Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mayısı 18'de emeklilik hakkım doğuyor. Ne zaman başvurmalıyım?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 18.05.2016 tarihinde yani 18 gun sonra emeklilik gunum doluyor .acaba işlemler için ne zaman başvurmaliyımki zaman ay vede emekli maaş olarak kaybim olmasin.vede işyerinden çikiş işlemlerinide goz onunde bulundurayimki benim yararima olsun
Sevgiler saygilar

18 Mayıstan 31 Mayıa kadar istediğiniz tarihte başvuru yapabilirsiniz.
Yalnız 31 mayısı geçmesin 1 aylık maaşınız yanmasın.

sgk geçmiş günlerin ücretini öderrmi ?

emekli günüm 18-05-2016 tarihinde doldu. henüz sgk ya gidip başvuru yapmadım. ayın 29 unu 30 unu bekliyorumki 1 haziran olarak emekli maaşı hesaplanıyormuş diye söylediler mayıs ayından 18 ile 30 arasında kalan 12 günlük süre boşamı gider .

ikinci sorum ise ,sgk bana 18-05-2016 kuruma müracaat edin diye yazı vermişti o yazıyı güncelleterek işyerime verdim işyerim ise 29-30 gibi gelin çıkışınızı verelim . sonra sgk gider başvuru yapın dedi .
acaba doğrumu bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. ne kadar daha beklerim primlerimin hepsi sgk aynı il aynı işyeri elimde ise sgk verdiği dilekçe şu gün şu şahıs, şu vergi indirimli ,kişi diye yazan dilekçe ...
bilgilerinize ihtiyacım var . sevgiyle kalın..

bir iş yerinde çalışıyorsanız çıkışınızı ay sonu ile yaptırıp maaş kaybınız olmaz emekliliğinizde 1 hazirandan başlar ama yılınız yaşınız için çalışmadan bekliyor iseniz bu ayın 20 de başvursanız ayın sonundada başvursanız aylığınız 1 hazirandan başlar

ne kadar emekli maaşı baglanır

sigorta balangıcı 18-05-1998 ssk topam prim kazancım 278.000 tl 3. derece vergi indiriim var sürekli emeliligim geçeli 7 gün oldu. toplam pirimim 5940 .yaş 25.01.1974 e zaman emekli olur ne kadar emekli maaşı baglanır

Emeklilik süreci ne kadar sürer maaş ne zaman baglanir

26-05-2016 da emeklilik için evraklari sgk verdim .işten çıkış kagidi raporum ve vergi indirim belgesini aldilar.bana bir kagit parcasi vediler takip icin o numarayi girdigim zaman varide no yaziyor kayit için beklemede yaziyor.2gün oldu ,işlem uzun sürermi primler hepsi ssk 5940 gun prim,279 000.toplam kazanç 3.derece vergi indirimi,%42 engel orani,

uguryaren01

Süreç her yerde farklı olmakla birlikte tüm hizmetlerin aynı ilde olması durumunda ortalama 1-1,5 ay sürebilmektedir.
Emekli aylığınız 1 Haziran itibarıyla bağlanır ve birikmeye başlar.

Acil cevap arkadaşlar lütfen......

2106---------- Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :AdUĞURSoyadAVc
Doğum Tarihi25.01.1974Sicil No010-------------
Aylık Başlangıç Tarihi01.06.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 63.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 33.50İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün4892000 – 2008/10 arası Gün 29752008/10 sonrası Gün 2497Toplam Gün5961Göstergesi10675Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube Bu sayfada gösterilen bilgiler 30 Mayıs 2016 15:56 itibarıyla üretilmiştir.Yazdır
2106------ Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:

AdUĞURSoyadAVC------
Sicil No101-------------
Tahsis Kodu 2100Aylık/Gelir DurumuAylık/Gelir ödenmektedir.Aylık/Gelir TürüYaşlılık Aylığı şimdi arkadaşlar bir takim sorularim olacak 1- tahsis nosu son rakami 9 maaşi ayin kaçinda alirim 2- haziran 2016 da ilk maaşi alirmiyim .3 - tahmini ne kadar maaş baglanir

haziran 2016 maaş alırmıym....?

arkadaşlar e devletten emekli bilgilerim, gözüktü 26-05-2016 evrakları sgk ya teslim etmiştim. dün itibariylede emekli bilgileri gözüktü ama maaşın ne olduğu belli değil. aylık başlangıç tarihi,01-06-2016 diye yazıyor.maaşın alınacağı banka Denizbank diyor tahsis no son rakam 9 acaba(17- haziran -2016 ) ilk maşımı tam olarak alırmıyım .bilgiledirirseniz sevinirim.

uguryaren01
hayırlı olsun emekliliğiniz. maşınızı 1-17 haziran kısmı ve 17 haziran 17 temmuz tam aylığınızı alacaksınız .47 günlük olacak. belirtilen Denizbank şubesinden 17 haziranda maaşınızı alabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun. Evet emekli maaşı peşin ödenir.
17 Haziran da 1-16 Haziran maaşı alırsınız bir de önümüzdeki ayın maaşını yani 17 Haziran-17 Temmuz arası olan.

Emekli olmanı hiç tavsiye etmem...

Mutem

Niye ki ne zararı var. Özürlü emeklisi oluyor. Hem çalışır hem de emekli maaşını alır.

uguryaren01
17 Haziranda 46 günlük maaş alacaksınız, 16 gün birikmişiniz, bir tam aylık da önümüzdeki dönemin maaşını alacaksınız, emekli maaşları peşin ödenir.

bulnes

yukarıda bahsettiğim konu emekli olduktan sonra sosyalleşme olayı zor oluyor, ben maddi açıdan bahsetmedim..

Mutem
Maddiyat olmadan da hiç bir şey olmuyor, engelli engelsiz farketmeksizin herkesin ortak amacı bir an önce geleceğini garantiye almak.
Sosyalleşme konusuna gelince ister yine çalışır çift maaş alır, ister çalışmaz gezer tozar, emekli diye eve hapsolmak gerekmiyor.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Mutem

Evet Ufukalp arkadaşımızın dediği gibi. Malulen emekli olsa çalışamayacağından bir nebze sosyalleşmede sıkıntı olabilir.
Ama ben şahsen işitme engelli olarak ne kadar sosyal isem emekli olduktan sonrada aynı derecedeyim çünkü teknik olarak zaten çok sosyal bir hayatımız-yaşantımız yok ki......

Engelli bireylerin emekli olduktan sonra yeniden iş bulma şansı ne kadar sizce ? zaten şuan çalışan engellilerin çalışması devletin zorunlu engelli çalıştırma şartı ile iş bulabildiği ortamda, emekli olup yeniden çalışması çok zor. istisnalar olabilir.

Emekli maaşı nedir

Arkadaşlar. Bugun e devlette çikan maaş bilgisinde aylik maaş. 98.4tl ek odeme 98.4 tl diye yaziyor.maas toplam yazmiyor maaş gunu 17 si diyor acaba maaşım nedir bilen varmi

maaşı çözen varmı... ??

arkadaşlar ben bu maaş hesaplatma işini pek anlamadım.edevlette görünen maaş miktarı 98.4 yazıyor ek ödeme olarakta 98.4 yine yazıyor. maaş odeme ayın 17 si deniyor benim toplu alacağım 98.4*26 gün olarak yaptığımızda 2,558 00 tl yapıyor bunun üstüne başka bir şey ekleniyormu. bir sonraki ay birikimsiz çıplak maaş ne kadar onu anlamadım. veya doğru hesap bilen varmı maaşın net şu kadar diyebilen olursa sevinirim.

sgk aylık bağlama kararı....

bugün ssk dan aylık bağlama kararım geldi. e devletten görünen bilgiye göre ek ödeme 98,4 maaş için ise yine 98,4 yazıyordu.01-06-2016 itibariyle aylığım başlamıştı.benim hesaplarıma göre 1635 ile1668 tl arasında maaş bekliyordum. emekli maaşı .com ise 1720 tl gibi rakam çıkıyordu.sgk nın sitesiyle hesap yaptığımda ise arada uçurum fark oluyordu orda ise 1394 tl yazıyordu.şuan alakası yok.
Ufukalp
bugün bana gelen resmi sgk kâğıdında ise (3 nüsha halinde ) hesaplanan aylık;1604,40 birikmiş ,başlama tar.01-06-2016 birikmiş bitş tar.16-06-2016 yazıyor,ve aylık birikmiş top;855,68 tl diyor.
VE EN SON kâğıdın altında not olarak,birikmiş ek ödemeniz,34,22 tl dir 17-06-2016 tarihinde alacağınız toplam tutar 855,68 +34,22 tl =889,90 tl dir.ve
NOT OLARAK;bu birikmişe ilave olarak son aylığınız,ve ek ödemeniz de şubenize gönderilecektir. deniyor
şimdi benim toplam maaşım,( TEMMUZ 17 Sİ )ne almış olacam. maaş olarak 1604 tl yazıyor.

Üst Alt