Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik için alınan raporda bakıma muhtaç olmadığı ibaresine itiraz!?

Kenan-06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Primer progresif multipl skleroz hastasıyım

Hastalığım iyice ilerledi ve hiç çalışamaz duruma gelince malülen emeklilik için sgk 'ya başvurdum. Beni hastaneye sevk ettiler, hastaneden aldığım rapor %92, bakıma muhtaç olduğum ve kontrol gerektirmediği yönünde idi.

Sgk ara karar verip beni başka bir hastaneye daha sevk etti

Sonunda çıkan rapor %60, bakıma muhtaç olmadığım ve kontrol muayenesi gerektiği yönünde.

Tamam emekli olabileceğim ama maaşım bildiğim kadarıyla bu oranlara göre hesaplanacak sonuça itiraz etme yada kontrol muayenesinde oranın ve maaşın yükselme şansı varmıdır?

Konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

(İş yerin den çıkış için başvurunun neticelenmesini bekleniyordu yani bu süreçte çalışıyor olarak gözüküyordum)

(Hastalığım ilerleyici ve herhangi bir tedavisi yok şu an 2 bacağım ve 1 kolumda hiç hareket yok diğer kolumu da kısmen kullanabiliyorum)

SGK ya itiraz edebilirsin, bakıma muhtaç maaş bağlama oranı %10 fazla oluyor.

Kenan-06

Emekli olun, ilk maaşı alın, sonra bakıma muhtaçlığımın tespiti talebiyle itiraz edin.

Üst Alt