Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur beyin raporda şu ibareyi görmesi gerekiyormuş!!

cezalet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sinir hastası olmak üzereyim. Öncelikle bunu belirteyim. Biraz içimi dökmek istiyorum.

%68 gibi bira rakamla h sınıfı için engelli raporu aldım. Raporun arkasında Engelli ehliyeti alabilir: Evet yazıyor. Sürücü kursuna yazıldım sınavlara girdim geçtim falan derken sertifikam elime geldi. Emniyete ehliyeti çıkartmak için gittiğimde şu sorunla karşılaştım: Raporun arkasında Özel tertibat kullanması zorunlu: Değerlendirmesi yazıyormuş. Yani değerlendirmesi yerine Evet veya Hayır gibi kesin bir şey yazması gerekiyormuş. Memura dedim bana gerek yok sınavda da herhangi bir tertibat kullanmadım diye ama kabul etmedi illa bir yazı görmesi gerekiyormuş.

Neyse gittim hastaneye bugün. Heyet toplantısına girdim. Yine aynı doktorlar tabi. ben bu raporu 10 ay önce almıştım. Anlattım durumu böyle böyle sadece bir not düşseniz kabul edecek emniyet diye. Ordan iyi bir bayan doktor allah allah ne gerek var vermesi lazım sana tertibat gerek yok dedi. Bende sadece bir not görse yetecek yazar mısınız dedim olur tabi dedi. Tam yazarken diğer doktor atladı: Biz sana niye engelli sınıfı vermişiz ya ckckck.. Ver bakayım raporunu (sanki başka hastane ve doktorlardan almışım gibi). Sen perşembe gel bide eski raporuna bakalım (bir tane daha maaş için engelli raporum var). Gıcıklık yaptı yani. Alt tarafı bir not düşeceksin kardeşim "tertibata gerek yoktur" diye. Sinir krizleri geçirdim 2 haftadır git gel yapıyorum emniyet hastane arası. Doktor tam yazacak atladı ordan bıdıbıdı salladı bir şeyler. Sanki o raporu onlar vermedi.

E kardeşim H sınıfı ehliyet alır raporunu ben bu hastaneden ve senin imzanla almışım ne demek biz sana neden H sınıfı vermişiz. hatırlamıyorsan benim sorunum mu. Orada imzan var. Tikinin keyfine göre uzatıyor herif. Ben başıma gelecek şeyi biliyorum bunlar tekrar bir rapor isteyecek. Sonra uğraş babam dur. doktor ayağına koş 15 gün raporu bekle vs. vs. Benim anlamadığım neden bu raporu alırken oraya kullansın yada kullanmasın yazmadınız be kardeşim.

Sorum şu: Emniyet illa o yazıyı görmek zorunda mı? Ben bu heyet raporunu tekrar çıkartmak zorunda mıyım? Raporumda herhangi bir süre yazmıyor. Ne süresiz yeri işaretli nede bir süre belirtilmiş. Bu neyin göstergesi? Yani bana senin raporun süresi dolmuş diyebilirler mi? Ki başhekim yardımcısı dedi (ki bir moktan çaktığı yok bildiğin esnaf adam ben mantıklı açıklama yaptım kem küm etti). Daha yönetmeliği bilmiyorlar. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

senin engelin tam olarak ne?
tertibatsız araba kullanabilmen için tek engelin sol ayak veya sol bacaktan engelli olman gerekir, eger böyleyse o zamanda raporunda otomatik vites araba kullanabilir yazması gerekiyor
eger başka bir rahatsızlığın varsa zaten özel tertibatlı araba kullanabilir yazması gerekli, ve kullanacağın tertibat yazması gerekli.
sen biraz bilgin eksik olduğu için sinirlenmişsin gibi geliyor bana,

Hayır hocam bilgim doktorlardan daha çok emin olun, onlarda bilmiyor yönetmeliği. Ben gittiğimde yönetmeliği isteyip baştan okudular. Benim doğruları anlatmama rağmen. Konun kilitlendiği yer şu: Bunlar bana raporu verirken tertibat gerekiyor mu gerekmiyor mu onu yazmamışlar yani değerlendirmemişler sadece H sınıfı ehliyet alabilir yazmışlar. Emniyette böyle kabul etmiyor normal olarak. Sonra hastane şunu diyor bana: Tekrar çıkartman gerekiyor raporu. E kardeşim ilk alırken neden değerlendirmediniz de şimdi beni tekrar uğraştırıyorsunuz? Tamamen sorumsuzluk.

Sadece bir kulağım duymuyor. Başka hiçbir engelim yok yani tertibata gerek yok. Sadece engelli logosu yapıştıracağım o kadar. Allahtan anlayışlı bir doktor çıktıda not düştü rapora tertibata gerek yok sadece çıkartma yapıştırsın yeter diye. Emniyet kabul etti fakaaaaaaat gelin görün ki emniyette Ehliyet basım kartı bitmiş :) Şans işte.. Bütün Türkiye kartları bekliyor...

E geçmiş olsun, atlatmışsınız! :)

Bu arada sadece işitme engeli varsa, zaten araç alımında bir avantajdan yararlanamayacağını ziçin, neden B değil de H aldınız ki? B çok daha sorunsuz olmaz mıydı?

eee. burası türkiye. türkiyede adalet aramak kerhanede bakire kadın aramaya benziyo. varın gerisini siz düşünün.

kart der iken ne kartın bahsettiğini anlasak !!!

B sınıfı alınırsa istediğin aracı kullanabilme hakkın vardı fakat Engelli yerlere park edilemiyor, H sınıfında ise Engelli yerlere park edilebiliyor ancak araç sahibi olunuyor mu bilmiyorum ???

güzel memleketimin polis doktor olmuş güzel insanları. yeri gelir bir eğriyi doğrultamazlar.
burada heyetin ve emniyetteki memurun yönetmelikten uzak hareket ettiği görülüyor. bir de denetleme olmayınca hangi doktor yönetmeliği okur ki. zaten kabahat yönetmelik yayınlamakta öyle karmaşık öyle detaysız anlatılır ki işin içinden çıkılamaz. yönetmelik maddesini okuyan 2 memurdan biri ak der diğeri kara.
sonuç da bunlar oluyor haliyle. yine vatandaş mağdur yine engelli mağdur.

kardeşim neresi çıkarmıyorki benim h sınıfı ehliyedimi altım solbacakta kısalık ve solalt exdirimde kasgüçü kaybı var şimdi vergi dairesi arac alımında bu roporla olmaz diyor oran ve süreli olup olmadığı yazacakmış emniyeten gecdim h sınıfı ehliyetimi aldım ama arac alamıyorum

pardon ben raporun üzerinde oran yazıyormuş gibi gördüm

Son düzenleme:
Üst Alt