Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusu için gerekli olan evraklar nelerdir?

ANGEL231982

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Malulen emekli maasiniz baglanmasi icin hangi evraklari hazirladiniz.sgk ya evrak olarak ne goturdunuz.lutfen acil bilgilendirirmisiniz

Malulen emeklilik için her hangi bir belgeye gerek yok direk SGK ya malulen emekli olma talebinde bulunuyorsunuz ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ediliyorsunuz 60% ve üzeri rapor alabilirseniz malulen emekli oluyorsunuz. Ayrıca malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün şartı vardır. Rapor için ise kurum sevki şarttır.

işten çıkış belgesi ve malullük talep formu. bu formu ssk dan alıp doldur en son çalışma yerin neresi ise oraya gönder. ondan sonra zaten ssk seni yönlendirir. sana gönderdiği belge ile hastaneye gidersin ............... v.s. ama önce sen kendi şartlarına bak kaç gün sayısı ve sigorta geçmişi ile emekli olabiliyorsan kanunları takip et normalde 3600 gün dür. ben 1800 günle emekli oldum

rahatsızlığın ssk başlangıcından önce ise 3600.. önce sigortan olup sonradan rahatsızlık geçirdiysen 1800 gün prim ve 10 yıl sigorta geçmişi aranmaktadır

Benim emekliligim kabul edildi zaten.maasimin baglanmasi icin hangi evraklar lazim diye sormustum

Emekliliğiniz kabul edildiyse zaten emeklilik işlemleriniz tamamlanmış demektir. Daha ne evrağı istenecek ki?

raporunuz onaylandı emekliliğiniz geldiyse.adınıza iş yeri varsa bağ ur lu iseniz iş yeri lapatma belgesi görümeniz.yok ssk lı iseniz işten çıkış belgenizi sgk ya ibraz etmeniz yeterlidir ben de ilk maasımı 6 ayda aldım.hayırlı olsun

Peki malulen emekli olurken sgk eski işyerinizden işe girdiğiniz zamanki sağlık raporlarını istiyormu?

Hayır. İSteyecek olsa, malulen emekliliik başvurunuzu "ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek oranda işgücü kaybınız vardı" diyerek reddederdi

Üst Alt