Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen ve erken emekli maaşı farkı hakkında..?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler,

Geçmiş yıllarda erken emeklilik maaşı ,malüllük maşına göre daha yüksek olduğu için erken emeklilik öneriliyordu.

sgk sitesinden erken emeklilik maaşını hesapladığımda 821 TL gibi bir rakam çıktı
bildiğim kadarıyla malülen emeklilik maaşı 971 TL oldu

bu durumda malüllük maaşını seçmek daha mantıklı değil mi?

Erken emeklilik ve malulen emeklik, maaş açısından aralarında bariz bir fark olmaz. İş hayatı boyunca yatan primleri tavandan olursa o zaman belirgin bir fark olacaktır. Asgari ücretten primi yatan kişiler için emeklilik maaş farkı çok küçük bir rakam olacaktır. Yani ödenilen prim tutarı çok önemli

Evet bende bu şekilde bir bilgiye ulaştığım için malulen emekliliğe başvurdum 18.02.2014 te. 2280 sigorta günümde 211.000 toplam gelir var. 99 sigorta başlangıcım var 1360 günde bağkurum var. bağkura çok küçük bir borcum var. 1. derece vergi indirim ile askerliği borçlanıp yaşlılık emekliliğine de başvura bilirdim. primlerim heba olurdu. sonucu hep beraber göreceğiz. merakım tüm ödemelere mi son yıla mı bakıyorlar. Birde büyük soru işareti var ikisini birleştirmeye beni zorlayıp normal emekliliğe gelecekte döndüre bilirler mi?

arkadaşlar bu başlığı malulen emekli olabilecek arkadaşların takip etmesi lazım çünkü her ne kadar tekrar tekrar rapor isteseler de maluliyet devam ettiği sürece 99 dan sonra işe girenler için maaşlar normal emekliden yüksek olacaktır.

benim bildiğim erken emeklilik..çünkü malulen emekli olursan başka bir işte çalışamıyorsun.yasak

turan haklı fakat eğer çalışamayacak durumda isen maaş olarak malulen emeklilik de avatajlı sayılabilir. tabi sürekli seni takip edecekler ve heyetler olacak:) eğer iyleşirsen ki inşaallah, malulen emeklilik maaşı kesiliyor.

Üst Alt