Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de bulunduğun ile atanmana dair resmi yazı var mı?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
MEB atanan arkadaşlar engellilere bulunduğu ilde başlama kolaylığı sağlayan MEB bu konuyla ilgili resmi bir yazısı dayanağı varmi bizde kendi atandigimiz kuruma boyle bir talep de bulunmak istiyorum.eğer resmi bir yaziysa geneli kapsar emsal teşkil eder bende ozaman talepte bulunmak isterim benim durumum daha farklı ailede iki engelli bulunuyor.eğer boyle bir madde yazı vs varsa linki yazarsanız sevinirim

Arkadaslar atandigim kurumda mevzuat boyle yaziyor.adaylikla alakali bir yer yok.meb deki gibi bizede bir kolaylik saglanir mi.Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
MADDE 39 – (1) İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın Başkanlığın kadro imkânları ve teşkilat yapısı dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
(3) Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Evraklar teslim edildikten sonra ne kadar zamanda baslariz.

Milli Eğitim Müdürlükleri aşağıdaki şekilde duyuru yapıyorlar, resmi olarak bu yazı mevcut.

Duyuru Konusu :2015 Engelli Personel Ataması İstenilen Belgeler
Duyurunun Çıktığı Bölüm :İnsan Kaynakları (Atama) Şubesi
Tarih :27/05/2015

Duyuru Metni :

2015 EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) yerleştirmelerine göre İlimize yerleştirilen adaylar için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İlimize yerleştirilen engelli personellerden farklı illerde ikamet edenlerin istemeleri halinde talepte bulundukları il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine Bakanlığımız tarafından atamaları yapılacaktır. Bu durumda bulunan adayların atamalarının yapılabilmesi için 04/06/2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Müdürlüğümüze (şahsen, faks, posta, vb.) dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Yer değiştirme talebi bulunmayan adayların atamalarının yapılabilmesi için 19/06/2015 Cuma günü mesai saati bitimine kadar aşağıda belirtilen evrakların aslı ve fotokopileri ile ekli başvuru formunu doldurarak Müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Adayların dikkatine önemle rica olunur.

....................
Şube Müdürü

İstenilen Belgeler:
-Diploma
-Nüfus Cüzdanı
-Engelli Sağlık Raporu
-EKPSS Sonuç Belgesi
-3 adet vesikalık fotoğraf
-Sabıka Kaydı
-Erkekler için Askerlik Durum Belgesi
-Halen kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı DMK kapsamında görev yapanlar için muvafakat belgesi

mebde kendi iline tayin isteyip işe başlayanlar

Arkadaşlar mebde kendi iline tayin isteyip işe başlayan var mı istanbula atandım geçen hafta cuma tayin istedim ne zaman belgeleri teslim edebileceğimi bilmiyorum işemler kaç gün sürüyor tayin olup işebaşlayan var mı

Evraklar 4 Haziran mesai bitimine kadar toplandı 5 Haziran itibariyle bakanlığa gönderildi şu an bakanlık onayında. Bakanlık tarafından atamalarınız onaylandıktan sonra atanmak istediğiniz il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine evraklarınız ulaştığında aranırsınız.

Üst Alt