Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malulen emeklilik başvurum hastalığım sigortalı olmadan önce başladığ gerekçesiyle..?
Yüzde altımışın üzerinde maluluk raporu almama rağmen ve malul sayılmama rağmen maluluk maası bağlanamaz ifadesi kullanıldı
sebep olarak hastalığımın sigortadan önce olmasını öne sürdüler ancak daha önc başladığını gösteren hiç bir rapor bulunmamaktadır.
hastalığım psikiyatri tanısı ile atipik psikoz çalışma olanağı olmadığı doktorlar tarafından belgelenmiş durumda .
sigorta prim günüm ve diğer bütün belgelerim uygumn durumunda olmasına rağmen ssk bunu kabul etmedi budurumda nasıl bir yol izlemeliyim
Askerlik yapmadım askere elverişli değildir raporu aldım.bu sene aldım askerlik raporunu daha önce tecilli idim açıktan ünüversite okuyodum terkettim rahatsızlanınca. Sigortalı olmadan önce herangi bir raporum yok .yalnız başka bir işyerinde çalışırken sağlık kurulu raporu istenmişti ve sağlık raporumu alıp vermiştim firmanın kendi hastanesinden alınmış sağlık raporu idi.
İlk sigortalı olmadan önce askerlik yapmamış olmak malulen emeklilik açısından çok olumsuz bir durum sayılıyor. Malulen emeklilik için 2 kural var:
1- İlk sigortalı olunan tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde iş gücü kaybı olmamak ve/fakat sigortalı olduktan sonra maluliyet cetveli'ne göre malul duruma gelme
2- En az 10 yıllık sigortalılık süresi olmak ve bu süre zarfından en az 1800 gün prim yatırmış olmak.
Efendim açıköğretim üniversite okuyodum tecilli idim daha sonra işe girdim hem çalışıp hem okuyordum 10 yıl 3404 primim var şuan veilk işe girişte sağlam olduğuma dair rapor var yani sağlık raporum var
Malulen değil de, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak daha mümkün olabilir.
Doğrum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Bugüne kadar hangi statüde kaç gün prim yatırdınız (baükur, ssk, emekli sandığı) Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabiliyorsunuz?
Halen çalışıyor musunuz?
17/03/1984 doğum tarihim
15/06/2005sigortalı olduğum tarih
ssk çalışan 3404 primim var
psıkıyatri atipik psikoz halen çalışmak zorundayım
zaten bana malul olduğum belgelendi yüzde 60 sın üzerinde rapor aldım
MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin 9. maddesi tam da bu durumu düzenler: "Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği [...] Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır."
Eğer durumunuz bu şekildeyse ve bunu raporlarla ıspat edebilirseniz, evet, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz. SGK red kararı verse bile yukarıdaki maddeye istinaden dava açarsınız...
Eğer malulen emekli olamazsanız, bu durumda sakatlık oranı cetveli'ne göre rapor ve o rapora istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edersiniz önce. Sonra ona istinaden Yaşlılık emekliliği için beklersiniz:
Itiraz dilkeçemi vermiştim halen ses seda yok ama red kararı gelirse başka nasıl bir yol izleyeceğim şuan 06.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.gelen evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
2 06.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.gelen evrak servisine
3 06.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md. Elden sevk edilmek üzere işlendi
4 06.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md.
5 16.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md. Elden sevk edilmek üzere işlendi
6 16.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md.
7 19.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md. Kurul kayıt destek elden sevk edilmek üzere işlendi
8 19.11.2015 ehgm maluli. Ve sağlk kurul.d.b.yüksek sağlık kurulu kararları şb.md. Kurul kayıt destek
evrak takipte burada olduğunu gösteriyor buradan sonra izleyeceğim bir yol var mı
Tarihi17.03.1984
Sicil Başlangıç Tarihi01.01.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün0
2000 – 2008/10 arası Gün 982
2008/10 sonrası Gün 2462
Toplam Gün3444
Göstergesi0
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Maaş konusunda bir fikir vermek zor. Ama 2000 öncesi prim olmaması maaşın düşük olmasına neden olur. Eğer primler asgari ücretten yatmışsa, maaş 700 TL gibi bir şey olur.
evet maaşım belli oldu sizin dediğiniz rakamın da altında 635 tl bir maaş şimdi kara kara düşünüyorum beş kişilik bir aileyim nasıl geçinecem diye çalışma olanağıda yok nasıl olcak bilmiyorum 971 tl nin altında maluluk maaşı olmayacak dediler bu para ile nasıl geçinecez çalışmak lazım ne yapacağım sapıtmış durumdayım sizce doğrumudur bu maaş itiraz mı etsem tekrar hesaplanması için yada yeni bir yasa var mı iyileştirme olacak mı bilginiz var mı şimdiden tesekkürler