Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB personeliyim. Müdür'le kavga ettik. İlçe değiştirebilir miyim?

Erkankss

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bi cok kez Müdür'le sıkıntı yaşadığımı onu kibar bi dille uyardığımı söylemiştim. Buralarda yazdım bunları.

Bugün kuruma 40-50 kg Dikiş makinaları geldi. Ağırlıklara şöyle bi baktım müdür bey ben bunları kaldıramam dedim. Yemin ediyorum kibar bi şekilde söyledim. Kaldıracaksın burda çalışacaksın ben yapıyorsam sende yapacaksın diye bağırınca , benim sigortalar attı. Sen kimsin bana bağırarak konuşuyorsun benimle düzgün tonda konuş diyip restleştik. Göreceksin sen diyip içeri gitti. Beni ilçe milli Eğitimden Müdür'e sevk etti

Bende gittim konuyu direk anlattım. Ilçe müdürü artık orada Müdür'le kimyanız tutmaz deyip, seni okula aldıralım dedi. Bende raporlarından dolayı çocuklarla olamayacağımdan başka bi ilçeye gitmek isteyeceğim

Şimdi arkadaslar benim tayin ilk yerim izmirdi. İstanbul'a hak verdiler aldırdım başlamadan

İlçe Değiştirme hakkım var mı? Evimi adresimi taşıdım engelim icin daha rahat gidebilmek adına aldırabilirmiyim?

geçmiş olsun Erkan abi. foton a bakınca haşin bi delikanlı olduğun anlaşılıyor Allah'tan müdür e bitane tokat atmamışsın.

ama nedir ya bu insanların meb kurumu yöneticilerinden çektiği var bi arıza bu meb'te .

Evet bu arkadaşımızın amiri zaten ilk baştan belliydi problem çıkaracağı

Kendilerini gerçekten cok Üstte görüyorlar. Bana bundan sonra memur odasına girmeyeceksin danışmada durmayacaksın, dedim merde duracağım oturacağım , diğer okullarda hizmetlinin odası var mı - yok sende girmeyeceksin dedi

Şimdi ben bununla ne yapayım ?

Ilçe arası tayin hakkım var mı? Bunu bilen bi söylesin arkadaşlar

Kendilerini gerçekten cok Üstte görüyorlar. Bana bundan sonra memur odasına girmeyeceksin danışmada durmayacaksın, dedim merde duracağım oturacağım , diğer okullarda hizmetlinin odası var mı - yok sende girmeyeceksin dedi

Şimdi ben bununla ne yapayım ?

Ilçe arası tayin hakkım var mı? Bunu bilen bi söylesin arkadaşlar

Erkankss

Bakanlığın engelli personel il içi yer değişikliği hakkında yayınladığı resmi yazıya istinaden tayin hakkınız var.

18/12/2014 tarih ve 41289672/903.02/6634644 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün Engelli Personel İl İçi Yer değişikliği konulu yazısına istinaden tayinimin .......... ilçesine yapılması hususunda;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Şeklinde okulunuza bir dilekçe vermeniz gerekir.

Bakanlığın yazısındaki sizinle ilgili bölüm şu şekilde.

Bu doğrultuda, engelli personelden gelen yoğun taleplerde göz önünde bulundurularak eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarda istihdam edilen engelli personelden adaylıkları kaldırılmış olanların görev yaptıkları ilde bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri ilçe emrine kadro imkanları ( norm durumu) dikkate alınarak yer değiştirmeleri ilgi (c) onay ile uygun görülmüştür.

Bu kapsamda başvuruda bulunan personelin yer değişikliği iş ve işlemlerinin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 8/c maddesi gereğince Valiliğinizce gerçekleştirilmesi, daha sonraki il içi yer değişikliği iş ve işlemlerinin ise genel hükümlere göre yürütülmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

Milli Eğitim Bakanlığı- Engelli Personel İl İçi Yer Değişikliği

Bende kavga degil tartıştık .
Yalnız bir falsomu yakalamak için herşeyi yapıyorlar nereye gider bilmem işinize gelmiyorsa şikayet edin dedim.

Ulan ne kadar adi şerefsiz ler var arkadaş bu yöneticilerin hepsi mi böyle gavat takımı.
Zamanında bende TYÇP kapsamında işkur aracılığı ile bir anaokuluna hizmetli olarak verdiler. müdür bayan müdür yardımcısı bayan hizmetliler bayan okulda tek erkek benim hizmetl odası bile yok sıkıldım ruhum daraldı kadın müdür tam bir diktatör şerefsiz 2 çalıştım işi bıraktım 5 kuruş alamadım müdür takımı değil mi alayı şerefsiz.....

ögretmenler ya ondan karşısındakileri ögrencileri sanıyorlar.
allah kolaylık versin.

Arkadaşlar yazılarınızı okudum. MEB cok buyuk ve köklü bir kurumdur. bir kaç kişi için tüm Bakanlığı kirletmenizi yanliş buluyorum. Bu yönetici takımı çok kötü olarak nitelendirmişssiniz. Evet haklısınızdır olayı bilmiyorum yorum yapamam. Acaba diyorum bu yöneticiyi bu kadar kötü yapan ne? kendi çapında herkes haklıdır.

Erkankss geçmiş olsun...yer seçme şansın varsa eğer engelin de fiziksel ise okullardan uzak dur.. halk eğitim veya il ilçe mem iste..

Zamanın Ötesinde hayırdır rol model olarak Erkan'ı mı seçtin :) senin kaçarın yok sabredecen, nereye gitsen aynı şeyle karşılaşma ihtimalin yüksek, kapmaya öğrenmeye çalış, hocam nasıl yapılıyor nasıl ediliyor diye sor gocunmadan zamanla kendini kanıtlamış olursun sana paslarlar yapılacak işleri sen de sıyrılmış olursun temizlik işlerinden.

Arkadaşlar burda kurumun suçu yok bu kadroların nereseyse tamamını mebde açanların suçu tamam meb de açık çok olabilir ama sende engelli kişilerin tamamını meb e şutlarsan meb napsın sen her kuruma kadro açtında engelliler illada meb i istediler arkadaşlar alımların diger kurumlarada kaydirilması lazım yoksa bu durum devam edecektir

Ben , 1996 da X ilinde Türk telekomda ,muhasebe servisinde memur olarrak işe başladım.Sizin gibi bende sorun yaşadım muhasebe müdürüyle.Daha sonra muhasebe müdürü, İl Telekom müdür yardımcılığına,onun ardından İl telekom müdürlüğüne terfi etti.2005 yılı sonlarında Türk Telekom özelleşti.Fakat işçiliğe geçmeyen özlük hakları korunarak,5 yıl bu kurumda kalma hakkı tanındı.5 yıl sonra da Devlet personel başkanlığına aktarılarak ,başka bir kuruma geçilebiliyordu.İl müdürü,benim kalmamı istemedi.03 nisan 2006 tarihinde ,başka kuruma aktarılmak üzere ismim DPB na iletilti.DPB beni gene aynı ildeki Nüfus müdürlüğüne tayin etti.Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak(nüfustaki kadrolar hep vhki kadrosu olduğundan).Allahın takdirine bakın,Ankaradaki genel müdürlük,onu da 5 yıl dolmadan DPB na, 03 NİSAN 2008 yılında aktardı.Allahın takdirine bakın ben 3 nisan 2006 da,o da aynı tarihte 03 nisan 2008 de türk telekomdan ayrıldı. O müdür Türk Telekomdan aynı ildeki tarım müdürlüğüne Araştırmacı(yani şef),olarak atandı.İ l müdürlüğünden,şefliğe kadar indi.Araştırmacı kadrosu sizi yanıltmasın,Akademik araştırmacı kadrosu değil,şeflik kadrosu ile eşitgenel idare sınıfı araştırma kadrosu.ben 2011 yılında yapılan görevde yükselme sınavını kazanarak(x ilinde sınava giren 25.kişi arasında 1.olarak) kazandım.2015 yılında da ilçe müdürlüğ sınavına girerek(Y ilinde sınava giren 17 kiş arasında 2. olarak) kazandım.Y ilinin bir ilçesinde şu an 1 ıldan beri ilçe müdürü olarak çalışıyorum.Eğer emekli olmazsam 2019 yılında yapılacak görevde yükselme sınavına da il müdürü olarak girmeye çalışacağım.Y ilinin bir özelliği ar.Y ili beni Telekomda kalmamı istemeyen ,İl telekom müdürü(şu an şef olan tarımda) kişinin memleketi.Şu an bende müdürüm 2 memur ve 1 hizmetli kadrom var.Bende aynı sıkıntıları yaşadığım için,personele herhangi bir baskı uygulamıyorum.

Zaman geldi müdür dışında başkaları ile de sorun yaşadım.Sorun yaşadığım bir polis ,gene aynı şube müdürü fetöden ihraç oldu.Diğer bir memur,soytarılık yaparken ,kargoda çalışan kocası hırsızlık yaptı.(kamera ile hırsızlık yaptığı tespit edildi).Memur utancından başka ile tayin istemek zorunda kaldı.Diyeceğim kim ne belasını arıyorsa ,belasını Allah veriyor.

kimse size zorla kaldıramayacagınız bişeyi taşıtamaz taşımayın o istedigini yapsın tartışmaya gerek yok

bende bugün dava edicem dedim sustu beni tehditmi ediyorsun dedi doğal hakkımı kullanıyorum dedim .
iş konusundada gel saatini doldur git başka bişi istemiyorum dedi .

bana olanları özetliyim
pisikolojik baskı ne iş yaparsın sen ..
kurum neti kapatma yazıcımı alma daha bir sürü olay da varda.

Saolasın kardeşim

Senın engelin nedir kardeş ?

Şizofren hastasıyım ben

elif_kız
Engelimin fiziksel olmaması. Karşınızdaki sizi engelli olarak Görmüyor. Onun icin her işi yapabilirsiniz öyle bakıyorlar.

Elif sana bi örnek vereyim herkes sabah 9 a doğru gelip,kahvaltı filan derken işe başlamaları 9.30-10 oluyor. Ben ise 8.30 da ordayım ve bahçeyi temizlemekle tuvaleti temizlekleme uğraşıyorum. He şikayetçi Değilim yapmak görevim ama yapamayacağım dediğim şeyde de bu muameleyi görmek insana kötü hissettiriyor.

Destekleriniz icin cok teşekkürler arkadaşlar.

Sakın ama sakın engeliniz fiziksel değilse mebte hizmetli yazmayın. Yazacaksanız sadece ilçe mebleri tercih edin derm

bir kereye mahsus tayin hakkını kullandıysan ondan iş çıkmaz fakat vali emrindeki memuru uygun gördüğü takdirde atama yetkisi vardır.

ayrıca müdür boş durmaz büyük ihtimal bir ceza alırsın diye düşünüyorum. inşallah böyle bir durum olmaz

ayrıca neden hizmetliliğe devam ediyorsunuz mem lerdeki memurların çoğu yhs sizde bir koltuk kapsaydınız

değerli kardeşlerim,

bu olayda arkadaşımız sinirlerine hakim olamamış ve haklıyken haksız duruma düşmüş. eğer devlette çalışıyorsanız özellikle mem de daha dikkatli olmanız gerekir. arkdaşımız bir kaç saniye durup nefes alsaydı bu duruma düşmezdi. örneğin müdürüm ben sağlık sebebiyle bu emri yerine getiremem deyip bir dilekçeylede verilen görevi sağlık sebebiyle yerine getiremeyeceğini söyleseydi şuan kendini savunacağı bir tutanağı olduğu gibi müdüre sözlü saldırı gibi bir idari ceza gerektiren duruma düşmeyecekti.

müdürlerin yetkileri düşündüğümüz kadar hafif değildir. sizi zor duruma sokabilirler yetkileri var. kanundu yönetmelikti deyip dalmayın olaylara. doğrudur haksızlığa uğruyoruz fakat dahada haksız duruma düşmeyelim. eğitim camiası yavşak bir camiadır. haklı olsanda arkanda durucak bir kişi bile bulamassınız. bu sebepden her hareketiniz dikkatli olmalı. müdürler haksız durumdayken harekete geçmezler sizi zorlar baskı altına alır ve hata yapmanızı beklerler işte o zamanda borularını öttürürler. aman dikkat! sizde bu durumun tersi hareketlerle cevap verin. müdür bir emir verir, yapamayacağınızı hem sözlü hemde yazılı söyleyin ve o işi gene yapmayın. ileride size verilen uygunsuz görevler olduğunu bu yazılar ile ispat edebilirsiniz. mem dilekçeden kortuğu kadar allahtan korkmaz unutmayın!.

arkadaşımız adına üzüldüm. ayrıca arkadaşlar gerek sendikaları gerek çevrenizi kullanarak memlerde yhs olsanızda memur görevleri kapmaya çalışın. böylece daha rahat edersiniz memlerde bu mümkündür aklınızda olsun. bu da tabiki sizin idareyle diaologlarınız ölçüsünde olacaktır.

haksız duruma düşerseniz o ilde çalışacak kurumda bulamassınız çünkü bu camia dedikodu kazanıdır.

@elif_kız Maalesef durum böyle, sadece Meb değil çoğu kurumda, hizmetli kadrosundaysanız ve gözle görülebilir bir engeliniz yoksa, her işi yapar statüsündesinizdir. Kurumda, bu işleri yapmak için bir şirketle anlaşılmamış ise temizlik şirketi gibi, tüm işler hizmetli kadrosundakilere kalıyor maalesef. Yapamam dediğinde de bu gibi durumlarla karşılaşılıyor. Ben memur olduğum halde bile buna benzer şeyler istenmişti benden ama yapacak kimse yoktu erkek olarak ve bu şekil bir emirle değilde , düzgün bir şekilde yardım manasında istendiğinden yapmıştım.
@Erkankss "sakın engeliniz fiziksel değilse mebte hizmetli yazmayın" demişiniz , buna biraz ek olarak bende şunu ekleyebilirim. Eğer hizmetli yazacaksanız ve gözle görülebilir bir engeliniz yoksa, temizlik şirketi olmayan kurumları mecbur kalmadıkça yazmayın, sizden isteyeceklerini yapamayacaksanız. Örneğin zamanında hizmetli kadrosunda, 10 yıl boyunca kalorifercilik yapan, kömür çeken bir tanıdığım var ve engelli değilmiş o zamanlar ve mecburen yapmak zorunda kalmış, bırakılmış. Şimdi ise o 10 yılın getirdiği hastalıklarla yaşıyor, akciğer gitmiş sigara kullanmadığı halde, şeker tansiyon vesaire herşey var.
Bu durumlar sadece Meb değil her yerde karşınıza çıkabilir bunu unutmayın, öncelikle önemli olan engelli olun ya da olmayın, karşınızdaki kişinin sizi insan yerine koymasıdır.
@habip50 arkadaşın dediğine aynen katılıyorum bende, müdürünüz le tartışmaya girmeyin, mümkün olduğunca açık sözle ve kibarca durumunuzu belirtin, kavga etmeyin.

16.12.2015'te atanıp Ocak 2016'da meb'de göreve başlayanların asaleti en geç ne zaman tasdik olunur bilen varsa lütfen cevap yazsın, çünkü okul değiştirmek için çok sabırsızlanıyorum...

meb de asalet bir yılda verilir. sizin göreve başladığınız tarihi baz alırlar diye düşünüyorum. fakat bu olağan üstü hal durumu bu asaleti etkiler mi veya şu güvenlik araştırmasından dolayı uzaya bilir mi? belirsiz. ama çok büyük olasılıkla ocak ayı içerisinde asalet alırsınız. Aslında asalet demekte yanlış aday memurluktan asli memurluğa geçiş demek daha doğru olur.

bir aceleniz mi var? =)

Devlet memurlarının neredeyse yarısı MEB te çalışıyor çok büyük bir kurum onun için engelli alımı çok diğer kurumlarda 1,5-2 Milyon memur mu çalışıyor çalışan bu kadar çok olsa diğer kurumlara kaydırırlardı aktif çalışan sayısı çok yüksek olduğu için en çok engelli çalışanı MEB alıyor oda hizmetli olarak genelde... sarasota

habip50
Bizim kurumda maalesef böyle görev yerleri belediyenin Gönderdiği Taşeron firmanın kızlarında. Onlarda 5 senedir kurumdalar. Olurda Belediye çekerse onları bi ihtimal memurluk kapabilirim. Onun harici hayal ötesi. Verdiğiniz bilgler icin çok teşekkürler ayrıca.

ozgurluk
Eklemelerin tam yerinde tespit olmuş Ağzına sağlık

Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar Allah'tan bn mebe atanmamisim

ben erkan kardeşime hak veriyorum. evet yöneticilik zor ve sıkıntılı bir iş ama ne olursa olsun yanında çalışan engelli bir insana bu şekilde hakaret vari davranmasını hiç bir zaman hoş görmem.seninde maaşını bu devlet ödüyor onunda maaşını bu devlet ödüyor.zaten sorunda bence şu. özellkle takip ediyorum bu okul müdürlerinden çok fazla şikayet geliyor. bu göreve atanacak insanların biraz daha kaliteli ve vasıflı olması lazım,belli testlerden sonra okullara verilmesi lazım,sonuçta orası bir egitim yuvası,orda gelecegin nesilleri yetişiyor.okulda yöneticilik yapan insanların psikolojik egitimlerden de geçmesi şarttır.erkan kardeşime geçmiş olsun diyorum.inşallah en kısa zamanda iyi bir çalışma ortamına kavuşur..

hakancan06

Cok saolasın kardeşim bütün Sözlerine Katılıyorum. Özellikle sağlam testler yapılıp ta kurumlara müdür ve müdür yardımcıları atanması Lazım. Lakin müfettiş gelirken bile haber veriliyor kurumlara böyle olmamalı. Denetleme habersiz olur bunu bile düzgün yapamıyoruz maalesef

fraq;
Atanmada kardeşim başka kurumlara bak derim

Üst Alt