Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Ehliyet nasıl alabilirim?

tolga48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,Yüzde 60 olarak malulen emekliyim.Aylık alıyorum.Bundan önce 2008 yılında yüzde 50 küsür özürlü raporum vardı ve ben bilgisizliğim sonucu heyetteki bi doktora araç kullanamıyorum demiştim sordukları zaman.Şimdi bi çok kez denedim bizim normal vitesli arabayı zorlanmadan kullanabiliyorum.Hastaneden H sınıfı ehliyet için tekrar heyete girmem gerektiğini söylediler.Durumun düzelip düzelmeyeceği mechul.Verirler mi bilmiyorum.

Normal araba ehliyeti almak istesem alamazmıyım peki ? Normal ehliyet raporu için tek bi doktorun özel muaynesine gidip alınabiliyormuş bunu h sınıfı içinde yapabilirmiyim ? norolojiye yönlendirmişti sağlık ocağı.

Birde heyete girmeye çekindim.Malulen emekliliğim iptal olur mu sizce rapor alınca ?

hayır bir sakıncası olmaz ..%80 malül emekliyim 8 yıl önce ,motosiklet raporumu muğla devlet hastanesinden almıştım ama orada pratisyen hekim vermişti ..aynı raporla da 10 yıl önce B sınıfı otomobil sürücü belgesi aldım .. şimdi değişen prodüsörler nedir bilmiyorum ..bildiğim ..malüliyete engel olmaz sanırım ,benim gibi ticari araç kullanamaz ibaresi eklerler raporuna ..gene de tam emin değilim .

Üst Alt