Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik muayenesinde doktor teşhis koyar ama rapora yazılmazsa..?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
SSK nın genelge ve talimatlar bölümünde;

''Yazılı olarak eksik muayene talebinde bulunanların tekrar hastaneye sevki yapılır ''diyor.

Fakat bu maddeye dayanarak sevk istendi, SSK YAPMADI.
Şimdi malülen emeklilik muayenesinde doktor tarafından teşhis konulup reçeteye ilaçta yazılır FAKAT BU TEŞHİS MALÜLEN EMEKLİLİK RAPORUNA YAZILMASSA EKSİK MUAYENEYE GİRER Mİ?

Bu konu ile ilgili olarak bilgi edinme yasasına dayanarak ssk dan bilgi istedim FAKAT ''TAVSİYE KISMINA'' GİRDİĞİ İÇİN BİLGİ VERİLMEDİ.
Bu konu ile bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim,

TEŞEKKÜRLER...

yanılmıyorsam,yeni yönetmelikle beraber bu kaldırıldı.yani sağlık kurulu raporlarındaki teşhis/tanının bir nevi önemi yok.burada değerlendirilen kişinin toplam vücüt üzerindeki iş gücü kaybı yüzdesi...
ancak ilaçta ise,tanı/teşhis üzerinden değerlendirme yapılır,bunun üzerinden ilaç yazılır....
örneğin:bir önceki yönetmelikte ön kol çift taraflı psodoartroz karşılığı %60 idi.
ancak bugün uygulanan mevcut yönetmelikte böyle bir hastalığın adı bile geçmiyor...
ama eksik muayene girermi,bana göre tartışılır..

bahsettiğim eski yönetmeliktede var ,yeni yönetmeliktede var.
şimdi muayenede doktor tesbit ettiği bütün bulguları rapora yazmak zorunda ve ayrıca kullandığı ilaçlarıda yazmak zorunda.sonuçta yazılması gerekiyor.
BENİM ANLAYAMADIĞIM SSK NIN GENELGELER VE TALİMATLAR BÖLÜMÜNDE BAHSEDİLEN ''EKSİK MUAYENE'' NEDİR ? VEYA HANGİ DURUMLARI İÇİNE ALIR? BENİM BAHSETTİĞİM DURUM EKSİK MUAYENE MİDİR?
BURADA SSK ''EKSİK MUAYENE'' DEMİŞ AMA AÇIKLAMA VEYA ÖRNEK GÖSTERMEMİŞ.
BENDE BİLGİ EDİNME YASASINA DAYANARAK ''EKSİK MUAYENE'' NEDİR? HANGİ DURUMLARI İÇİNE ALIR? BENİM BAHSETTİĞİM DURUM EKSİK MUAYENEMİDİR ? DİYE BİLGİ İSTEMİŞİM,TAVSİYE KISMINA GİRİYOR DİYE BİLGİ VERİLMEMİŞTİR.
EEE!!! ŞİMDİ BİZ BU EKSİK MUAYENE NİN NE OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENECEĞİZ?

şöyle diyeyim o zaman tunç,belki sizin için bir örnek olabilir:tarafıma verilen ilk sağlık kurulu raporunda ,fizik tedavi ve rehabil. bölümünün verdiği kararda şu ifadeler vardı.parmaklar kapanmıyor..... diye gidiyordu.
ancak bu kavram neredeyse soyut manasındaydı,hiç bir rakamsal değer vermiyordu..oysa bunun tespiti,kas/adale testi,geometrik ölçüm vb.... bir takım testlerin olması gerekirdi .sizin konuda bahsettiğiniz eksik muayeneye örnek oluşturabilir sanıyorum...
tabi ilk raporda ayrıca sinir kayıplarımın olduğu halde değerlendirilmemişti...

Üst Alt