıp gelirdi. İşte bal vb tarzı şeyler, havlu bornoz vb gibi şeyler ve hatta kullanmayız ki niye aldın dediğimizde e dairede birisi satıyordu ayıp olmasın gibisinden yada katkım olsun anlamında aldığı şeylerdi. Ama kişi yaptığı yada yapacağı işi aksatırsa, dairenin ortasında gel vatandaş tarzında davranmaya başlarsa durum aynı olmaz tabi.

Bu soruya benzer bir soruyu daha önce cevaplamıştım. Eskiden memur olan birisi olarak ek iş yapacaksan sağ elinin yaptığı işi sol elin bilmesin yazmıştım.

Güncel bir örnek olarak, ibb de Ekrem İmamoğlu nun özel kalemi ikinci el araç alıyor 2023 yılında. Savcı 2022 yılında arabayı satan kişinin neden yurt dışına çıktığını özel kaleme soruyor?

Ne alaka dersen ?

Örnek veriyorum memleketten bal getirdin piyasanın yarı fiyatına da satıyorsun. Alan memnun satan memnun.

Ne zamana kadar?

Bir amirin salakça bi iş istedi yapmak istemiyorsun, çok başın ağrır çok,

Serviste başka bir memurun oturmak istediği koltuğa oturdun başın ağrır.

Yemekhanede bir memurdan önce yemek aldın, ya da yemekhaneye yürürken başka bir memur yürüyüşünü beğenmedi. Yaptığın iş gündeme gelir, başın ağrır.

Kamu dairesindeki dedikodu kazanı pireyi deve yapar.

Özetle bi iş yapacaksan bile en samimi olduğun arkadaşının bile bilmemesi senin yararına.

çal ama gösterme g,b, b,riey oldu bu

hocam yönetmelikte ne yazıyorsa ona uymak zorundasın
burda ben sana hiçbirşey olmaz freelance takıl diyebilirim elbette
ama atıyorum çalışırken aklını karıştıracak asıl işine odaklanmak gerekirken freelance işinle ilgili düşünceye kapılırsan bırak iş yapmayı düşünmeden bahsediyorum bu performansı eforu ve verimi düşüreceği için hiç bir yerde kabul görmez

olay kimse görmesse bbbilmesse değil
olay etik ahlak

Memur ek iş yapamaz başkası yaparsa anca ona yardım eder. Eşine dükkan açan vs gibi ya da tarla vs o da ticarete dökmeden

Tespit edilir meslekten ihraca kadar gider.
Kardeşin varsa Kuzenin bile çekemez ihbar eder.

Kardeşim allah aşkına ne olabilir uyuşturucu satmıyorsun emeğin karşılığında para kazanıyorsun ne olabilir ki ?

ayrıca ne iş yapıyorsun ve freelance olarak ne iş yapmak istiyorsun

@okko1, mezuniyet aşamasında mühendislik öğrencisiyim. Yazılım ile ilgileniyorum. Freelancer olarak ek iş yapsam nasıl olur mesela düşüncesi için sordum. Sadece meraktan

@okko1,

Emek derken pardon ? Devlet memuru aç mı açıkta mı ?
Önce soruşturma geçirir cezalar alır en son ihraç edilir.

@Polmiks,

Fazla agresifsin hiçkimse bir şey yapamaz arkadaşın projesi varsa bırak uygulasın

Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi memurlar arasında özellikle memleketten ceviz, bal, fındık, salça getirip satılması oldukça yaygındır.

onun dışında mesela elektrikçinin evlere elektrik tamiratına gitmesi, boyacının boyaya gitmesi normal bir durum.

konuyla ilgili mi bilmem ama vali dizisindeki sahne geliyor aklıma:
öğretmen el arabasında bir şeyler satarken zabıta arabaya el koymak isterken vali geliyor.
"utanması gereken sen değilsin hoca, ama utanması gerekenlerde bir türlü utanmıyor" tarzı bir cümle vardı.

açıklanan yoksulluk sınırı 70 80 bin lira. memurun maaşı 45 50 bin lira.

Yaparsın... Tabiki millete yaymadan yapmalısın... Yönetmeliğe göre yasak ama ben olsam yapardım... IBAN a para girecekse ya borç ödemesi yazsın yada başkasına gönderim olsun...

@okko1,

657 sayılı kanun var. Agresif değilim ben gayet net ve dürüst bir insanım. Arkadaşın başına gelecekleri söylüyorum.

@sevals,
elbette yapar

bu işi risk yönetimine bağlayalım
olumlu riskler : ekstra gelir
olumsuz riskler : yönetmeliğe aykırı davranış tespiti

risk yönetimin iyi ise olumlu ve olumsuz riiskleri dusunerek kararı vermek tamamen senin keyfi hareketindir diyebilirim

***bu arada haktan hukundan bahseden bizler işimize geldiğinde ne güzel kural çiğniyoruz (sebeb ve nedenleri saymaya gerek yok)
bu soruyu absurt bi örnekle dile getirmek isterim

parasını ödemeyerek alışveriş yaptıgım bir markette cebime avakoda koysam bu market kurallarına göre serberstmi
a) yakının bile olsa diğer müşterilere söyleme senşi market yöneticisine söylerler :)
b) ben olsam koyardım cebime ama dikkat et cebine koydugun yerde kamera olmasın yada cebin sismesin cebin niye şiş diyenlere suluğum var cebimde de
c)kurallar açık ve net marketten aldıgın her ürün kasadan geçmeli eğer kasadan geçirmeyeceğin bir ürün aldıysan bu suçtur ve yakalanma riskini göze almış olmalısın. umarım deneyimin vardır bu konuda :)
d) ama yapanlar var ? elbette olabilir ama dediğim gibi bi risk yönetimine bağlı kişisel bir karardır ve olursa 1 kere olur mottosu ile sonuçlanan bir olaydır

konuyu saçma bir örnekle açıklamak istedim umarım anlaşılmıştır :)

bu arada haktan hukundan bahseden
Hak ve hukukun olduğu ülkede verdiğin örnek ve yazdığın yazı geçerlidir... Ama ülkede zengin ve yandaş dışında olmayan şeyler için kendimi kötü hissetmem..."fakir çalmasını bilmediği için fakirdir" diyen tarafından yönetilen ülkede cokta fifi..... yapmayana keriz gözüyle bakarım... Tabiki kendisi bilir...

yakalanında hesap sorulmayacağını bilen bir toplumdan bahsediyor gibisin

başka saçma bir örnek vereyim sana

hukuk ve kural tanımamazlık genelleme yaparsak en üst tabaka ve en alt tabakada sıkça görülürür

hukuka kurallara bağlı olmak yani standartları korumak malesef biz orta sınıfa düşer

yani alt ve üst tabaka nın kural tanımazlıgını orta sınıfa kopyalayalım ve sosyolojik bozulma tamamen gerçekleşsin diyorsun :)

Toplumun bozulması konuyu acanın ve ek iş yapanın sorumluluğunda olmadığına göre onu bağlamaz... Toplumun genelinin bozulmuşlugu orta sınıfı -tabi kaldıysa- etkilemediğini düşünmek ütopik olur....herkesin bi Çeşme başını kapmış olduğu ülkede yaşıyoruz... Çokta idealist olan hep hayal kırıklığı yasar bu ülkede....

bu dusunce ise bana eski, bir yeni türki parçasını hatırlatır

ya üstündesindir çemberin ya da altında
Kendin üstündeyken veya altındayken, kafan ortasındaysa
Çaresi yok kardeşim
Her akşam böyle içip, kederlenip
Mutsuz olacaksın
Meyhane masalarında kahrolacaksın
Şiirlerle, şarkılarla kendini avutacaksın

sanırım durumu en güzel yeni türkü özetledi :)

biri freelance müşteri kovalamaktan yorulmuş düzenli memur olmak ister biri de memurluktayken freelance iş yapmak ister. :ROFLMAO:

Üst Alt