Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Marfan sendromu ile emeklilik başvurusu nasıl olmalı?

mahony73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Marfan sendromu hastasıyım .. Goz sublaksuyonu amelyatı grçirdim sozlerimde sabit lens takıldı ikinci amelyatım Aort genişlemesine bağlı Aort amelyatı ve kapakçık değişimi .. sorum şu bu amleyatlara bağlı emeklilik baş vurumu nasıl yapmalıyım lutfen bilgi istiyorum... ayrıca marfan hastası arkadaşlar edinmek istiyorum... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

erken emeklilik sanırım benim 4200 gun primim var 19 yıl sigortalılık sürem var 43 yaşındayım ama herhangi bir rapor almadım bu güne kadar

Doğum tarihinizi, sigorta başlangıç yılınızı ve ssk, bağkur, emekli sandığından hangisine bağlı olduğunuzu yazarsanız hangi tabloya bağlı olduğunuzu yazabiliriz.
Ama tam olarak xx yıl diyebilmek için rapor oranınızı da bilmeniz gerekmektedir. Bu nedenle rapor almak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde bulunanlardan birine başvuru yapabilirsiniz.

bugun rapora muracaata bulunacagım ..
Dogum tarihim 08 09 1973 ..
işe baslamam 01 10 1991
toplam pirim 4440 bagkur 1480 ssk2960 ..

% 40 ve uzeri alabilirmiyim.. hem kalp kapakçıgı hem aort damarım degişti aynı zamanda marfan sendromu hastasıyım..

mahony73

son 2520 primin fazlası ssk statüsünde ise, ssk statüsünde emekli olacaksınız. Bunu ön şartı defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmektir. Çalışan statüsünde sigortalıyken bu haktan yararlanmak için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirsiniz.

Üst Alt