Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malüllen emeklilik için oranlar nasıl hesaplanır?

Ramazan kiraz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar malüllen emeklilik için oranlara yada iş gücü kaybına nasıl ulaşabilir bilgisi olan paylasabilirmi lüften

Ben burdan biley anlıyamadım raporlarım SGK gitmiş kurulda gözüküyo

DAHİLİ EK İŞLEM GEREKMEMEKTEDİR.
nörolojik açıdan stabil . .ftr görüşü yeterlidir

sağ üst ekstremtiede güçsüzlük doğumsal emg : ağır derecede herediter pnp zemininde sağda baskın brakial
pleksopati fm : sağ üst ekstremite omuz rom pasif fleksiyon ve abdüksiyon 100 derece ,aktif hareket yok , sağ
dirsek ekstansiyonu son 20 derecede limitli , sağ elde kaba kavrama zayıf, ince motor beceri ileri zayıf bilateral pes
cavus + ortopedik tabanlı ayakkabı ile bağımsız sağ ayak inversiyonu ile bağımsız desteksiz ambule , ayakkabı
olmadan düz zeminde ambulasyonu çok zor, dengesi bozuk olarak izlendi.

abdomen us bakıldı,doğal. H.sağlam.

doğumdan itibaren üst trunkus lezyonu varmış çocukluktan beri de eller ve ayaklarda uyuşma varmış sağ üst
ekstremite proksimal 3/5 bilateral alt ekstremite bilek fleksiyonu mevcut kısıtlı kısa mesafe desteksiz yürüyor sağ
üst ekstremite motor dsuyu yok yalnızca el parmaklarda kısıtlı flex ve ex mevcut ayaklar deformik görünümde ftr ve

Raporda böyle şeyler yazmıslar konuyla ilgili hiç bir bilgim yok malüllen emeklilik için SGK gittim hastaneye yönlendirdi hasta raporunda bu şekilde birkaç kez gittim kurulda oldugunu söylediler

@Ramazan kiraz, Geçmiş olsun işe giriş tarihinden önce mevcut olan hastalıktan dolayı malulen emeklilik zor.

Sizde de doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğu için malulen emeklilik başvurunuza red kararı verilebilir.

16 yıl sigortalılık süreniz ve 3700 gün priminiz var ise, SGK tarafından yapılacak olan çalışma gücü kayıp tespiti ile Orta Düzey tanısı veya,
18 yıl sigortalılık süreniz ve 4100 gün priminiz var ise, SGK tarafından yapılacak olan çalışma gücü kayıp tespiti ile Hafif Düzey tanısı alırsanız emekli olma ihtimali olabilir.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Merhaba,
Ben yakın zamanda deri kanseri (melanom) sebebiyle ameliyat oldum. Sırtımdan 20 cm lik bir deri alındı. Aynı operasyon içerisinde koltuk altı lenf bezimden örnek alındı. Lenf bezinde de metastaz tespit edildi. 1-2 hafta içerisinde lenf bezim (sol koltuk altı) komple alınacak. Koruma amaçlı kemoterapide verilecek. Sadece örnek alınmasına rağmen sol kolumda güç kaybı hissizlik ve iş yaparken titreme (hassas iş yapıyorum, elektronik kart onarımı lehim gibi) hissediyorum. Araştırmalarıma göre lenf bezi komple alınınca güç kaybı kolda şişme gibi hassas durumlar oluşuyormuş. Aynı zamanda 2017 yılında seminom yüzünden sol testisim alındı ve kısırlık da oluştu. Gözümde de astigmat var. Bunların ışığında bilginiz var ise engel oranım ne olabilir ve malülen emekli durumum nedir? ( 18 yıl 4 ay sigortalılık süresi, 5170 prim günü)

@nemotec, Geçmiş olsun. Malulen emeklilik için sizdeki hastalıkların herhangi birisinden Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp tanısı almalısınız.

Ameliyat süreciniz ve hastane işleriniz bittikten sonra malulen emeklilik olarak değilde, son çıkan yasaya göre Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emeklilik için başvuru yaparsanız daha sağlıklı olur sizin için bana göre.

SGK'ya başvuru yaptıktan sonra sevk edildiğiniz hastaneden alınacak rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve Orta Düzey veya Hafif Düzey çalışma gücü kayıp tespiti olarak hangisi yapılırsa her ikisi içinde çalışma yılı ve prim gününüz fazlasıyla var.

Üst Alt