Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atandım. Raporumda çalıştırlmayacağı iş alanları ibaresi dolu..?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben mebe atandım raporumda çalıştırılmayacağı iş alanlarında tehlikeli ve ağır işlerde çalışamaz ve uzun süre ayakta duramaz yazıyor acaba bu rapordan dolayı bir sorun olurmu bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var

Hayır bir sorun olmaz hatta o raporun size kötü bir kurum amirine denk gelirseniz faydası olur.

life kötü amire denk gelsem nasıl olur yani onu anlayamadım yani o alanların dolu olması benim için bir avantajmı olur?

Evet avantaj olur tabi ama ağır iş demiş raporunuzda efordan bahsetmemiş buda amirin eline koz verir yani isterse temizlik vs. Yaptirabilir size ama tabi @Life arkadaşımın dediği gibi amiriniz kötü olursa

benim raporumda da "ağır bedensel faaliyet gerektiren işlerde çalışamaz" yazıyor. şuan masa başı çalışıyorum. karşına bir insan evladı çıkarsa rapora bakmaz bile, sen durumu anlatınca yapabileceğin bir iş verir sana. karşına çıkan kişi insan evladı değilse o zaman raporunu gösterirsin kimse sana ağır bir iş veremez..

hangi ile atandın? yhs mi gih mi? yhs ise küçük illerde mem de sıkıntı yok. siz değil kaldı ki engeli olmayan bir çok yhs li kişi bile memur masasında çalışıyor yeterlilik kriteri pc yi açıp kapatabilmeniz =) sizede bir masa verirler yhs kadrosun o maşı alırsınız ama memurlar gibi çalışırsınız? sıkıntı yok yani...

ankiloz
veremez edemez gibi kesin konuşmayalım, amirinde geniş yetkileri var canınızı sıkabilir.

1. yhs sınıfında atanan bir engelli benim raporum var ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışır yazıyor der, amir seni yhs olarak atadılarsa, seni bu işi yapabilir olarak kabul etmişlerdir, benim sorunum değil derse ne yaparsın?

2- sen haklı olduğunu düşünerek hakkını aramaya çalışırsın, amir kendisini şikayet ettiğini düşünür ve geniş cümlelerle nereye çeksen oraya gidebilecek sebeplerle özetle işinizi yapmadığınızı, verilen emirlere karşı geldiğinizi belirterek soruşturma açarsa ve cezayı çakarsa ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde çalışır abaresi hangi sorununuzu çözer?

3- engelinizden kaynaklanan sorunlarınızı müdür erkek gibi adam gibi çıkıpta yazmaz, idareciliğin tüm ibneliklerini kullanır ve siz raporumda raporum diye öylece dolanır durursunuz.

o yüzden engelli kardeşlerimin karşısına müdürler değilde adamlar çıkar inşallah! şansınız varsa tabi ki, ama hemende pes etmeyin mücadeleye devam...

Bu rapor resmi bir belgedir ve amirlerin bu rapora uymazsa suçlu olur.Ozaman sen il müdürlüğüne şikayet edeceksin ve hakkını koruyacaksın.

ben 4 senedir meb'deyim. anlayışlı müdüre denk gelmek çok önemli .kanunda müdürü destekleyecek cok madde var

Evet avantaj olur tabi ama ağır iş demiş raporunuzda efordan bahsetmemiş buda amirin eline koz verir yani isterse temizlik vs. Yaptirabilir size ama tabi @Life arkadaşımın dediği gibi amiriniz kötü olursa

mrb sarasota bende ankara büyükşehir belediyesine atandım ortopedik engelim var sol kol kullanımı kısıtlı raporda sol kol kullanımı yok ve tek kol kullanabileceği işlerde çalışabilir yazıyor ben epey fizik tedavi gördüm ve kolumu artık epey kullanabilyorum bana kurum atamamı kabul etmeme durumu var mı yani raporda kullanamaz yazıyor sen artık kullanıyorsun yada raporda tek kol kullanabileceği işler işler diyor sen bize yaramazsın deme şansı var mı yardımcı olurmusunuz

öyle şey olmaz kardeşim almak durumunda rahat ol hem bu durumun sana faydası olur dahada rahat edersin
ysrkrdmr

Insallah dediginiz gibidir arkadaslar umarim bir sorun cikarmazlar bu konuda ben hala tedirginim

Bertan bence hiç tedirgin olmayın. Kamuda öyle ahım şahım ağır bir iş yok zaten. En ağır iş temizliktir ki o da sabahları yarım saat ya sürer ya sürmez. Böyle bir sağlık sorununuz ve raporunuz varrken hiçbir işten korkmayın. ne iş verirlerse versinler, yapabileceğiniz kadarını yaparsınız. ötesine gücüm yetmiyor dersiniz ve haklı olursunuz. Hele sendika başkanınız işini bilen biri olursa müdür üstünüze gelmez zaten. Büyük ihtimalle zaten müdür işin ehli olur ve yapamayacağınız işi vermez. Tabi onu kendinize düşman etmezseniz...

Bertan bence hiç tedirgin olmayın. Kamuda öyle ahım şahım ağır bir iş yok zaten. En ağır iş temizliktir ki o da sabahları yarım saat ya sürer ya sürmez. Böyle bir sağlık sorununuz ve raporunuz varrken hiçbir işten korkmayın. ne iş verirlerse versinler, yapabileceğiniz kadarını yaparsınız. ötesine gücüm yetmiyor dersiniz ve haklı olursunuz. Hele sendika başkanınız işini bilen biri olursa müdür üstünüze gelmez zaten. Büyük ihtimalle zaten müdür işin ehli olur ve yapamayacağınız işi vermez. Tabi onu kendinize düşman etmezseniz...

Tskler kardesim icimi ferahlattin aynen oyle yapacam

habip50 sen haklarını bilmezsen sırtına binen çok olur. Biraz okuyup araştırın.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET
MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Madde 16:
(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

bu maddenin ilgili bendi uyarınca amirin sana " seni yhs olarak atadılarsa, seni bu işi yapabilir olarak kabul etmişlerdir, benim sorunum değil " diyemez. Bir dilekçe yazıp raporunu ekleyerek ilçe müdürlüğüne şikayet ettin mi adamın aklını alırlar..

kaldı ki tekerlekli sandalyede olan ve koltuk değnekleri ile yürüyebilen arkadaşlar var. Bunlarda hizmetli olarak atanıyorlar. Bunlara da "seni yhs olarak atadılarsa, seni bu işi yapabilir olarak kabul etmişlerdir, benim sorunum değil" mi diyecek senin amir..

Ankiloz kardesim bu maddeleri nereden buldun eger oyleyse isimiz kolay yasal hakkimizi dayanak gosterebiliriz

ankiloz

ankiloz arkadaşımız doğru söylüyor; kitaba göre dedikleri doğrudur!

bizim mevzuatlarımız kazuistik tir yani ayrıntılıdır, her şey yazar iş uygulamaya gelince gerçeklerle yüzleşiriz.

şimdi ankiloz arkadaşıma şunu söylemek isterim. aynı mevzuatlarda engellilerin çalışma yerleri ortamları ve ihtiyaç duydukları araç gereçleri de sağlayacakları yazar. rampası olmayan, asansörü çalışmayan, kılozeti olmayan bir okula atananlar varsa müdürlerine ankilozun bahsettiği mevzuatlarıda alıp bir gitsinler ve bu benim hakkım sizde burda yazılanları uygulamak zorundasınız bi desinlerde anlasınlar anyayı konyayı =) sonra beni arasınlar yardımcı olurum...

ankiloz engellilerin karşılaştıkları bütün sorunları ilçe mem e bir dilekçeyle çözü vermiş ee akıllı adam nede olsa bizim gibi eşek değil =) mevzuat biliyor :)

ilçe mem e şikayet ettiğin müdür muhtemelen egitim bir sen lidir. onun aklını almak yerine bence senin yerini değiştirirler, orada işler diğer okulla aynı ise bidaha değiştirirler sonra bi daha değiştirirler üstelik bunu yaparken de senin dilekçeni alırlar. öyle işte arada kaynar gidersin....

yeni atanan arkadaşlara acizane önerim;

arkadaşlar atandığınız okul size asgari koşullar sağlıyorsa ortamınızdan memmunsanız yapabileceğiniz işlere yakın işlerde verilmişse Allaha şükredip sakin bir şekilde idarecinize ve diğer arkadaşlarınıza saygılı bir şekilde davranarak size verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışın, içerisinden çıkamayacağınız tartışmalara girmeyin, mevzuata hiç girmeyin.

yhs sınıfındaysanız görevde yükselme sınavlarına çalışıp gih veya diğer alanlara geçmeye çalışın. gih deyseniz şef olmaya çalışın, şef seniz şube müdürü olmaya çalışın.

arkadaşlar tamam yasada bizlere pozitif ayrımcılık veriliyor ancak arkadşında dediği gibi siz mevzuata takılır da idareye habire bişeler diretmeye çalışırsanız onlarda sizlere bişeler diretmeye çalışır o bakımdan karşılıklı anlayış ve saygı önemlidir yapabileceğiniz işler verilmişse yapmanız gayet doğru bir davranış olacaktır

habip50 benim müdürüm de eğitim bir sen'liydi. İlk iş günümde bahçe temizlettiler, yarıda bırakıp yanına gittim. Ben bu işleri yapamam benim şöyle şöyle engelim var dedim. Yapabildiğin kadar yaparsın dedi. Ben o işleri hiç yapamam çünkü benim engelim ayakta durmama ve tozlu ortamda çalışmaya müsade etmiyor dedim. Raporu verdim, yönetmeliğin ilgili maddesini gösterdim ondan sonra tamam o zaman dedi ve beni masabaşına verdi.
Sen yeterki derdini anlatmayı bil ve dikleşmeden dik durmayı becer. Benim söylediklerim insan evladı olanlar için değil, senin bahsettiğin şekildeki amirler için.
İlçe'deki adam senin sorunu çözmezse, il'e gidersin. Orasıda mı yardımcı olmadı BİMER diye bir yer var, oraya yazarsın derdini, verdiğin dilekçelerin tarihlerini ve sayılarını verirsin, sana yardımcı olmayan kim varsa hepsinin adını verirsin o zaman akıl almaya kıdem sırasından başlarlar.
İşimden olurum korkusu ile korkup geri durursan amir sana yat dediğinde yatar, kalk dediğinde kalkarsın. O adamlar senin patronun değil, senin patronun devlet.
Tabi bu sözlerim kendisine yapamayacağı işler verilenler için.. İnsan olan zaten yapabileceği işten kaçmamalı, aldığı paranın hakkını vermeli. O paranın içinde yetimin, öksüzün hakkı da var. Tek kulağında işitme kaybı var diye %40 rapor alıp, sınava girip atanıp, ondan sonra da ben engelliyim deyip hizmetli olarak yapması gereken işlerden kaçan adam için değil sözlerim. Örnekteki gibi arkadaşlar kadrosunun gerektirdiği işleri yapmalıdır.
Tekerlekli sandalyeli veya koltuk değnekli bir insana temizlik yaptırmaya veya çay getir götür işleri yaptırmaya kalkacak bir dangalak, bu ülkede yoktur diye düşünoyorum.

Üst Alt